![]() |
|
Parabola 2,4 metruKoupil jsem si v UK tuto segmetovou středovou parabolu a mohu říct, že je docela precizně zpracovaná,nekroutí se, je pevnější než moje 100 na střeše. Dotaz: Jak ji mám nastavit s Vantage8000, LNB Invacom C120 ať se dlouho netrápím?? Má ji někdo? Jak byste postupovali.Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruto bude asi tohle, ze? to posilaji normalne postou do cech?www.maplin.co.uk/module.aspx?moduleno=48743 Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metrua kam to chces naladit? |
freee
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 555 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruMoc pěkná, zřejmě robustní (62.5kg) a docela laciná. Problém bude doprava a hlavně, aspoň co mně se týče, potřeboval bych k tomu patřičnou nemovitost. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metrupod tim uz by se dalo i bydlet :laughing: je to kolos. to chci na loveni badr-6Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Mohl bych být zlomyslný,a poslat Tě ke konkurenci. Tam jsou takymachři, kteří takovéto věci štelují doma každý den bez měřáků jen podle satfinderu nebo teploměrů.Prvním předpokladem úspěšné montáže je, kvalitní a spolehlivý závěs. Parabolu musíš mít nainstalovanou tak, že jsi schopný ji nastavit na desetiny stupně! Šířka vyzařovacího svazku takovéto paraboly je jen 0,7st. Trefit družici na obloze tak není žádná sranda. Jelikož se jedná o středovou parabolu, pak její elevaci můžeš nastavit pomocí rovné latě přiložené přes ústí paraboly, a úhloměru s vodní váhou nebo olovnicí. Azimut bych asi nastavoval za pomoci sluníčka. Pokud nemáš měřící techniku, tak finální nastavení bude věcí laborování, ale takováto anténa nepřijímá rušení od vedlejších pozic, takže štelováním šroubečků nastavíš maximum kvality signálu, a mělo by to sedět. Nezapomeň na podélnou polohu ohniska a SKEW. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
to allšířka je možná 0,7st ale při nějakém poklesu.Asi jsi myslel 3dB.Jinak tuto anténu myslím testoval i dxsatcs club a moc nadšený s ní nebyl. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
vortimondNa SATCENTRE máš dotaz ale ty tam zjavne chodíš len ked tu máš banánové prázdniny čo :)))"Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."
|
Nicktos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruto je jasny, ze s ni nebyli nadseny. ta parabola je extremne levna. normalne by parabola tech rozmeru mela stat petinasobek. ale tak je to velka parabola za fantastickou cenu, vic od toho cekat nelzeVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruV emirátech, konkretně v Dubaji se takovéto paraboly prodávají kolem dvou tisíc, tomu říkám levné.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metrutam je vsechno co se tyka satelitu levny. i ty jejich pay-tv platformy. kdyby se to prodavalo tady za puvodni cenu, tak by se vsichni divili jak je to mozny. celkove kdyz si nekdo koupi za necelych 6.000 takovyhle monstrum, tak proste musi pocitat s tim, ze z toho pri nejhorsim bude perfektni strecha nejakyho altanu na zahrade (smich) jinak to ani nejdeVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruKoupil jsem ji na ebay,stála s dopravou a LNB Invacom 11 tis.Kč.....Chvíli jsem si s ní teď hrál, strčil jsem tam LNB, ale jak píše Enik, je to citlivka, nicméně desítkové kmitočty zatím na 28,2E ještě nechytám. Zítra zkusím Badr ale nevím nevím. Ale na šilhání bude taky dobrá...... to Enik: Bude přišroubovaná na zemi, ne na stožáru. ..u Horsta z WS to je podrobně popsané i balení: http://www.wsidigital.com/240cm-2_4m-2_4-mts-prime-focus-satellite-dish.htm Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metrumyslel jsem si, ze ta doprava vyjde pekne draho. no to nevzdavej, treba tu astru 2d jeste naladis. tam rozhodujou milimetry, u takovyho monstra vic nez normalne. nejlepsi signal na vertikalnich TP je touhle dobou a na horizontalech pozde v noci.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruA když tě ta nová parabola naštve a nebudeě spokojen, tak jí pěkně vyčiníš :)http://www.youtube.com/watch?v=fsEDM26_niY |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
JaníkTrochu mi není jasné to, že jsi tam strčil LNB. Pokud jsi dal do ohniska klasické LNB pro OFFsetky, tak nepočítej s nějakým velkým úspěchem. Tahle parabola potřebuje úplně jiný ozařovač než je na OFFsetky. Se správná ozařovačem, a LNB to bude to správné kafe.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruLNB ma spravny. C120 je flange LNB.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruLNB i adaptér mám origoš. Na adaptéru LNB se dá točit prstencem a přibližovat ho ke středu. Ale nijak jsem neladil středové uchycení, pouze jsem to našrouboval a otočil parabolou....Musí být LNB přesně ve středu i ose?Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
![]() |
|
RE: Parabola 2,4 metruJo, tuhle jsem jednou ladil... LNB je správné, ale i uchycení do středu musí být správné... Všechno v ose.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
![]() |