![]() |
|
SD/HDdostal jsem se do sporu,bylo mě tvrzeno že existuje program natažený do TV/SW který umí z mpg2 udělat mpg4 tedy HD rozlišení,tvrdil jsem že to není možně,proč by tedy vysílali programy v SD a HD kdyby tomu tak bylo a TV a sat přímač by uměl z SD HD rozlišení prosím chtějí vidět vyjádření od lidí kteří tomu rozumějí děkuji :laughing: |
vaclav
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE: SD/HDPodle přísloví "Z h.o.v.n.a bič neupleteš" to nemůže jít. HD má rozlišení 2 Megapixely a SD pouze 0,4 Mpix, tedy 5x menší. Pokud bude HD kamera snímat noviny z takové vzdálenosti, že budou ještě čitelné a uděláš z toho SD, tak se informace ztratí a žádný počítač ji už zpátky nevymyslí. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
re.aby jse si rozuměli tvrdili mě že TV s určitým SW udělá z SD HD rozlišení dva mě tvrdili že o tom kdesi četli |
vaclav
![]() |
|
RE: SD/HDKaždá LCD nebo plazma TV umí dělat upscaling, protože displej má HD rozlišení a když tam pustíš SD tak by obrázek byl malý, musí se přepočítat na víc bodů. Ale HD to nebude. |
visper
![]() |
|
RE: SD/HDtím asi mysleli upscaling - to je běžná věc při přehrávání čehokoliv v SD na HD zobrazovačích. Nějak se přece ten SD program musí zobrazit i na stroji s HD rozlišením. Akorát si to asi hošánci špatně vyložili :)))Rozhodně se z toho ale nedělá mpeg4, není proč, to by to celé jen brzdilo, udělá se toho v přijímači prostě jen signál (už přepočtený do HD rozlišení) a ten se pošle po HDMI do zobrazovače . |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
![]() |
|
RE: SD/HDJe to přesně jak píše visper. Kde nic není ani čert nebere. :))) Vždycky se bavím v těch emerickejch filmech jak záběr z průmyslové kamerky někdo nazvětšuje tak, že je naprosto perfektně čitelná SPZka u 500m vzdálenýho auta :))) a hlavní hrdina ještě popohání obsluhu aby to ještě zvětšila aby si přečetl do kdy to má platnou STK :))) |
Klokan008
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: SD/HDKlokan008: A nakonec je to okořeněno například tím, že Sandra Bullock ve filmu Síť píše do pole pro IP adresu čísla vyšší než 255.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: SD/HDJoscer : třeba to Sandra měla správně, třeba to bylo ve Fahrenheitech :))) |
Klokan008
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: SD/HDV émerice je všecko možný |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
vaclav:Motáš 2 věci dohromady - rozlišení a použitý MPEG. On totiž není vůbec problém mít i HD v MPEG-2 a SD v MPEG-4.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: SD/HDJe to přesně tak.. Dříve v poromo (demo) astry 19° běželo taky HD v MPEG2 na skystar2 R^ R^Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)
|
TRE
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
re.otázka:tvrdí některé TV které neumí HD změnou SW umí udělat přijmout v kvalitě HD ptá se zda je to tak podle mě neumí jen upsalink |
vaclav
![]() |
|
RE: SD/HDTo vypadá tak na 3? :laughing:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
technikTKRtecniku vysvětli jim že TV sám o sobě neumí z sd převézt na hd nechtějí to pov¨chopit díky |
vaclav
![]() |
|
RE: SD/HDTak je v tom nechej, budou šťastnější. ;) |
visper
![]() |
|
vaclav:Z SD do HD neumí převést nic, protože to nejde - vždycky se bude jednat jenom o SD, byť navenek se tvářící jako HD (upscaling).Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: SD/HDMyslím si, že je tu potrebné ešte niečo vysvetliť. Ak mám TV s HD rozlíšením, tak tento TV má panel s rozlíšením 1920 x 1080. Ak teda sleduješ obraz na celej ploche zobrazovača (obrazovky), ten obraz musí mať rozlíšenie 1920 x 1080 bodov (je to skrátka dané konštrukciou obrazovky) a je úplne jedno, aké rozlíšenie má signál vstupujúci do TV. Podstatný rozdiel je v tom, že ak vstupuje do TV signál s rozlíšením 1920 x 1080, tak TV ho zobrazí bez úpravy rozlíšenia. Ak však vstupuje do TV signál s rozlíšením 720 x 576 (napr. z DVD), TV si ho SW upraví - prepočíta a zobrazí ho v rozlíšení 1920 x 1080 (teda HD rozlíšení ale nie v HD kvalite). Musí to urobiť, pretože ináč by nemohol byť zobzazený obraz na celej ploche zobrazovača. Samozrejme ale prepočítaním sd sidnálu do hd nevznikne obraz v HD kvalite ale len v HD rozlíšení, čo je obrovský rozdiel.niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare
|
rogi
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
re.díky kluci ted je to jasný |
vaclav
![]() |
|
![]() |