Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Total Comander

Zdravím všetkých.Mám DM 7000S a na pc som používal Wind.xp,ale kedže to už chcelo nový pc tak som si dal nainštalovať aj nový Wind.7.Bohužiaľ,nejde mi to pripojiť.Robím niekde chybu,alebo wind.7 ma tiež nejaký nový program namiesto total comander.Myslím,že nastavenia mám správne.Ďakujem

prjo
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

co ma TCM s hociakym Win

je to samostatny program nezavisli od Win.
Prekopiruj si obsah zlozky kde je ulozeny (C:Progra~1TotalCmd ?) zo stareho PC ~ WinXp do noveho Win7 a je to!
K

krikri
Registrace: 3/2010

re:

s win7 mi to funguje bez problému

sanond
Registrace: 7/2010

RE: Total Comander

Musí fungovat na 100% - viděl bych zádrhel někde v nastaveních. Mužeš skusit jiný např putty a uvidíš

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

co ma putty s TCM

putty je hyperterminal (telnet), TCM je ako rozsireny Norton Commander. Jedine co z toho asi pouziva je lepsi FTP klient ne...
S TCM pod Win7 moze byt jediny problem a to je este neznalost Win7 a "election" takze aby ste mali admin prava to tam kopirovat/instalovat. pusti to ako Run As Admin a potom ten WinCmd.ini vytvori bez problemov a pridas profil pre FTP k prijimacu ako si mal...
Co co ine Ti tam neide; uz ked sa bavime o IT veciach na Sat fore (sorry)
K

krikri

jako náhradu -- pokud je naučený s ním pracovat aby se dostal do DM

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

dostal cez telnet alebo ftp to je rozdiel

TCM nerobi telnet pokial dobre viem
ale FTP ano...
K

krikri

Což tahle si ho koupit stoji okolo 700kč a pokud se program líbí tak je potřeba dávat korunky aby zbylo taky něco na človíčka který to vymyslel a furt nekráct ;)

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

preco by mal kradnut..ved TC ide aj bez registracie

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

Ďakujem za každú odpoveď a začínam hľadať chybu u seba.

prjo

Pre krikri

Máš pravdu,že mám neznalosť v novom wind.7.Je to úplne niečo iné ako xp.Možno sa mi to zdá,ale u mňa je to tak.Pýtaš sa čo iné mi tam nejde.Nejde sa mi pripojiť na Ftp server.Používam nastavenia.Relácia:192.168.0.25; Názov Hostiteľa:192.168.0.25; Používateľ a heslo root a dreambox.Relácia a názov hostiteľa je presne tá istá adr.Nedávno mi zapájali aj satro internet a keby som chcel nové key tak najskôr ich musím stiahnuť potom net odpojiť a pripojiť dm čo znamená,že používam jednu a tu istú koncovku aj na net aj na dm.Nemôže byť aj v tom chyba?Vďaka

prjo

nakresli ako to mas zapojene alebo posli ipconfig

ahoj ako to mas sietovo prepojene.
PC ku krabici smerom k internetu a do tej istej krabice si pripojil satelit?! posli ipconfig /all z prikazoveho riadku [CMD.EXE] PC a potom aku IP adresu mas v satelite.
Mozno v Sat mas IP staticky a odvtedy co mas Satro internet s nejakym ich routrom, ted dava cez DHCP dynamicku adresu pre Tvoj PC a asi inu (z ineho rozsahu) nez mas v Sat.
Toto si musis ujednotit - dat v Sat ziskavat IP z DHCP Satro routra ALEBO mu nastavit manualne taku - podobnu - ako mas v PC. Ak budes mat jednotne IP, skus dat z CMD PING IPsatelitu a mali by ti to odpovedat. Ked bude, pojde aj FTP. V kazdom pripade ak workaround ti zostava ze sa s PC na chvilu odpojis z inetu a cross kablom pripojis k Sat. Nastavis si na chvilu podobnu adresu ako ma Sat, stiahnes co potrebujes a potom pripojis naspat na inet a vratis bezne nastavenia... Tomu zaveru - jednu koncovku uz nie celkom chapem - kabel je rovnaky vola sa ethernet s koncovkou RJ45. rozdiel moze byt ze medzi satro neviem cim moze byt priamy kabel (1 k 1) a medzi DM a PC by mal byt cross - krizeny (1 -2 / 3 - 6 (vygugli sa zapojenie, tomuto uz nebudes chapat alebo kup (2 eura?) ale s tym kablom co si mal ak ti to islo musi ist aj teraz - svietia LEDky - svetielka pri sietovych konektoroch ak ano bude tymi IP adresami)). KEd je to too much too open too far, napis e-mail, ja ti napisem...
K

krikri

a nezabudni CMD pustit ako admin

velmi laicky ked robis nieco dolezite - systemove, tak vzdy Run As administrator, inac v CMD nedas niektore prikazy alebo neuvidis ich plny vystup alebo vo vypisoch neuvidis systemove subory, pokial nedas elektovany stav - o boze uz mam z toho majkrosoft erektovany stav!... ;-) mali zasa co vymysliet...
K

krikri

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra