![]() |
|
signál skylinkzdravím,poslední dny mi klesl signál(zatím jen signál :-) )na skylinku na TP kde je ČT1,ct2,ct4 apod.. ze zhruba 88%kvality signálu (showbox) na nynějších 66-68%.Jaké to je u vás? Je to něco trvalejšího nebo nějaký šotek?Dělá to i když je teď jen zataženo a neprší-spíše se to protrhává-relativně fakt dobré počasí...Ostatní TP jsou úplně OK jako předtím.. Díky za reakce ;) |
lukasbc
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 72 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: signál skylinkjako v Aktech X: "Pravda je tam venku" (nahoře) :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: signál skylinkbože,bože,asi to každý pozná kdo má neměnné zařízení(stejné¨)a kdo často sleduje sílu signálu....cs-sky link nemuže dovolit,,, to je zase blábol,, ti ani neví když vznikne nějaký problém,vždy se ho dozví až od uživatele,tak to oni sledují,zabývají se poměrně jen na upozornění uživatele :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: |
jardos
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
Úplná tmaNa českých programoch CT1, CT2, CT4, CT24, Prima a Noe už nemám žiadny signal. Kvalita 0%. Čo vy ostatní ako ste na tom? |
marianst
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 287 |
![]() |
|
marianstTo družice právě umřela, a spadla. Já mám ovšem signál stále stejný, a dívám se na všechny programy včetně 12525. Takže v tomto případě to opravdu není závada na družici.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
jardosKvalitu signálu nesleduje ani SKY-Link ani CS-Link, ale přímo SES ASTRA. Opět máš špatné informace, a evidentně neznáš technologii.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkmě nezajímá kdo co zajištuje, mám objednanou službu u skylink,a hotovo...............Enik když ti nejde program či jinčí problem, atd ,kde voláš??? ses astra,nebo technickou sky-cs link??? |
jardos
![]() |
|
jardosJeště se mi nestalo, že bych musel někam volat nebo mailovat. Technickou podporu prostě nepotřebuju. Mimo to jsem netvrdil, že si někdo nemůže na TP zavolat. Jen jsem poznamenal, že technickou kvalitu poskytovaných služeb si hlídá SES. Sky-Link a CS-Link jsou jejich zákazníci, a ti si tuto službu u SES nakupují. Jedinou technickou starostí SKY-Linku je jejich uplink v Bratislavě, a CS-Linku v Praze. Vše ostatní je věcí SES. Pokud by tedy opravdu došlo ke snížení kvality signálu na 12525 (což nedošlo), tak by to jako první zjistili právě v SES, a závadu by odstranili. Není to tedy věcí SKY-Linku ani CS-Linku. Je tedy naprosto zbytečné je kontaktovat. Pokud by existovala nějaká technická závada, pak by o ní věděli právě od SES.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkEnik, není to divné že většina tady má stejný problém???? a rozhodně to není nekvalitní parabolou,či vodou v káblu atd.Nezlob se na mně ale toto už není náhoda,myslím si že většina má kvalitní a citlivé příjmače,kde je každe zhoršení vidno,.Tak že rozhodně to není chyba u mně, mam sety tři všude 100 paraboly příjmače technisat hd a u všech stejně.Nechce se mi věřit,že všechny tři paraboly se pohly,což je nesmysl.... |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkješte podotýkám,třeba u topfield 7700hsci je signál uroven a kvalita,bavíme se o kvalitě ta se zhoršila,u jinčich příjmaču je to psané zase jinak.............. |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkno nevim, s "kvalitou a signálem" bych neprovokoval ;) kor ne Enika :D |
davidkriz
![]() |
|
jardosKvalita signálu je záležitostí přesnosti nastavení paraboly. Vůbec nejde o to jestli se pohnula nebo ne, ale o to jak přesně je nastavená, a jak přesná je samotná parabola a instalace LNB v ohnisku. Já vůbec netvrdím, že se někomu nemohla snížit kvalita signálu na 12525, ale příčina není v tom, že by z družice šel nekvalitní signál. Kvalitu signálu je možné "obnovit" přesnějším nastavením paraboly. Tady se právě ukazuje důležitost přesného nastavení paraboly, kterou tu stále někteří zpochybňují. Naprosto stejná situace byla při zprovoznění 11992H, kdy hromada lidí řvalo, že je to špatný transponder na staré družici, ať s tím něco udělají. Přitom 11992H má silnější a kvalitnější signál než 12525V. Je to ovšem otázka správného nastavení paraboly. Ono je nutné se totiž zajímat i o všechny souvislosti v dané problematice, a ne jen nastavovat podle teploměrů. Už jsem to tu psal tisíckrát, a byl jsem umlčován, že machruju. Nemám potřebu machrovat, nastavte si pořádně paraboly (pokud to dokážete), a nenaříkejte na špatný signál!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkEnik,pokud se sníži kvalita z ničeho nic,tak je to špatně nastavením paraboly??? i když neproběhl uragán či podobná věc zapřičinujicí pohnutí paraboly....Pokud ano,jakto že to hlo světšinou parabol?? divné.Jak jsem uvedl signál je 99-100procent,ale klesla kvalita a to jen u vert.pol.,dost divne a nejenom mě.Takže nikdy jsem netvrdil,že je špatný transponder a podobně,Jen získávám info zdali je to dočasné,nebo jenom muj problém a nutno opět přednastavit.Ale nerad bych zbytečně zase vysel z okna a ladil zbytečně..... |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkZajímavé, včera jsem kontroloval sílu a kvalitu signálu na 12525 V. Vždy jsem měl sílu cca 70% a kvalitu cca 95%. Včera byla síla 60% a kvalita 85%. Takže trochu to pokleslo, ale zatím jsou ty hodnoty OK.Jinak mi také o cca 10% poklesla síla i kvalita signálu u programů s přechodem na novou Astru (ČT HD, Nova HD atd.), ale vše je ještě v pohodě, kolem 85%, dříve bylo 95%. Vím, že ty procenta toho zase tolik neříkají, ale trochu to pokleslo. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
jardosZačínáš se tu jevit jako silně natvrdlý! Opakuji, že nedošlo k pohnutí paraboly, ale, že byla od počátku špatně nastavená.Pokud bys pozorně četl co jsem tu napsal, pak bys věděl, že příčinou poklesu kvality není vysílač, ale rušení od vedlejších družic. Stejný jev byl a stále je i u 11992H, a některých další TP. Není to nic divného. Ke snížení kvality signálu tak došlo u parabol nastavovaných právě podle 12525, které byly tzv. přetažené na jednu stranu. Pokud to nechápeš, tak se nedá nic dělat. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkNo napsla na tech.pdoporu skylinku a odpověď je takováto:Dobrý den, provedl jsem měření a signál na našem monitoringu je pořád stejný. Vyjádřeno v % se kvalita pohybuje mezi 92-97%. Čili dám-li zapravdu Enikovi a Lojzovi ze Skylinku mám tedy dotaz na ENika: Podle čeho nejlépe nastavit parabolu-myslím podle kterého TP.Protože když nastavuju podle 12525 tak se nedostanu na lepší signál než těch +/-65% na TP kde je NOVA atd... mám kvalitu 91% jako dycky.Včera jsem si hrál s parabolou asi 4 hodiny a nic lepšího jsem prostě nevymyslel.Možná je nějaká finta,ale já jsem v koncích..Ale každopádně díky všem tady za reakce-je supr když se dá něco takhle prodiskutovat, i když si lezeme na nervy co ;) :))) |
lukasbc
![]() |
|
VYřešenoTAk je to neuvěřitelné,ale stalo se to poprvé po pěti letech co mám sat.Včera jsem zkontrolval kabel, F konektory šteloval jsem parabolu jak sem psal atp..Dneska jsem se rozhodl, že vyndám LNB a trochu jej opucuju-bo už sem nevěděl co...Sranda byla, že ve spodním dílu objímky LNB byla voda,prostě nějak tam zatekla.Vodu jsem hadrem vysušil a dal zpět LNB a ejhle-signál vyletěl na již pěkných 82%.Takže až bude pěkné počasí,shodím celou parabolu a do toho spodního dílu objíkmy vrtnu malé dírky aby případná další voda mohla odtéct ven...TAkže zkuste se tam taky podívat-pokud to je tím,tak asi vstoupíme do dějin jako nejvíce uživatelů, kterým nateklo do objímky ve stejný čas :))) |
lukasbc
![]() |
|
RE: signál skylinkAle ta o slabším signálu z družice byla hezčí. :laughing:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@lukasbcprostě to tím vyndáním LNB doštelovals... ať úmyslně nebo neúmyslně ;) |
davidkriz
![]() |
|
RE: signál skylinkBez ohledu na faktickou příčinu toho roč tu někteří mají horší signál, je zřejmé, že zpochybňovat práci opravdových profesionálů, vysmívat se jim, nadávat jim a machrovat před nimi vlastní dokonalostí se prostě nevyplácí. Je opravdu lhostejné jestli má někdo někde zateklou vodu, přetaženou parabolu na jednu stranu nebo špatně nastavené ohnisko či SKEW. Faktem zůstává, že pokud někdo něčemu opravdu rozumí, tak by ostatní měli brát jeho slova aspoň na vědomí když už ne naprosto vážně. Já nemusím nikomu vysvětlovat proč mu jde špatně signál na 12525. Až si mně pozve, a já změřím signál, pak můžu něco tvrdit. Takhle můžu jen hádat. Opravdu si nemyslím, že by všichni měli vodu někde v konektoru nebo v kabelu. Je mnohem pravděpodobnější, že je přetažená anténa na jednu stranu nebo, že je špatně ohnisko.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: signál skylinkposlouchej ,,Enik,, je mi jedno co tady děláš ze sebe rozumbradu..To ti nikdotady nebere...To že s každého tady děláš trotla,a že ty si ,,nadlid,, s ruznýmá budíkáma ,který už namontoval x parabol,to mě taky nebere.Neumíš ani rozlišit stížnost,postřech....To že tu někdo napíše,že se mu zhoršila kvalita nebo podobně,nemusí hned znamenat ,žesi někdo někomu stěžuje,ale muže to znamenat postřech..Což tu ruzní lidé napsali.Debata je to od toho ,aby tu každý projevil svuj názor či řešení.Nikdo tady nic nespochybnuje,a hlavně tady nikdo nemachruje-nevidím jediný duvod.A o braní slov vážně,nech prosím tě na každém z nás.Jenom že ty asi to nikdy nepochopíš o co jdev této debatě |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkjardos, máš pravdu, v této debatě jde o to poplakat si, že umírá satelit, protože se třem lidem zhoršily procenta na teploměru ;) tady nejde o to jak to skutečně je a co je toho příčinou. |
davidkriz
![]() |
|
RE: signál skylinkdavidkriz,,, no třem lidem,, určitě vícero,ale každý pravidelně to nesleduje,tak toani nepostřehne.Chtěl jsem ostatní názory,než se začnu rýpat s parabolou.Nebodˇ si pamatuji,že kdysi něco podobného už tu bylo.Každý názor vítán.Víc lidí víc ví ;) |
jardos
![]() |
|
RE: signál skylinkno já si dokážu z těch názorů vybrat ;) mezi poklesem procent na teploměrech a neměnnou číselně vyjádřenou chybovostí BER, se vybírá celkem snadno :D |
davidkriz
![]() |
|
RE: signál skylink:))) ..to by mě zajímalo, co sis vybral..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |