![]() |
|
HD vysíláníAhoj všem,měl bych dotaz ohledně pozemního vysílání v HD kvalitě.Je možné z pozemní antény v multiplexu 1 a 2 přijímat v HD rozlišení?Když bych chtěl HD vysílání ze skylinku půjde mi to na běžnou kartu zdarma nebo se za vysoké rozlišní musí platit?Předem děkuji za odpovědi.Octagon SF4008
|
lepidlo
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 195 |
![]() |
|
re.podívej se na stránky SKYLINK |
vaclav
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE.to nejde protože taky musí vyysílat v HD jede ale multi4 vve velkých městech zkušebně |
vaclav
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE: HD vysílání"zdarma" pouze na skylinku a cslinku nova hd a čt hd...a v DVB-T pouze zkušebně v pár větších městech kde lze chytit mux 4............ :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Vysvětlí mi někdoco to je HD kvalita? Už nějakou dobu slýchám Digitální kvalita, teď už zase HD kvalita. Obojí je dokonalý nesmysl. Ono totiž HD může mít sice vysoké rozlišení ale kvalitu mizernější než VHSka. To samé platí o digitální kvalitě. Prostě se používají naprosto nesmyslné pojmy jejichž význam nemá oporu v technice nebo technologii. HD je HD, tedy vysoké rozlišení. HD kvalita je tedy kvalita vysokého rozlišení, ta ale zákonitě nemusí být podmíněna vysokým rozlišením, ale pouze dosahuje jeho kvality. Kvalita HD ale může být nižší než kvalita SD. SD upscalované na HD nemá kvalitu skutečného HD. Jaká je tedy kvalita HD? Mimo to by ještě mělo být jasně řečené o jaké HD se má jednat. HD totiž začíná na 576p/50, a končí na 1080p/50(60)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
jaký je zájem o rozšíření pozemního HD vysílání..tak nevím, jestli opravdu má někdo skutěčný zájem o rozšíření HD vysílání z pozemních vysílačů DVB(mpeg4).....před pár dny na příkaz nějakých "joudů" byl vypnut vysíláč v Praze na 46 kanále, kde vysílala v HD(mpeg4) stanice Prima....DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: HD vysíláníAsi zjistili že DVB-T mpeg4 je slepá ulička. tak to postupně povypínaj a začnou s DVB-T2. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
@VisperNezmysel, nikomu sa nechce platit vacsi objem dat. DVB-T2 je modulacia a MPEG-4 je video kodek, ktory samozrejme pouziva aj DVB-T2, takze netaraj.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
Jenže v tom je ten nesmysl!HD Prima v Praze na k46 byl pouze upscaling. Takže žádná HD kvalita tam nebyla. Bylo to jen SD přepočítané na vyšší počet řádků. Jelikož základem bylo pouze SD 576i/25.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
RE: HD vysílánína vysílání neměli oprávněný je to někde napsaný . Nemohu napsat kde je tu cenzůra tady jako za komunistů. 2x jsem napsal nějakou adresu jiného fora a byl BAN at jdou vycpat. |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
![]() |