Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

SD/HD

dostal jsem se do sporu,bylo mě tvrzeno že existuje program natažený do TV/SW který umí z mpg2 udělat mpg4 tedy HD rozlišení,tvrdil jsem že to není možně,proč by tedy vysílali programy v SD a HD kdyby tomu tak bylo a TV a sat přímač by uměl z SD HD rozlišení prosím chtějí vidět vyjádření od lidí kteří tomu rozumějí děkuji :laughing:

vaclav
Registrace: 1/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SD/HD

Podle přísloví "Z h.o.v.n.a bič neupleteš" to nemůže jít. HD má rozlišení 2 Megapixely a SD pouze 0,4 Mpix, tedy 5x menší. Pokud bude HD kamera snímat noviny z takové vzdálenosti, že budou ještě čitelné a uděláš z toho SD, tak se informace ztratí a žádný počítač ji už zpátky nevymyslí.

visper
Registrace: 5/2008

re.

aby jse si rozuměli tvrdili mě že TV s určitým SW udělá z SD HD rozlišení dva mě tvrdili že o tom kdesi četli

vaclav

Každá LCD nebo plazma TV umí dělat upscaling, protože displej má HD rozlišení a když tam pustíš SD tak by obrázek byl malý, musí se přepočítat na víc bodů. Ale HD to nebude.

visper

tím asi mysleli upscaling - to je běžná věc při přehrávání čehokoliv v SD na HD zobrazovačích. Nějak se přece ten SD program musí zobrazit i na stroji s HD rozlišením. Akorát si to asi hošánci špatně vyložili :)))
Rozhodně se z toho ale nedělá mpeg4, není proč, to by to celé jen brzdilo, udělá se toho v přijímači prostě jen signál (už přepočtený do HD rozlišení) a ten se pošle po HDMI do zobrazovače .

šibal
Registrace: 8/2009

Je to přesně jak píše visper. Kde nic není ani čert nebere. :))) Vždycky se bavím v těch emerickejch filmech jak záběr z průmyslové kamerky někdo nazvětšuje tak, že je naprosto perfektně čitelná SPZka u 500m vzdálenýho auta :))) a hlavní hrdina ještě popohání obsluhu aby to ještě zvětšila aby si přečetl do kdy to má platnou STK :)))

Klokan008
Registrace: 6/2010

Klokan008: A nakonec je to okořeněno například tím, že Sandra Bullock ve filmu Síť píše do pole pro IP adresu čísla vyšší než 255.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Joscer : třeba to Sandra měla správně, třeba to bylo ve Fahrenheitech :)))

Klokan008
Registrace: 6/2010

V émerice je všecko možný

Martin79
Registrace: 7/2008

vaclav:

Motáš 2 věci dohromady - rozlišení a použitý MPEG. On totiž není vůbec problém mít i HD v MPEG-2 a SD v MPEG-4.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Je to přesně tak.. Dříve v poromo (demo) astry 19° běželo taky HD v MPEG2 na skystar2 R^ R^

Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)

TRE
Registrace: 2/2006

re.

otázka:tvrdí některé TV které neumí HD změnou SW umí udělat přijmout v kvalitě HD ptá se zda je to tak podle mě neumí jen upsalink

vaclav

To vypadá tak na 3? :laughing:

technikTKR

technikTKR

tecniku vysvětli jim že TV sám o sobě neumí z sd převézt na hd nechtějí to pov¨chopit díky

vaclav

Tak je v tom nechej, budou šťastnější. ;)

visper

vaclav:

Z SD do HD neumí převést nic, protože to nejde - vždycky se bude jednat jenom o SD, byť navenek se tvářící jako HD (upscaling).

technikTKR

Myslím si, že je tu potrebné ešte niečo vysvetliť. Ak mám TV s HD rozlíšením, tak tento TV má panel s rozlíšením 1920 x 1080. Ak teda sleduješ obraz na celej ploche zobrazovača (obrazovky), ten obraz musí mať rozlíšenie 1920 x 1080 bodov (je to skrátka dané konštrukciou obrazovky) a je úplne jedno, aké rozlíšenie má signál vstupujúci do TV. Podstatný rozdiel je v tom, že ak vstupuje do TV signál s rozlíšením 1920 x 1080, tak TV ho zobrazí bez úpravy rozlíšenia. Ak však vstupuje do TV signál s rozlíšením 720 x 576 (napr. z DVD), TV si ho SW upraví - prepočíta a zobrazí ho v rozlíšení 1920 x 1080 (teda HD rozlíšení ale nie v HD kvalite). Musí to urobiť, pretože ináč by nemohol byť zobzazený obraz na celej ploche zobrazovača. Samozrejme ale prepočítaním sd sidnálu do hd nevznikne obraz v HD kvalite ale len v HD rozlíšení, čo je obrovský rozdiel.

niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare

rogi
Registrace: 7/2005

re.

díky kluci ted je to jasný

vaclav

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra