![]() |
|
Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Dobrý den, mám LCD samsung 127 cm a chtěl bych se zeptat jaký by byl vhodný HD receiver pro takto velkou velkou TV? Soused mi zapůjčil Showbox Vitamin a abych řekl pravdu, tak jsem byl tím obrazem docela zklamaný...Děkuji za každý názor |
Dittrich
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 8 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
Duzurozdiel pri upscalingu z STB a TV studia je zas ina vec...tam robia upscaling z televizneho pasu, ktory ma casto fyzicky vacsie rozlisenie ako PAL (SD) a skor sa priblizuje k 720p (vid nove serialy na Nove HD) |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
Jeden poznatekMěl jsem Vantage 7100, všechny stanice obrazově OK, jen u BRAVA HD jsem měl v obraze takový šum, či sněžení, či neklid, nemohu najít výstižné slovo, ostatní HD špičkové. Přelaďoval jsem, kontroloval piny a pidy, nic.Pořídil jsem si Dreambox 800 HD, samozřejmě, že jsem porovnával obraz mezi oběma favority. Rozhodně jsem nevypozoroval zlepšení kvality obrazu proti Vantage, tady to bude plichta, až na ten BRAVA HD, ten jde čistě nez toho neklidu. Některé věci na světě prostě jsou, ale těžko se zdůvodňují. ;) |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
NervošAhoj priateľu. Tak si odišiel z našej rodiny " Vantageclub" ? Inak tiež neverím jednotkám a nulám, a keď tak na 50 percent. Hodne urobí upscaling buď satprístroja alebo zobrazovača. Jedno je však isté. Výsledný obraz bol pri skúšaní viacerých satprístrojov rozdielný v niektorých prípadoch rovnaký....preto tá rezervácia k jednotkám a nulám. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
Milan CZatím jsem neodešel z Vantageclubu. Jen jsem přesvědčen, že ani dva přístroje i stejné značky nejsou naprosto stejné. Už z principu výroby, že se skládají ze stovek součástek, které nejsou stejné, vždy mají určitou toleranci, a záleží, jak se součástky při montáži sejdou.Vdaná dcera má také Vantage 7100, ten můj měl problémy ze stejné antény s frekvencí tuším 11525 (ČT programy), musel se k němu vybrat extra diseqc přepínač, ten její s touto frekvencí neměl problém. |
Nervoš
![]() |
|
Už kdysijsem tady psal, resp. přirovnával podobné názorové diskuze k situaci, kdy příkladně výměnou signálového či repro kabelu v audio řetězci lze docílit změnu charakteru zvuku jako bychom vyměnili např. audio komponent (krom repro samozřejmě). Ovšem zastánci sterilních a striktních pseudonázorů, hlušci a ing.vědátoři, mající doma povětšinou jen zuřivě blikající plastové štěkátko budou do skonání tvrdit, že pokud bude mít kabel stejnou kapacitu, impedanci apod. tak MUSÍ "hrát" přece všechny stejně. Nehrají - a výše vedené diskuze (1.0.1.0.) jsou na tom podobně, až bude pisatel někdy přímo a objektivně (podtrhuji) srovnávat mezi sebou x sat. přijímačů ať pak teprv křičí do světa. Dva stejné zobrazovače vedle sebe, stejná prop. kabeláž, dva různé přijímače (z toho nejlépe např. vždy jeden stálý referenční) a samozřejmě 2x paralelní signál. Pak teprve můžu objektivně něco tvrdit, a to i sám sobě. Kromě DB a Humaxu novější řady jsem srovnával snad všechny současné známé značky a nikdo mě proto nemůže přesvědčit o tom, že v komplexu něco hraje lépe než Technisat HDS2 (má i o něco lepší obraz i zvuk než Tech.8). Jinak zcela jednoznačně preferuji v současnosti stále plazmu ( pokud se teď zarytí elcéďáci chytají za hlavu tak jim doporučuji v klidu, nejlépe v domácích podmínkách "skouknout" např. poslední model 42" Samsungu za nějakých 12tis. a pak se můžou za tu svoji hlavu chytnout - tentokrát však již spíš poněkud zoufale), ale tohle nikomu nevnucuji, souhlasím s tím že např. LED LCD má oproti plazmě zase jiné přednosti a výhody, rozhodně ale není v dnešní době příliš rozumné udat velký prachy za drahé LCD vyšších řad a za dva tři roky poté "banovat". |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
A k plazmámNechápu to obrovské nadšení mnohých pro plazmy. Je to jak píše krizo, plazmy nedosahují kvality obrazu kvalitních LCD, důležité je tu slovo "kvalitních" , laciné modely, low end řady jsou fakt vesměs bída.Plazmy mají horší barevnou hloubku a dost špatné nastavení bílé. To ale neznamená, že si na to nelze zvyknout a užívat si ji k plné spokojenosti. Jedinou předností plazma televizorů proti kvalitním LCD je to, že ty plazmy jsou relativně laciné. Nekamenujte mě plazmaři :-) |
Nervoš
![]() |
|
@NervošSamozřejmě jsi "taktně" nezmínil černou barvu, ona totiž defakto u LCD ani pořádně neexistuje, a tato barva je u obrazu jednou z nejdůležitějších priorit z výsledného obraz. spektra. Jinak ještě co myslíš že je pro lidské oko příjemnější a přirozenější - hledět ve tmě trvale do zářivky anebo do zhasínající a rozsvěcující se svíčky. A o opravdu plynulém nemázlém rychlém pohybu nemluvě... |
KOTAZ
![]() |
|
@ KotazHezky jsi napsal stať o porovnávání kvality obrazu resívrů, takové srovnání není nic jednoduchého a většinou jde jen o dojmy a pocity lidí, kteří se snaží sice o spravedlivé stanovisko, ale v různých podmínkách, většinou nesrovnatelných.Položme tedy otázku obráceně. Který z resívrů dává zobrazovači nejhorší obrazový signál :bigeyes: |
Nervoš
![]() |
|
S tou černou to je podpásovkaTeoreticky máš pravdu, v praxi je to nesmysl. Černá se v přírodě prakticky nevyskytuje !!!!!! Digitálně fotografuji, dost dobrou zrcadlovkou. Jakou barvu má třebas pneumatika, nebo parní lokomotiva ???? Černou ? ... tudle nudle, to se říká mezi dětmi .... to bys viděl, co na kvalitní fotografii je tam odstínů šedi !!!!!To by museli zručit kina, tam už o černé nemůže být řeč vůbec. Ale náš mozek si to přebere. Ale pro šťouraly, třebas poslední diodový LCD LG má obraz rozdělen do 16ti sektorů. kde když je černá, podsvětlovací diody zhasínaj. A plazma tu černou vykupuje leským displejem jako menší zlo, jinak vy v praxi také černou nebyla, teoreticky ale ano. Někdy teorie a praxe nejsou totožné :-) Jsi ale výborný oponent R^ |
Nervoš
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Chlapi darmo sa tu hádate, diskutujete. Plazma má naj obraz. A vôbec nie je pravda nejaký lesklý displej. Len pri vypnutom stave, inak ani náhodou. A pozorovací uhol , ani nehovorím. U panáka je super, čo sa nedá povedať o LCD.... LCD nemajú "verné" farby. Ak LCD len Philips poslednej rady....Ostatné LCD sú vhodné na dve veci.... :) |
Milan C
![]() |
|
@NervošA co černá díra do p..i? |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?vojna Plazma VS LCD trva roky a vidim, ze stale existuje :Dmoj nazor: plazma je zastarala technologia, ktora ma technologicky blizsie k CRT ako k LCD. A prave preto moze byt na obraz s nizsim rozlisenim ci ostrostou (po upscalingu) vhodnejsia. Avsak pri modernom FullHD sa na LCD (toboz LED LCD) samozrejme nechyta...ostrost atd atd. |
radolaco
![]() |
|
radolaco to vystihl přesněJen bych doplnil, že na ty v naprosté většině technyckým pohledem přijímané s.r.a.č.k.y je každý resívr, či zobrazovač až moc dobrý. To jsme ani nehovořili o šestibitové barevné hloubce mnohých, ale to je nepodstatné.Kdysi tady Antonín napsal, že doporučuje všem shlédnout obraz natočený slušnou kamerou, pak že si uděláme obrázek. A jako vždy měl pravdu. Jen ještě zmíním, kde jsem viděl nejkvalitnější filmový obraz. V německém Elektromartktu na takovém HP počítači zabudovaném v monitoru. Asi běželo něco z HDD, ale ten obraz neměl chybu, lepší jsem neviděl, co do hloubky barev, jemnosti detailůa polotónů, zobrazení pohybu (zřejmě 1080p), displej byl samozřejmě LSD a lesklý. Ale pro mne dosud kvalita nevídané, a to jsem fajnšmekr co do těch ptákovin už nacpal sakra dlouhé peníze. Chlapci, hezký den :-) |
Nervoš
![]() |
|
ach josorry ... technickým pohledem :( |
Nervoš
![]() |
|
radolacoA preto, to čo si napísal, je pri dnešnom vysielaní pravda a bude ešte pár rokov. Preto teraz len plazmu....tá najlepšie zobrazí, či potlačí nekvalitné SD vysielanie. |
Milan C
![]() |
|
Ještě bych závěrem podotklže šedá je teorie...a toto lidové rčení má většinou něco do sebe. Viděl jsem hrát v obchodech plazmy a nedalo se na to koukat, viděl jsem vedle nich LCD s obrazem jak břitva (většinou nejvyšší modely Philips a Samsung), kdysi jsem chtěl a byl zastáncem LCD. Stačí však opravdu dobrá a povedená plazma za lidový peníz a není co řešit - protože jak tady už někdo podotkl plazma se blíží (právě!) svým charakterem crt. Ostrost, obrysovost má jistě dobré lcd lepší plazmy, ale tím pádem také jistou "tvrdost" podání obrazu, která může při delším sledování unavovat, znepříjemňovat nehledě i na určitou specifickou pohybovou neostrost víceméně každé LCD, nejvyšší (ale také nejdražší) filipsácká řada nechť zde promine. Velká špičková plazma samozřejmě s kvalitním "krmením" u mne nejvíc evokuje vzpomínky na dávno-nedávné kinoprodukce na což lcd nikdy nedosáhne, prostě u dlouhodobějšího sledování nemám rád elcédéčkovej obraz, mám ho už i tak dost u PC. A až bude u nás vysíláno vše ve Full HD budem všichni dávno obrostlí mechem a všechno bude stejně jinak... |
KOTAZ
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?ale hej, aj FullHD plazma 42" za 500 eur je este v dnesnej dobe dobra volba...zbytocne vyhadzovat za to zas vela penazi...ale mensie rozlisenei ako FullHD uz by som nekupoval, predsalen to HD vysielanie sa nam pomaly ale isto rozbiehainak ja pouzivam TV casto aj k zobrazeniu na PC...pozeram na nom HD,dvd a pod...a tam je plazma samozrejme blbost... |
radolaco
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?Jaký HD receiver má nejlepší obraz?No ten který je "krmen" největším datovým tokem s rozlišením 1920x1080 - to jsou zas otázky |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
RE: Jaký HD receiver má nejlepší obraz?To je jasné, ale tu sa bavíme o niečom inom.... |
Milan C
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |