![]() |
|
LNB QUAD a 3 TVJe možné, aby při zapojení třetí TV při použití (dnes nového) LNB Quad GI-204S vypadl obraz u ostatních dvou TV? |
mispi
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 399 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVAno. Možné je téměř cokoliv. Pokud něco považujeme za nemožné, pak jen proto, že jsme doposud nenašli způsob jak to možným učinit.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVJsou na stejné "elektrické" větvi ?Jinak možné je úplně vše.....nepíšeš typy přijímačů.....typ LNB je vcelku nepodstatný.............Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVVčera jsem psal, že: "Po bouřce mi nejde žádný ze čtyř výstupů z LNB Diavolo 0,1 dB QUAD. Je to náhoda nebo za to může bouřka? SAT mám již přes 10 roků, bouřek bylo nespočet a nikdy nebyl problém. Mám dvě paraboly, tento LNB je používán necelé 2 roky".Na novém LNB Quad GI-204S jsou zapojeny 2x Technisat Digi Sim2 a 1x Technisat DigiPlus STR1. Na Diavlu bylo vše OK, po dnešní výměně za GI vznikl výše popsaný problém. |
mispi
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVMoje věštecká koule hlásí:1: uzemnit 2: uzemnit 3: uzemnit a počkat ještě se zde zjevuje nějaké telefonní číslo na montážní firmu s tvého okolí ale je to nejasné. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVNěco je v rozvodu špatně....ale on-line toto nevyřešíš.Zkus si dát všechny přijímače k sobě a jen pro srandu je propoj Loop Outem....a uvidíš....případně si někoho pozvi.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
bryketanabádá k vytvoření zemní smyčky, což je pro mně ovšem nepochopitelné. Taková rada je na nic. Řekl bych totiž, že zemní smyčku už vytvořenou má, a právě ta je příčinou vzniklých potíží.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
EnikA proto co ? Uzemnit v jednom místě všechny koaxiální kabely a máme po zemní smyčce. |
bryketa
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVEnik - bryketa se nejspíše snaží poněkud krkolomě objasnit, že je třeba uvést veškeré stroje na stejný potenciál.. :-) |
VPoustka
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
@VPoustkaAno máš pravdu ale tady není co řešit... má jistotu že má/měl špatný LNB...nebo se mu pohla parabola atd atd. |
bryketa
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVbryketa - my si tykáme? |
VPoustka
![]() |
|
VPoustkaTo jsem sice pochopil, ale příčina problémů je právě v tom, že nejméně dva přístroje jsou připojené na PEN, který ovšem stejný potenciál nemá, neb se jedná o silovou soustavu TN-C.Pokud má někdo pocit, že tu sprostě nadávám, tak nikoliv. Jen chci říct, že elektroinstalace v objektu tazatele má zásuvkové obvody dělané podle staré normy pouze dvěma vodiči, což má za následek různé potenciály na ochranném kolíku, ke kterému jsou připojené nejméně dva televizory v rozvodu. Přičinou potíží je tak vzniklá zemní smyčka. Problém odstarnit lze, jen je nutné vědět jak. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
pro všechnyJen jsem vyměnil špatný LNB za nový, nic jiného jsem nedělal. Ještě se pokusím znovu nastavit parabolu.Děkuji všem za rady. |
mispi
![]() |
|
to mispiNa parabolu "nešahej" !!!!!Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
@VPoustkaPodle jedné literatury o etiketě se obecně při konverzaci v prostoru internetu přednostně tyká. Vykání zní v této situaci poněkud snobsky, značí to, že si člověk chce od ostatních udržet odstup. Naopak tykání je přátelštější...to jen tak na okraj ale klidně Vám budu vykat, mě to problém nedělá. |
bryketa
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVEnik - to je jasné, starý brachu :-) |
VPoustka
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVbryketa - ano, rád si udržuji odstup. Děkuji za pochopení.. |
VPoustka
![]() |
|
pro EnikBydlím v domě, který je asi 12 roků po kolaudaci. Dva výstupy z LNB jsou na patře, další dva v přízemí (každé patro má své jističe na zásuvky a světla). V čem je, podle Vás, problém a jak se dá odstranit? Divné je, že problém nastal až po výměně špatného LNB (po bouřce). |
mispi
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVHm... pak je v rozvodu zapojen další stroj, který nejspíše dostal také šlupku a doposud nebyl odpojen... Předpoklad je, že ten stroj nevisí na stejné fázi třífázového rozvodu, jako ty ostatní.. |
VPoustka
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVMám 2 paraboly vzdálené od sebe cca 3 metry. Zajímavé je ještě to, že na druhé parabole jsou po bouřce LNB OK a stařičký Humax 5500 je také OK. |
mispi
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVTo že dostal některý z nich tu "šlupku" tak jako konvertor je zcela možné(stačí jen "nějaká" drobnost třeba ve zdroji,ale to on-line nespravíš=to jen tak než začneš "hrabat" do rozvodů.Zkus to co jsem ti radil výše.)....ale přece to normálnímu člověku nebudeme tlouct do hlavy......snad to nní náctiletý školák....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
mispiTo, že se problém projevil až po výměně LNB není až tak moc divné. To bych neřešil. Pokud je dům 12roků po kolaudaci, tak by měl být už podle nové normy, ale ono záleží na tom kdy byl vyprojektován a podle jakých norem byl postavený. Problém může vznikat i u nové instalace TN-S, a to právě tehdy, je-li rozvod SATu zapojený přes různé bytové rozvaděče. Což je právě tento problém.V první řadě je tedy nutné mít jistotu v příčině problému. Jaké televizní přijímače máš u jednotlivých SAT přijímačů? Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVVývody z LNB mám vedeny přímo přes zeď k jednotlivým výše uvedeným SAT přijímačům. Na patře je 1x LCD Samsung 82 cm a 1x Philips 72 cm. Na přízemí je 1x Thomson 55 cm a 1x Mascom 37 cm. Toto je na novém LNB. Druhá parabola má jen jeden výstup vedený přímo do Humaxe a pak do TV 82cm Philips. Toto jediné je i po bouřce OK. |
mispi
![]() |
|
pro EnikVývody z LNB mám vedeny přímo přes zeď k jednotlivým výše uvedeným SAT přijímačům. Na patře je 1x LCD Samsung 82 cm (Technisat DigiPlus STR1)a 1x Philips 72 cm (Technisat Digi Sim2 ). Na přízemí je 1x Thomson 55 cm (Technisat Digi Sim2 )a 1x Mascom 37 cm (přehazuji z ložnice Technisat Digi Sim2 ). Toto je na novém LNB. Druhá parabola má jen jeden výstup vedený přímo do Humaxe 5500 a pak do TV 82cm Philips. Toto jediné je i po bouřce OK |
mispi
![]() |
|
RE: LNB QUAD a 3 TVJak jsem napsal výše......dej si to všechno na "jeden" stůl a připojuj a odpojuj střídavě i jednotlivě a určitě na to přijdeš ve které kombinaci to "nefunguje" a proč ?....to se on-line opravdu těžko zjišťuje.....neboť věštecká koule je ještě více zamlžená než před hodinou...Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
@Kamil_k4Ta už je zapocená :) |
bryketa
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |