![]() |
|
VKV České Budějovice ?V ulici Dvořákova jsem si všiml dvou vertikálních dipólů, které se běžně používají k vysílání na VKV.48°58 27.353"N, 14°29 9.308"E Jeden je natočen přibližně směrem na Hůry /severovýchod/ a druhý přibližně směrem na sídliště máj /severozápad-západ/. Až na rozdílný azimut tedy podobně jako zde: http://www.dxradio.cz/jidxc/ceske_budejovice_gomel_4.jpg V seznamu VKV vysílačů jsem nic oficiálního neobjevil. V ulicích města je podobně umístěn také vysílač Proglasu. ??????? Jinak se chystá na 95,5 výkonem 400 W vertikálně z Češňovic rádio Orlík. Že by konkurence ČRO ČB ? ;) Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?Ahoj Míro, tak Rádio Orlík nemůže a asi ani nikdy nebude konkurovat ČRo ČB :)) , ale ano je v plánu vysílač. |
skyi
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 274 |
![]() |
|
CesnoviceZdravim, kde presne bude ten vysilac? Kdo bude vlastnikem? bydlim v cejkovicich.... proto me to zajima :-)petr |
tresik
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
@mirasatty souřadnice nesedí s ulicí Dvořákova... takže kde to je, na souřadnicích nebo na ulici Dvořákova? A jsou to rozměrově fakt VKV? Stejné, jen trošku kratší, můžou být třeba na profi pásma těsně nad leteckým pásmem kolem 145 MHz a člověk to okem na první pohled nerozezná... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?Přibližná adresa je České Budějovice, Dvořákova 5. Je to v té řadě budov Dvořákova 3 až 11.Radio Orlík, Češňovice-Suchá. Hrubé koordináty 14 21, 49 02. 393 mnm, anténa 40m. http://fmscan.org/mi.php?i=1900706 Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?dle indicií by to mohlo sedět právě na ten Proglas... |
davidkriz
![]() |
|
Ne,ne...Buď si nějaké(á) rádio(a) udělalo(a) vykrývač(e), nebo je to nějaká černota, nebo to nění VKV, nebo je to nějaká trasa...92.3 MHz - Č. Budějovice - Jeronýmova ul. (388 m) http://fmscan.org/mi.php?i=1900103 Zpět k vykrývači. Podle mého názoru má Radio Faktor také vykrývač přímo v Českých Budějovicích v ulici U Tří Lvů - 104,3 Vertikal. Ale neověřoval jsem to. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?no to už jde mimo mne :) nikdy jsem tam nebyl, jen jsem se snažil pártrat online... ale toto asi nevyňuchám :)i když něco málo už jsem takto vyňuchal, aniž bych tam někdy byl ;) např. takový Freistadt nebo Högl 8) |
davidkriz
![]() |
|
mirasatTen dokrývač v ulici u Tří Lvů se Ti pouze zdál!Přesněji řečeno, pojďme se takto domluvit. ;) Jinak to tam slouží pouze jako náhradní varianta, pokud by někdo podnikl třeba teroristický útok na kleťskou rozhlednu... Mimo jiné, ten Geisberg má na Salzburg natočené dvě čtveřice rakviček pro DVB-H a celý ten všesměrový blok rakviček, co je pod UHF Kahreinem je pro DAB. :)) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?čekal jsem, kdy to Saxon nevydrží a jako místní znalec to tady osvětlí :D |
davidkriz
![]() |
|
DavidByl jsem teď tři dni v Berchtesgadenu. Vyšlápli jsme Geisberg, Orlí hnízdo na Obersalzbergu a zkoukly Unterberg.Orlí hnízdo chci dát příště kolmo, bude to ale masakr. O Geisbergu asi něco vypotim, je to docela zajímavá kóta. Jdu chrnět, mám toho dneska plný kecky. Čau On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: VKV České Budějovice ?cosi se mi mátlo žes měl někam valit, tak to to vysvětluje :)Já valím patek do Blavy, ztama sobota do Maďarska, v plánu 6 vysílačů Anténna Hungaria za 1 den 8) směr Balaton. Pak směr východní Slovensko a chata akoro 1000mnm na 5 dní, v rámci toho jeden den výprava na meteoradar Kojšovská hoľa :) fuuu konečně klid a ticho hor :D |
davidkriz
![]() |
|
![]() |