Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DAB-T a zkušenosti s příjmem v okolí Prahy

Měl bych zálusk na příjem německého rozhlasu DAB-T na Kladně u Prahy. Ze severního směru (Sasko) přijímám docela slušně několik radiových programů v pásmu FM......má někdo nějaké zkušenosti...???

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DAB-T a zkušenosti s příjmem v okolí Prahy

Zapomeň na to, VKV chytat můžeš, jelikož se zde využívá daleko vyšší ERP.
DAB vysílá v pásmu VHF3, které má horší vlastnosti šíření než VKV.
Určitá možnost příjmu může být při inverzi.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

no právě,nemám možnost si u nikoho z okolí možnost příjmu ověřit, ale svého času jsem chytal v dobré kvalitě německou anolog.TV na 10 kanále....jsem na vyvýšeném místě a směr sever, severo-východ mám nízko položený horizont a super výhled....ze střechy je vidět za dobrých podmínek pouhým okem vysílač Buková hora i Ještěd....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker

http://www.ukwtv.de/sender-tabelle/index.html

On Air!

Saxon

díky Saxone, koukal jsem na to a opravdu budu mít asi smolíka, ty vysílače na FM které chytám jsou na 101.0 a 107.6 MHz (Lobau) a jsou vysílané výkonem 30 kW. Vyzařovací výkony DAB-T jsou oproti tomu směšné...televizní MUXY zkoušet nebudu (od toho mám satelit)

pigfucker

Ten odkaz si ulož, je to celkem užitečné. Akorát aktualizace neni zde z nejrychlejších...

On Air!

Saxon

Tak jestli na televizi mate satelit, proc ne na radia? Nemeckych je tam spousta.

Aley
Registrace: 2/2009

o tom to přece není, tady jde o pocit lovce signálů chytit něco extra.....

pigfucker

DAB-T a FM-příjem

Díky,Saxone,taky jsem si ten odkaz uložil,už jsem dlouho takový hledal,hezké pokoukání na frekvence,ještě musím zainvestovat do nějakého slušného tuneru.Ve sklepě mám už moc let uloženou antenu výrobce z Liberce-kopie německé Trojřady,je to děsný hovado antena,ještě jsem se ji nerozhodl instalovat. Švára ji má na střeše už delší řádku let,ovšem chtěla by na rotátor,ach jo. Ale co by člověk neudělal pro pocit příjmu z dálek. Ovšem ty naše stanice,tak ten jejich program,hnus velebnosti to Vám musím říct. Hezký poslech všem fandům FM radia.

Jendaj
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra