Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kaskáda přepínačů diseqc

Prosím odborníky o radu. Chci zapojit na GI870Xpeed dvě paraboly. Jedna je na motoru a druhá stacionární na vedlejším domě. Vzdálenost cca 20m. Na stac. je multifeed 4 LNB. Jaký přepínač k motoru (2/1) a jaký k stac. parab. (4/1). Jde to vůbec? Prozatím mi tam funguje obyč. přepínač (2/1) s tím, že na stac. par. je zapojen jen jeden LNB a kupodivu to udrží zátěžově i ten motor. Jedna možnost je přepínač 0/12V, ale problém by byl s natažením přívodu k němu. Děkuji za odpověď.

kedar1
Registrace: 7/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kaskáda přepínačů diseqc

Chtěl jsem taky dvě paraboly jedna motor druhá pevná pak jsem od toho upustil, ale byl mi doporučovánej přepínač spaun ten by to měl zvládnout

slapet
Registrace: 11/2007

Pozri sem ru je to vysvetlené aj s obrázkami
http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10 a nemáš čo riešiť.

dm800 diablocamlan

silvercord
Registrace: 8/2006

ten motor moze byt druhy Diseq s 2 LNB?

pre to Spaun rele, moze ist o zapojenie
kde druhu vetva s motorom
by bol dalsi Diseq prepinac napr. na 2 LNB?
Myslim si ze ano, ale pre istotu sa pytam!
A ozaj ked nemam v prijimaci nic ohladne ovladania rele
ako 0/12V, len Multytenne On/Off a Diseq On/Off
co pri On znamena moznost ovladat 4 LNBs co potom?!
Musim si dat niekde krabicku napajanim pre 12V s prepinacom ktoru manualne prepnem ked chcem vybrat medzi rele ovladanymi disekami??
Dik!
K

krikri
Registrace: 3/2010

přesně tuhle kombinaci sat. a přijímače co ti napsal silvercord jsem měl, teťka mám tuhle sat. kombinaci z ipboxem 9000 a vše šlape, tahle sat. kombinace funguje jenom na přijímačích ipbox a dreambox, tak na to si dej bacha, ostatní přijímače mají z touhle sat. kombinací problém

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

to silvercord

Přesně to jsem myslel. Ale díval jsem se teď na web stránky spaun.cz a žádnej SUR220F jsem v nabídce nenašel. Jen SAR220F. Ten je ovládán 22kHz. SAR411F v nabídce mají, ale ten se zase ovládá diseqc 2.0 To ale GI870 neumí. Ten umí 1.2 1.3. Tak v tom mám zase zmatek. Nejde to nějak udělat s relátkama od EMP tak, aby to zvládl i ten golden? Co říkáš ¨Saxone¨? Jinak díky za odpověď ¨silvercord¨.

kedar1

http://www.spaun.cz/index.php?akc=sur211f&id=produktyaz

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Chtěl bych podobně řešit kombinaci T90 ale s EMP S16/1PCP-W3 + 2.parabolu s na motoru. Šlo by to s použitím toho Spauna SUR 220F jak psal silvercord ? Nebo nějak jinak (třeba motor zapojit přes LNB1 toho EMP S16...) Co musí umět přijímač aby to šlo? Ohledně diseqC mám dost zmatek,díky za každou radu.

lance
Registrace: 10/2008

spravne, motor musis mit v prvnim vstupu ty 16. nic vic neni treba resit

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

To by bylo supr, takže S16 nastavím DIPama do režimu DiSEqC1.1, přijímač pak bude přepínat v režimu DiSEqC1.1 (uncom 1-16) a motorové povely automaticky projdou dál přes vstup pro LNB1 ? Chápu dobře?
V tom případě by teoreticky šlo i namísto motoru hodit na vstup LNB1 další EMP S16 který by v režimu DiSEqC1.2 mohl přepínat motorovými povely dalších 16LNB ?

lance
Registrace: 10/2008

to bublajs

Díky za odpověď. Jen jedna drobnost, GI870Xpeed neumí diseqc 2.1. Podle manuálu umí jen 1.0 1.2 1.3. Tak nevím, jestli by to fungovalo. Asi spíš ne.

kedar1

Kaskáda 8/1 + 2 (4)/1?

Mám na T90 8 LNB v DiseQ 8/1 nakonfigurovaném jano DiseQ 1.1 a chci o víkendu zapojit další parabolu, aniž bych se chtěl původních osmi družic vzdát..... doma mi leží EMP Centauri S4/1PCN-W1, lze to zapojit dle obrázku na výše uvedeném tomto odkazu? http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10 Musím mít toho Spauna, nebo stejnou funkci nahradí ten DiseQ přepínač? Notabene toho Spauna jsem nikde na prodej nenašel.... děkuji

hotovyrad
Registrace: 3/2011

Kaskáda 8/1 + 2 (4)/1?

.... a taky jak nakonfigurovat toho Dreama, ať ví, který LNB je který :-) Nyní mám LNB 1-8 v modu 1.1

hotovyrad

napadlo mě....

Ten 8/1 nakonfigurovat jako LNB 1 DiseQ 1.2 což on umí, bude se tvářit jako jeden LNB s motorem.... a ten devátý přes ten druhý malý přepínač jako LNB2 v modu 1.1

hotovyrad

Komplikuješ si to...
jednoducho zapoj ten(4-1) napr. do vstupu č.8.
všetky družice čo tam pridáš budú mať nastavené v diseqc 1.1 port-8 a v diseqc 1.0 porty 1-4.

ja mám 8-1(dis.1.1),za tým mám jeden monoblok a jeden 2-1...
;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

to marval

Pochopil jsem to dobře tak, že ty LNB z toho "malého" přepínače nastavím na Dreamu všechny jako LNB 8 jako DiseQ 1.0 s Inputem 1-4?

hotovyrad

správne... ;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450

GI870Xpeed umí pomocí 4/8/ vstup.diseqc ovládat na jedné parabole "x" LNB a druhou s motorem.Dlouho jsem to tak používal

vladnaico
Registrace: 5/2008

nejde to...

Tak bohužel..... mám nastaveno.... LNB 8, Diseq 1.0, potvrzený Diseq příkaz postupně 1-4. commited, toneburst a nic..... výstup z "malého" přepínače je na 8 vstupu toho velkého, jehož výstup jde do Dreamu

hotovyrad

Skús postupnosť uncomm.,comm.

marval450

to marval

u DiseQ 1.0 vubec volba Uncom není

hotovyrad

a ta noje varianta?

tzn že ten 8/1 udělám jako motor tzn 1.2, jeho výstup dám do toho 4/1 a na zbylé vstupy dám 1.1?

hotovyrad

nemám dreambox,ale videl som niekde , že sa tam nastavuje postupnosť príkazov.
Ide o to aby bol prvý 1.1 potom 1.0 .

marval450

Heuréka!!!!

Mám to..... takže... velký přepínač 8/1 zapojen do Dreamu.... jeden ze vstupů velkého přepínače (dejme tomu 8, já mám 7 kvůli přistupu ke konektoru) se propojí s výstupem "malého" přepínače 4/1..... takže mám 3 vstupy navíc.....

Konfigurační mód: Rozšířený
LNB 7 (dle vstupu na "velkém" přepínači
Diseq 1.1
Potvrzený Diseq AA/AB/BA/BB - dle vstupu na "malém" přepínači
Nepotvrzený Diiseq 7 - měl by se shodovat s číelem LNB
Uncommited, Commited, Toneburst

hotovyrad

Výsledek....

je ten, že lze touto kaskádou počet LNB ztrojnásobit, páč jeden vstup obětuju ale 4 mi přibudou, takže plus 3. To jde, 4/1 se mi zde válí dva kousky, takže se mohu ještě rozšoupnout o šest dalších družic, prima :-)

hotovyrad

Tak ne.....

No, tak principielně je to správně avšak fyzicky to nelze - zde bych asi chtěl radu od majitelú Dreamboxu.... Ono totiž když navolím vstup LNB7 (dle vstupu na velkém přepínači) tak v dalším nastavení nemohu dát pro jednu družici volbu AA, a pro druhou AB..... nastavení se uloží i pro ostatní volby na pozici LNB7....

hotovyrad
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra