![]() |
|
Kaskáda přepínačů diseqcProsím odborníky o radu. Chci zapojit na GI870Xpeed dvě paraboly. Jedna je na motoru a druhá stacionární na vedlejším domě. Vzdálenost cca 20m. Na stac. je multifeed 4 LNB. Jaký přepínač k motoru (2/1) a jaký k stac. parab. (4/1). Jde to vůbec? Prozatím mi tam funguje obyč. přepínač (2/1) s tím, že na stac. par. je zapojen jen jeden LNB a kupodivu to udrží zátěžově i ten motor. Jedna možnost je přepínač 0/12V, ale problém by byl s natažením přívodu k němu. Děkuji za odpověď. |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcChtěl jsem taky dvě paraboly jedna motor druhá pevná pak jsem od toho upustil, ale byl mi doporučovánej přepínač spaun ten by to měl zvládnout |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcPozri sem ru je to vysvetlené aj s obrázkamihttp://www.liddll.de/thread.php?threadid=10 a nemáš čo riešiť. dm800 diablocamlan
|
silvercord
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
ten motor moze byt druhy Diseq s 2 LNB?pre to Spaun rele, moze ist o zapojeniekde druhu vetva s motorom by bol dalsi Diseq prepinac napr. na 2 LNB? Myslim si ze ano, ale pre istotu sa pytam! A ozaj ked nemam v prijimaci nic ohladne ovladania rele ako 0/12V, len Multytenne On/Off a Diseq On/Off co pri On znamena moznost ovladat 4 LNBs co potom?! Musim si dat niekde krabicku napajanim pre 12V s prepinacom ktoru manualne prepnem ked chcem vybrat medzi rele ovladanymi disekami?? Dik! K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcpřesně tuhle kombinaci sat. a přijímače co ti napsal silvercord jsem měl, teťka mám tuhle sat. kombinaci z ipboxem 9000 a vše šlape, tahle sat. kombinace funguje jenom na přijímačích ipbox a dreambox, tak na to si dej bacha, ostatní přijímače mají z touhle sat. kombinací problémDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
to silvercordPřesně to jsem myslel. Ale díval jsem se teď na web stránky spaun.cz a žádnej SUR220F jsem v nabídce nenašel. Jen SAR220F. Ten je ovládán 22kHz. SAR411F v nabídce mají, ale ten se zase ovládá diseqc 2.0 To ale GI870 neumí. Ten umí 1.2 1.3. Tak v tom mám zase zmatek. Nejde to nějak udělat s relátkama od EMP tak, aby to zvládl i ten golden? Co říkáš ¨Saxone¨? Jinak díky za odpověď ¨silvercord¨. |
kedar1
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqchttp://www.spaun.cz/index.php?akc=sur211f&id=produktyazDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcChtěl bych podobně řešit kombinaci T90 ale s EMP S16/1PCP-W3 + 2.parabolu s na motoru. Šlo by to s použitím toho Spauna SUR 220F jak psal silvercord ? Nebo nějak jinak (třeba motor zapojit přes LNB1 toho EMP S16...) Co musí umět přijímač aby to šlo? Ohledně diseqC mám dost zmatek,díky za každou radu. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcspravne, motor musis mit v prvnim vstupu ty 16. nic vic neni treba resitDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcTo by bylo supr, takže S16 nastavím DIPama do režimu DiSEqC1.1, přijímač pak bude přepínat v režimu DiSEqC1.1 (uncom 1-16) a motorové povely automaticky projdou dál přes vstup pro LNB1 ? Chápu dobře?V tom případě by teoreticky šlo i namísto motoru hodit na vstup LNB1 další EMP S16 který by v režimu DiSEqC1.2 mohl přepínat motorovými povely dalších 16LNB ? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to bublajsDíky za odpověď. Jen jedna drobnost, GI870Xpeed neumí diseqc 2.1. Podle manuálu umí jen 1.0 1.2 1.3. Tak nevím, jestli by to fungovalo. Asi spíš ne. |
kedar1
![]() |
|
Kaskáda 8/1 + 2 (4)/1?Mám na T90 8 LNB v DiseQ 8/1 nakonfigurovaném jano DiseQ 1.1 a chci o víkendu zapojit další parabolu, aniž bych se chtěl původních osmi družic vzdát..... doma mi leží EMP Centauri S4/1PCN-W1, lze to zapojit dle obrázku na výše uvedeném tomto odkazu? http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10 Musím mít toho Spauna, nebo stejnou funkci nahradí ten DiseQ přepínač? Notabene toho Spauna jsem nikde na prodej nenašel.... děkuji |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
Kaskáda 8/1 + 2 (4)/1?.... a taky jak nakonfigurovat toho Dreama, ať ví, který LNB je který :-) Nyní mám LNB 1-8 v modu 1.1 |
hotovyrad
![]() |
|
napadlo mě....Ten 8/1 nakonfigurovat jako LNB 1 DiseQ 1.2 což on umí, bude se tvářit jako jeden LNB s motorem.... a ten devátý přes ten druhý malý přepínač jako LNB2 v modu 1.1 |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcKomplikuješ si to...jednoducho zapoj ten(4-1) napr. do vstupu č.8. všetky družice čo tam pridáš budú mať nastavené v diseqc 1.1 port-8 a v diseqc 1.0 porty 1-4. ja mám 8-1(dis.1.1),za tým mám jeden monoblok a jeden 2-1... ;) Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
to marvalPochopil jsem to dobře tak, že ty LNB z toho "malého" přepínače nastavím na Dreamu všechny jako LNB 8 jako DiseQ 1.0 s Inputem 1-4? |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcsprávne... ;)Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcGI870Xpeed umí pomocí 4/8/ vstup.diseqc ovládat na jedné parabole "x" LNB a druhou s motorem.Dlouho jsem to tak používal |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
nejde to...Tak bohužel..... mám nastaveno.... LNB 8, Diseq 1.0, potvrzený Diseq příkaz postupně 1-4. commited, toneburst a nic..... výstup z "malého" přepínače je na 8 vstupu toho velkého, jehož výstup jde do Dreamu |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcSkús postupnosť uncomm.,comm.Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
![]() |
|
to marvalu DiseQ 1.0 vubec volba Uncom není |
hotovyrad
![]() |
|
a ta noje varianta?tzn že ten 8/1 udělám jako motor tzn 1.2, jeho výstup dám do toho 4/1 a na zbylé vstupy dám 1.1? |
hotovyrad
![]() |
|
RE: Kaskáda přepínačů diseqcnemám dreambox,ale videl som niekde , že sa tam nastavuje postupnosť príkazov.Ide o to aby bol prvý 1.1 potom 1.0 . Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
![]() |
|
Heuréka!!!!Mám to..... takže... velký přepínač 8/1 zapojen do Dreamu.... jeden ze vstupů velkého přepínače (dejme tomu 8, já mám 7 kvůli přistupu ke konektoru) se propojí s výstupem "malého" přepínače 4/1..... takže mám 3 vstupy navíc.....Konfigurační mód: Rozšířený LNB 7 (dle vstupu na "velkém" přepínači Diseq 1.1 Potvrzený Diseq AA/AB/BA/BB - dle vstupu na "malém" přepínači Nepotvrzený Diiseq 7 - měl by se shodovat s číelem LNB Uncommited, Commited, Toneburst |
hotovyrad
![]() |
|
Výsledek....je ten, že lze touto kaskádou počet LNB ztrojnásobit, páč jeden vstup obětuju ale 4 mi přibudou, takže plus 3. To jde, 4/1 se mi zde válí dva kousky, takže se mohu ještě rozšoupnout o šest dalších družic, prima :-) |
hotovyrad
![]() |
|
Tak ne.....No, tak principielně je to správně avšak fyzicky to nelze - zde bych asi chtěl radu od majitelú Dreamboxu.... Ono totiž když navolím vstup LNB7 (dle vstupu na velkém přepínači) tak v dalším nastavení nemohu dát pro jednu družici volbu AA, a pro druhou AB..... nastavení se uloží i pro ostatní volby na pozici LNB7.... |
hotovyrad
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |