![]() |
|
Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Dobrý den, mám LCD samsung 127 cm a chtěl bych se zeptat jaký by byl vhodný HD receiver pro takto velkou velkou TV? Soused mi zapůjčil Showbox Vitamin a abych řekl pravdu, tak jsem byl tím obrazem docela zklamaný...Děkuji za každý názor |
Dittrich
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 8 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
Jaký HD receiver má nejlepší obraztechnisat hd-8s(x) |
emtech
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
ditrichVitamín s kartou jede bezchybně. Co má ten technisat navíc za 1500 stovek?? rád se poučím.Jinak mě je jedno co si koupíš. Já ti píšu jen muj názor. Vitamín ve spojení s panákem obraz R^ Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Rovněž laboruji s obrazem u Vitaminu - zobrazovač LCD Toshiba.Jaké by bylo nejvhodnější rozlišení? 1080p se nemá používat jinak v tom velké rozdíly nevidím.Od nového obrazového čipu jsem čekal lepší kvalitu. |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?taky doporučuji Technisat HD8-SX |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?U Vitamínu se dají přes menu vypnout ty oslnivé modré LED na čelním panelu.Nedá se nějak zvýšit jas dispeje- není skoro vidět. V manuálu o tom nic není. |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Pěkně jsi to napsal, pate, musím souhlasit...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?mozno tu par ludi nahnevam, ale Samsung nepovazujem za kvalitnu znacku pokial ide o TV ... takze otazka sat primaca pri TV Samsung je irelevantna...nech sa dari, ahoj ;) ps: Pioneer & Panasonic pozitiv! :sly: Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?a este Sony & Philips pozitiv R^Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?o je uz len kvalitne na ceskom PanasonicuČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Kazdy, co ti radi konkretny prijmac, je (nevhodné slovo). Kup si co chces a sleduj svoje parametre. Ja viem, ze je to tazke a kazdy slubuje v dalsom fw. zlepsenie.Vyber si taky, ktory z teraz splna tvoje poziadavky, never ziadnym slubom, co sa fw. tyka. Nech sa ti dari.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
doplnokNevhodne sovo je k.r.e.t.e.n.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
Vitaminnemám,ale třeba v aligátoru,je možnost/jas displee/nastavení 1-10 přímo v hlavním menu,hledej možná budeš mít štěstí !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
Ale chlapifandové plazma televizorů _ můžete prosím popsat, v čem jsou ty plazmy lepší ?????Jen prosím netvrďte, že v té 1 miliontině ms ...... ta je tam prd platná, jestliže elektronika obraz nedopočítá. A ti b.l.b.c.i a Philipsů, SONY, Love a další byrábějí šmejdy. Nenechte se chlapci vysmát ;) |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
Prostě, čím LCD televizorudělá z obrazu mazanici ????? |
Nervoš
![]() |
|
Hd stbLCD-playstation a podobne parada,tv humus,plazma-tv oproti minulosti parada,na hry nie.A 0 a 1 su stale u hdmi rovnake,ako tu uz bolo spominane.A SAMSUNG JE SMEJD.Dobre,ze nezacali piect aj rohliky.A stb podla svojich potrieb,vyladenosti fw,poruchovosti(ariva),pripadne podpory fw a sw(super je dreambox).A vitamin keby mal dobry fw(chcel som ho,ale zatial kvôli fw nie) by bol v svojej cenovej kategorii super stroj. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
Dittrichmohol by si prosím napísat presný nazov toho samsungu aj s číslami"Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."
|
Nicktos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Drísty a len drísty,až sa to skoro ani neoplatí čítať,nieto ešte odpovedať.Testoval som rôzne STB,ako SD,tak HD a každý má niečo do seba.Sú STB,v ktorých sa dá obrazové podanie nastaviť a sú tiež také, že len v zobrazovači je možné dosiahnúť želateľný výsledok.Prešlo mi rukami desiatky STB a testoaval som ich na rôznych TV-LCD-Plazma-CRT.Mnohý nickova čo tu prispeli, sa mýlia a to v jednom,je to o správnom nastavení tak STB, ako aj TV a je jedno aký TV.Ja momentálen testujem jeden malý zázrak a nie je ani drahý,ale čo dokáže ma prekvapuje.Je to Opticum x430p-HD.Dokáže nielen zdielať kartu Skylink-ICE(FW.-1.1.39by Alonzo)ale má super obraz tak na LCD,ale aj na Plazme,tak v SD ako aj v HD podaní super.Dokáže zdielať v domácej a vonkajšej sieti cez protokol CCcam a aj NewCam.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Veľmi zriedka sa zapájam do diskusie, no toto je ..... Vyjadrenia typu o triedu lepší obraz, mazanica a pod. produkujú asi tí, čo do svojich mašín vrazili ťažké prachy a nemôžu prehltnúť, že dnes je na trhu mnoho iných mašín za nízku cenu a s dobrou podporou. Toto som riešil asi pred rokom aj ja. A teraz k veci. Sám mám doma aj plazmu aj lcd. Plazma je Panasonic TX-p42s20 a lcd Philips 42PFL7403D / ak si to dobre pamätám /, teda oba cca 107 cm. K tomu mám Vantage 1100, pripojené k lcd a arivu 200 pripojenú k plazme + 2 x skylink.. Mám aj anténu na dvbt. Rozdiel v obraze sat. prijímačov nie je žiaden !!!! a keď áno, tak zanedbateľný. Veľmi podobný obraz má aj dvbt, zo sat prijímačov sa mi zdá trocha detailnejší a kontrastnejší. Lcd Philips má super obraz, dobre sa sleduje aj cez deň / na rozdiel od plazmy /, farby sú oproti plazme sýtejšie. Plazma mi viac pripomína crt. Cez deň v osvetlenej miestnosti dosť zrkadlí, v tmavšom prostredí je obraz perfektný. Záver, u sat. príjmača by som hľadel na cenu, podporu, poruchovosť, funkcie, v obraze rozdiel nenájdeš. Aj lcd aj plazma majú veľmi kvalitný obraz, no záleží od zdroja / nové filmy, reklamy HD .... sú super /. |
krizo
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
vladoholuJe to presne tak ako pises,dolezite je spravne nastavenieČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?No sice je fakt, ze obraz zobrazuje zobrazovač a přijímač mu posílá jen 1010101, ale zapomněli jste na klíčovou věc: Ten HD přijímač obsahuje MPEG4 dekodér a ten může velmi hodně ovlivnit to, jak ten obraz vypadá. Je tam spousta věcí, kterýma se to dá ovlivnit. Tak jak třeba různé DivX přehrávající programy do Windows nemusí mít stejný obraz, i když teoreticky je to taky 1010101 a dokonce na stejném (vašem) monitoru. |
Aley
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
vladoholuPresne tak! Ani najdrahsi TV ci satelitny prijimac nepomoze ked nie je dobre nastavenie obrazu u oboch, hlavne potom u TV (niekedy az v tovarnom menu). A ze je LCD Samsung s.h.i.t moze tvrdit len zamindrakovanec. Samsung spolu so Sharp boli vzdy svetova spicka v LCD zobrazovacoch. Plus vedia svojim vyrobkom nasadit cenu, ktora nie je premrstena ako u niektorych inych znaciek. To, ze Samsung vyraba vsetko mozne vobec nema nic spolocne s tym ze v LCD stale patri k tomu najlespiemu. A nehovorim to len tak zo vzduchu, posobil som isty cas v tejto firme na pozicii...ale to je teraz jedno...napr. take Sony berie ohladom LCD veskere know-how od Samsungu a takisto aj podstatnu cast hardwaru. |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
erik1To sú len polovičné keci o jednotkách a nulách. Prečo potom na ten istý zobrazovač, ked pripojím po sebe HD prijímače, je tak diametrálne rozdielny obraz. Čiže kecu.... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?vsetke hodnotenia su subjektivne , jednemu sa paci obraz taky druhemu onaky, preto odporucam kupujucim ist si vsetko vyskusat na vlastne oci , je dnes mnoho predajni kde ti predvedu vsetko mozne jedno ale plati vysielanie HD v native je takmer na vsetkych HD sat rovnake, rozdiel je podstatny pri upskalingu z SD na rozlisenie pre TV, staci porovnat upskalink zo studia z STB a s TV |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
Porovnával jsem Arivu, Topfield a Technisatna plasmě Samsung 127 cm. Podle mého osobního dojmu je obraz z Technisatu prokreslenější=jemnější a výraznější. Není to pouze nastavením, Ariva má možnost nastavit kontrast, jas a barevný kontrast. Ti Němci mají opravdu dobrý obrazový výstup. Úvahám o jedničkách a nulách se směju.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
Jedničkám a nulám se také směji,ano, pomocí jedniček a nul se signál do zobrazozovačů přivádí, ale ten je předzpracován pomocí různých obvodů a různých algoritmů, takže spíše nebude stejný.Rozhodně větší rozdíl bude mezi zobrazovači, než mezi výstupy resívrů, vždyť se postavte na hodinu do Datartu a sledujte, srovnávejte. Zklamal mne např myslím SHARP se čtyřmi barvami (yelou navíc), sledujte barvy, zobrazení pohybu - tady ty levné nestíhají, ať plazma, tak LCD, nahlédněte do testů dělaných odborníky, tam mnohdy nedou žebříčky např. nové led modely od LG .... ať se to někomu líbí nebo ne. Taky se dočtete, že 200 či 600 Hz nemusí být přínosem. Podle mne je nejslabčím článkem řetězu samotná kvalita či nekvalita signálu už od jejich dodavatelů, většinou žalostná a to i na HD, bohužel. Ale když je náhodou signál kvalitní, zpracují jej dobře snad i ty nejlevnější šlupky resívry, tady bych nešťoural, spíše se zaměřit na uživatelskou přívětivost. |
Nervoš
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |