Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

007

dsr 596...hezké....umí to naladit bez settingu i ITV HD? díky hezký den

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 007

Tak nám to včerejší smazali. A reklama Omka hned na úvodní stránce :laughing:

Bob24
Registrace: 3/2008

cb21

Napisu ti na mejl, dik. I tobe pekny den.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Bob24

Mylis se, ta reklama je tady i na boku, nahore v bannerech, ale taky radne zaplacena. To si muze zaplatit kazda firma, tento web musi byt z neceho zivy.

007

Ta reklama se dá blokovat takže ji člověk nevydí ;)

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

re:OO7

Opravdu je tento přístroj vyroben v Německu?Tomu se mě nechce věřit,neboť jiné modely jsou made in Korea s komplet menu Kaon.
Myslím,že by ta vaše velká a dominantní firma klidně mohla zařadit opravdu kvalitní modely z produkce Kathreinu a třeba i posílit ten Schwaiger.Včera jsem u vás byl narychlo pro stožáry a dvě modní antény televés na testy a porovnání a musím konstatovat,že nabídka přístrojů je mírně řečeno nudná,nic extra,přitom k vám jistě také chodí i lidé,kteří rozhodně nemusí řešit každou korunu a rádi by koupili něco jiného než dav.Takové zákazníky mám i já(garážová firma),takže si myslím,že v rámci toho,aby se svět úplně nazaplnil průměrem a brakem,měli by hlavně silné firmy nabízet komplexnější sortiment.
Pěkný den

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

OO7: oká

lubbik: máš sice globálně vzato recht,ale co když ta"silná"firma právě vydělává nejvíce cinkátek právě na těch jednodušších strojích?budeš jim rozmlouvat jejich zisky?ale pochopitelně by mělo být pro každého něco ,co mu více vyhovuje...já jsem zatím na "lov"signálu nenašel nic pro mne vhodnějšího nežli AZbox HD R^ :lookaround: Pro mne je důležité: kvalita obrazu,měření toku a pod.,možnost reprodukce 4:2:2 formátu,citlivost(u sat.boxu zpracování slabých signálů a aby chodil bez menších problémů od symb.rate 1000 do 45000:-))) že nejsem náročnej že ne?:-))))

cb21

bigij

máš recht.znám spousty lidí co maj např. kerio a nast.blokování reklam.....

cb21

Chtěl bych se zeptat k tomuto tématu, protože diskuse pod článkem, na který toto vlákno reaguje, není možná. Proč si autor myslí, že je souvislost mezi nefunkčností některých dekodovacích modulů a datovým tokem HDTV kanálů v paketu UPC Direct? Neříkám, že to tak není, ale zajímalo by mě vysvětlení. Díky.

schmeyd
Registrace: 6/2008

schmeyd

pravděpodobně rychlost procesoru v modulu...přecijenom 28000symbolrate plus HDTV vyžaduje vyšší výkon procesů nežli nějaký 2Mb tok v SD se symbolovkou 3000:-)))))

cb21

U kazdeho prijimace je to jinak, vzdy to souvisi s kombinaci modul a prijimac. Tedy u jineho prijimace muze byt modul libovolny a vse muze fungovat bez problemu!

Situace je obdobna treba i na DM8000, v menu je vsak zcela vymluvna polozka pro kazdy modul "High bitrate support" a po zapnuti to funguje se vsemi moduly. Je to dano i technologii uplinku, ktera se pouziva na Thoru. Na Skylinku se take pouzivaji vysoke datove toky a problem tam neni.

007

Ten první odstavec teda ale tu "teorii", že to souvisí s datovým tokem těch HD kanálů, trošku nabourává, nebo spíš přímo popírá, ne? Když ten modul to v jiném přijímači zvládá dekodovat. A nakonec to sám píšete i v poslední větě, že na Skylinku je ten datový tok podobný a funguje to. Není to teda spíš otázka konfigurace těch DVB-S2 transpondérů jako celku, kdy se oproti Skylinku používá 8PSK modulace a vyšší přenosová rychlost? Takže až Skylink změní parametry modulace a přenosovky toho jejich HD transpondéru, nebudou se divit nejedni majitelé předplaceného HD balíčku, že jim to s jejich přijímačem a modulem nefunguje? A nebo není to nakonec spíš jen otázka firmware toho daného přijímače, když stejný modul to v jiném přijímači, jak sám píšete, dokáže dekodovat (mám naprosto stejnou zkušenost)?

schmeyd

A nebo ještě poslední možnost, nezměnilo něco UPC v parametrech/nastavení šifrování, když jsou případy, že na trhu volně prodejný přijímač s CRW modulem na Astře s UPC kartou bezvadně funkční a po přetočení a přeladění na Thor jsou funkční jen FTA kanály a přijímač nedekoduje ani SD kanály ani po znovu zaslání autorizačních kodů ze strany operátora?

schmeyd

Stejna situace je u HD kanalu provozovanych v Conaxu Telenorem. Proste na Thoru je to tak a vice bych to neresil ... nebo napis primo do Telenoru nebo na UPC DTH, proc je to u nich takto. Ja myslim, ze je to vysilaci technologii na uplinku. Dulezite je vedet, ze se s takovymto problemem muze nekdo setkat.

007

S tím bych docela souhlasil.Jen pro zajímavost. Mám vlastní přijímač Vantage. Pokud je karta UPC ve čtečce a přijímám programy z Astry, titulky DVB a EPG fungují bez problémů. U programů z Thoru EPG nabíhá pomaleji a titulky DVB zprovozním pouze tím, že kartu musím vložit do modulu CW. Zkoušel jsem ledacos, ale zatím bezvýsledně.

neuzil
Registrace: 7/2009

No, ptal jsem se na to právě z toho důvodu, že v tom článku je celkem přesvědčivě tvrzeno, že je to z důvodu vysokého datového toku, se kterým se určité moduly nedokážou vyrovnat. Takže vidím, že jsme dospěli asi k tomu, co jsem si o tom tvrzení myslel. Tj., že je to jen jedna ze spekulací. Osobně si myslím, že je to otázkou firmware toho daného přijímače, tj. že kdyby výrobce dostal od UPC kompletní specifikace nastavení šifrovacího systému na Thoru, tak by dokázal udělat firmware pro nyní nefunkční kombinaci modul+přijímač tak, aby to fungovalo.

schmeyd

Zaujíma ma kedže sú ICE karty skylink už bežne dostupné prečo ste v tomto prímači alebo aj v topfielde 2050 neodskušali ako pracuje cam modul v systeme irdeto.

sagvan
Registrace: 6/2010

V tom clanku je to dobre napisane ,aj ked nie vsetko. Suvisi to s datovym tokom a typom kryptovania. Na thore je dost "narocna kombinacia" . Ostatne , staci si v staruckom newcs nalogovat kryptovanie na ASTRA19,2 a na Thore. Kym sa da . Vysvetlenie bude porovnanim oboch log suborov viditelne na prvy pohlad. Ak spominany prijimac ma volbu pre dekodovanie "vysokeho datoveho toku" , tak ta funckia pravdepodobne len zvysi priechodnost zbernice PCMCIA v prijimaci , alebo jej spracovaniu priradi parameter "prioritny". Samozrejme na ukor inej funkcie- preto existuje moznost vypnutia.

grantec
Registrace: 3/2007

sagvan: Protoze takovy modul Irdeto zatim neexistuje.

grantec: Diky za vysvetleni! Na ty logy se urcite podivam, to muze byt zajimave. To by me zajimalo na ukor jake funkce je ta volba, nebo je to jenom tvoje dedukce? Napr. u VU+ se s takovouto funkci korejci zatim neobtezovali. Pises, ze ne vsechno bylo dobre napsane v clanku, co konkretne? Diky.

007

Pisal som,ze tam nieje vsetko - ked poviam a , poviem aj b.
Len moja dedukcia - silne predpokladam,ze sa nepustili cestou zvysenia napajacieho napatia pre PCMCIA - to je pre cryptoworks moduly beztak uz v standartnom nastaveni kriticke. Inak - absolutna vacsina cryptoworks modulov pali karty (jednoducho sa neumerne prehrievaju) , tak som si dovolil v kutiku duse predpokladat,ze zvysovanim napatia nepojdu. A kedze aj v sat.technike platia fyzikalne zakony- viac moznosti autorovi sw neostava.

grantec
Registrace: 3/2007

007 no neviem ako u vás ale tu na slovensku sa dá kúpiť originalny cam modul v systeme irdeto 1,2 za 59eur na www.bornet.sk.

sagvan

sagvan

Skylink nepouziva Irdeto 1,2 ale PI-sys, no kdyz me neveris tak si ho kup a vyzkousej ...

007

007 dakujem za odpoved nemám dovod Ti neveriť zas som o niečo múdrejší a dúfam,že sa čoskoro objavia na trhu tie cam moduly.

sagvan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra