![]() |
|
signál skylinkzdravím,poslední dny mi klesl signál(zatím jen signál :-) )na skylinku na TP kde je ČT1,ct2,ct4 apod.. ze zhruba 88%kvality signálu (showbox) na nynějších 66-68%.Jaké to je u vás? Je to něco trvalejšího nebo nějaký šotek?Dělá to i když je teď jen zataženo a neprší-spíše se to protrhává-relativně fakt dobré počasí...Ostatní TP jsou úplně OK jako předtím.. Díky za reakce ;) |
lukasbc
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 72 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: signál skylinkKdyž mi dokážeš říct jak velké BER je 68%, tak Ti můžu říct jestli jsme na tom stejně. Já na procenta hrát neumím.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
RE: signál skylinkja mam na ASTRE 3A tiez slabsi signal ako na ASTRE 3B. Je to tym, ze jej pomaly konci zivotnost a signal mam rovnaky ako ty. Dokial sa ti nerozpadava obraz, tak je vsetko v poriadkuDreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: signál skylinkEnik - co je to BER?To fakt netuším a přístroj to asi nezobrazí.Podstatné je, že to kleslo za poslední asi týden o 20% na kvalitě signálu zaznamenané na přijímači.čili co je to ten BER? Díky |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkhttp://cs.wikipedia.org/wiki/BER |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: signál skylinkpřesně, vertikální polar. zhoršena. počasí v normě,je to už delší dobu. skylink... |
jardos
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: signál skylinkTvrdit, že za pokles kvality signálu může dosluhující družice, je naprostý nesmysl! Družice sice stárně, ale její transpondery fungují stále stejně. Provozovatel si nemůže dovolit pronajímat něco co funguje jen na půl. Na družici dosluhují především sluneční baterie a akumulátory. To by za jistých okolností mohlo mít vliv na výkon transponderů, ale nikoliv na kvalitu signálu. Za sníženou kvalitu signálu tak může jedině rušení z vedlejší pozice. Je to velice častý jev u nepřesně nastavené paraboly nebo u nekvalitní paraboly.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkNebo mu také může dosluhovat koaxiální kabel,který je možná plný vody.Jednou jsem osobně odstřihával kabel od jedné antény u zákazníka a vylilo se asi 0,3 litry vody. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: signál skylinkŘíká se tomu impedanční zkrat - vzniká stojaté vlnění na daných blízkých frekvencích - nicméně ten se projevuje stejně u obou zpracovávaných polarizací :-) |
VPoustka
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: signál skylinkvšem asi nateklo do káblu,a nebo mají všichni paraboly od digi:lookaround: |
jardos
![]() |
|
Kvalita signalu.U mňa je tiež signal na českých programoch slabý. Cez deň kvalita signalu kolíše od 30 do 50 percent. Večer je ustálena na 62 až 64 percent. Viac ľudí sa sťažovalo na ten signal. V čom môže byt problém. |
marianst
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 287 |
![]() |
|
Momentální parametry na 12525VPower 82,5dB, CBER 6E-4, MER 14dB, VBER menší než 1E-8 To vše na 80cm parabole. Parametry jsou dlouhodobě neměnné. Paraboly nastavuju několikrát denně, takže bych si nějaké změny všimnul. Příčina změny tak rozhodně není na A3B!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkNo nebudu tady polemizovat o kvalitách paraboly apod..Ale jedno je fakt,že kvalita signálu šla dolů a voda v koaxu není! a parabola to je 80tka a snížení kvality je u všech známých co jsem obešel (asi 7)a jak to čtu tady tak nejenom u známých....takže se jedná o chybu někde mezi nebem a zemí.Zkusím napsat na skylink a uvidíme... |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkU mě pokles na 12 525V z 8,8dB na 7,4dB,měřěno Technisatem DigitSim,takže se asi opravdu něco děje.Ústí n.L. |
Tonnny
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 103 |
![]() |
|
Něděje se nic zvláštního.Na vedlejších pozicích došlo k obsazení stejných nebo podobných transponderů jako je 12525V na A23,5. Nepřesně nasměrovaná parabola tak přijímá signály i z těchto vedlejších pozic. Následkem pak je snížená kvalita signálu. Se stejným efektem se již od začátku potýká např. transponder 11992H.Tady se teprve ukazuje na co je dobré nastavovat parabolu přesně podle kvalitní měřící techniky! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkparabola gibertriny 100,a jak jsem uvedl jen vertikalní pol. je horší.Horizontální je stejná.Pokud by se našel někdo kdo měl stejný problém a po znovunastavení paraboly by se to zlepšilo,at napíše.díkas.. |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkEnik názor ti neberu a přidám svůj:protože 4 lidi u kterých jsem byl měli paraboly nastavené od firmy pomocí přístrojů.Navíc pokud trochu parabolou"doladím" (a pomůže to ejn v jednotkách % +/- 4%) 12525V tak okamžitě se projeví ztráta na ostatních TP.Nehledě o dalším posunu na ostatní družice jeli parabola vybavená motorem...No uvidíme,třeba to je jen dočasný jev :-/ |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkjardos:Východ slovenska tak isto ako píšeš H normál V pokles o 10%.Niečo sa deje. Rv :8) |
fsat
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 738 |
![]() |
|
RE: signál skylinkPotvrzuji to samé - Domažlice a okolí. Snížená kvalita signálu na 12.525 V - snad se tím někdo ze Skylinku už zabývá!!Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD
|
Dejf
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 513 |
![]() |
|
RE: signál skylinkna skylinku... stále dokola... nahlásil jsem to ...odpovědˇ jako robot,,,,u nás nejsou hlášeny výpadky,,,, tak znova ne výpadky ale pokles signálu a odpovědˇ..,,, u nás nejsou hlásené výpadky.....,,, tak znova .. né výpadky ale pokles...,, odpovědˇ zadejte číslo karty,typ příjmače a požadovaný problém.. ajá nato...,ale to se netýka čistě mně ale i jiných.... odovědˇ...,,, bez zadaných parametru Vám nemužu dát odpovědˇ.... dále jsem nepokračoval a dal jsem si panáka...... ;P |
jardos
![]() |
|
@Enikještě doplním, že na tom má podíl také to proklamované "stačí vám 60cm parabola" a podobné reklamní hlášky... čím menší parabola, tím širší vyzařovací svazek a tedy větší pravděpodobnost rušení sousedních pozic, kor u parabol nastavovaných teploměrama... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
Tohle je opravdu legrační.Pokud si tu někdo opravdu myslí, že kvalita signálu z družice klesla, tak je na obrovském omylu. To se prostě nestalo. To jsou parametry které je možné snadno ověřit. Provozovatel platformy si něco takového nemůže dovolit.Kontaktovat kvůli tomu Sky-Link je nesmysl všech nesmyslů, protože tento transponder patří CS-Linku. Jak je vidět, tak u toho ani moc nepřemýšlíte. Kdyby se tu aspoň našel někdo, kdo by si vzal měřák, a ověřil to co se tu píše. Já mám signál stále stejný, jen je pravda, že přesnost nastavení paraboly na 12525 je podstatně kritičtější než dříve. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkNo asi jo všichni jsme lamy......... |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkNo zřejmě jo, když jste si to nechali instalovat "odborníkem". |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: signál skylinkJo mimochodem proč kontaktovat cs link,když mám placenou službu od skylink?TAky nereklamuju LCD SONY u SAMSUNGU přesto že u některých modelů mají jejich dislpay.ne? |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkNo nechme to tak,nikdo z nás s tím stejně nepohne a když je někdo přesvědčený že je to OK tak budiž.Já a spousta ostatních máme názor jiný.čert ví kde je pravda |
lukasbc
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |