![]() |
|
Krimpovacie klieste na koaxV blizkej buducnosti budem potrebovat vacsi mnozstvo koaxovych kablov s F konektormi. Uvazujem nad kupou krimpovacich kliesti. Nieco take, co pouzivaju technici UPC. Pytal som sa na to v nedalekej predajni elektronickych suciastok, kde mi ponukli viacero roznych typov. Chcem si preto nechat poradit. Co by ste doporucili? |
Robert
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 728 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxMám docela dobré zkušenosti s výrobky od firmy Cabelcon. |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxzáleží jestli chceš krimpovací nebo kompresní... to je docela zásadní rozdíl. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxJa by som doporučil, kompresné aj ja ich použivam a som s nimi maximálne spokojný |
loop12
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 663 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxTak isto doporučujem Cabelcon.Budeš sice potrebovať nielen kompresne kliešte ale aj orezavacie kliešte,naražaci trň,gumu a samozrejme kompresne F-ka,ale neoľutuješ a určite budeš veľmi spokojný.Profesionálne kompresné F-ka na rozdiel od ostatných nemusíš izolovať vulk.páskou,lebo sú vodotesné a to je veľka výhoda pri montáži aj pri servise,hlavne pri ťažšom prístupe k parabole.Ak budeš mať záujem,tak ti dám kontakty,kde si to objednáš za dobru cenu. |
zebra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxPřidávám se k ostatním.Nejlepší jsou kompresní F konektory Cabelcon a k tomu kompresní kleště a ostatní jak píše zebra.Každopádně nejlepší konektory.... R^ |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
V čem tkví smysl?Když tak čtu ty příspěvky, tak by mě docela zajímalo kolik z Vás ty lisovací Cabelcony opravdu má, a opravdu používá v každé situaci. Podle mého soudu je to totiž docela velký luxus, který má své opodstatnění jen v některých případech. Já je mám na měřících kabelech, a ještě na několika málo dalších aplikacích, jinak používám krimpovací nebo šroubovací. Dokonce i co se týká vodotěsnosti, tak mám šroubovací eFka která jsou vodotěsná. Použití jednotlivých typů konektorů tak záleží spíš na konkrétní aplikaci, a nemělo by být módní záležitostí. Smyslem je tedy účelnost, a nikoliv móda.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
@EnikPoužívám pouze tyto kompesní konektory.Samozřejmě mám plný kufr krimpovacích konektorů z dřívějších dob,ale nepoužívám je,jedině v případě krize a to pouze ve vnitřních instalacích. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
@zebraprosime te mohl by jsi mi ty kontakty napsat na mail:kvaki11@seznam.czDiky ti. |
docdoutnik
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxSúhlas s Enik-om, zrovna tento týždeň som riešil krimpovacie F-konektory, pretože kompresné Cabelcony mi do ant. krabíc a zosil. ALCAD jednoducho nevlezú. A to ich mám plný kufor v rôznych prevedeniach (F/BNC/IEC), čo z toho keď sa v danom prípade nedajú použiť.@Robert - hlavne si najprv vyber typ kábla, ktorý budeš používať (priemer dielektrika, izolácie), typ použitia (interné/externé) a potom vyberaj konektory. Hlavne pri kompresných konektoroch je to dosť podstatné, aby si nemusel držať skladom veľký sortiment čo sa priemerov týka. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE: Krimpovacie klieste na koaxAno jsou situace,kdy je zejmena vlivem mechanickych rozmeru nutne pouzit aspon crimpovaci Fka (u mne napr. do LIFky pod omitku spojka Ff-Ff 180° + crimply CABELCON).Jinak samozrejme je to kazdeho vec.Presto,ze kompresni konektory k danemu typu kabelu jsou jedine mozne v aplikacich prenosu dat EURODOCSIS (ingress sum 5-65 MHz),pokud neexistuje vyjimecna situace viz.vyse,zadny jiny nez kompresni konektor jiz nemontuji. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Klieste na koax?A nebylo by lepsi pouzit ty nove od CABELCONu "Self-Install" Stecker? Nepotrtrebujes zadny werkzeug/kleste.http://www.cabelcon.dk/self-install2010.pdf |
PavelX
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 60 |
![]() |
|
PPCJá používám lisovací PPC. Kleště jsou velmi drahé, k tomu ořezávačka univerzál snad za 200. Také problém, že ne všude se tyto konektory vejdou, takže občas se musí použít klasické šroubovací. Na vnitřní instalace s Beldenem 121 používám často obyčejné šroubovací eFka taky, ale na STA jsou kvalitní konektory nutnost a tam se nesmí šetřit:-)VB |
AirTime
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
@zebraZdravím zebra, chcel by som ťa poprosiť o kontakt na výhodnú kúpu. S času načas ako koníček montujem kolegom satelit a používam cabelcon. Kliešte a pomôcky mám. Len konektory kupujem za 1€. Tak ak môžeš tak mi môžeš poslať ten kontakt namatlock@pobox.sk. ďakujem dm800 diablocamlan
|
silvercord
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
![]() |