Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

kamera do 400€ pre studentke

ahojte,
som studentka logopedie a casto potrebujem zhotovovat zaznamy deti a ich reci, idem si kupit kameru ale vobec sa v tom nevyznam. najradsej by som sa zmestila do 400€. ide o to, ze ja potom robim prepisy tych nahravok - co to dieta hovori, cize mi ide o kvalitu zvukoveho zaznamu. nemusi byt super spickovy obraz, staci dobry (odzeranie z pier).
co by ste mi teda poradili? a tiez nechcem nehravat na kazetky ale na kartu alebo HDD. Ale nemam moc silny pc.

A posledna otazka - je lepsie si kupit za tych 350€ kameru SD kvality alebo za 400€ nejaku najlacnejsiu co nahrava v HD kvalite.

Moje otazky su asi trosu blbe - ale pochopte ma ja studujem pedagogiku :) a jedine co potrebujem je mala kamera s relativne dobrym zvukom - 90% nahravam deticky u nich doma v interieri a mam ju v ruke lebo pri malych detoch sa to nie vzdy da zo stativu.

Ak mi nieco poradite budem veeeelmi vdacna :):):)

to co som pozerala:
SD - http://www.sony.sk/product/sdh-standard-definition-on-memory-stick/dcr-sx53e
http://www.sony.sk/product/sdh-hard-disk-drive/dcr-sr58e

HD - http://www.sony.sk/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-cx115e

s pozdravom Pavla
dakujem za kazdu radu velmi pekne :)

pollinka
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kamera do 400andamp;#8364; pre studentke

urcite zober tu Sony HD kameru. 50€ naviac nie je vela, a do buducna urcite nebudes lutovat. SD kameru by som v dnesnej dobe uz nebral...

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21
Registrace: 3/2007

Ak chces kameru pouzivat vylucne na to, co pises, vezmi SD s HDD s prihliadnutim na velkost HDD. Vzhladom na slabsi pocitac a ucel pouzitia povazujem HD za zbytocne, vzhladom na velkost dat a moznosti spracovania.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

nedavno testovali v televizi v cernejch ovcich nebo kde to je nejaky kamery a mezi hodnoticim kriteriem byl taky zaznam zvuku. matne si vzpominam , ze se tam mluvilo o spatnem zvuku prave u kamer znacky zacinajicimi S a koncicimi Y . zkus si to najit a mrknout na to. bylo by docela nemile zjistit, ze to orezava dynamiku nebo zprasi zaznam nejakou nevhodnou kompresi ci celkove nevhodnou konstrukci. externi mikrofon bude vzdy lepsi, na to pamatuj !!

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

kup si ji v okay,tam mají 30ti denní lhůtu na vrácení,bez udání důvodu,vyzkoušíš a případně vyměníš,až se dobereš k tvé představě,třeba po pěti výměnách

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra