Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

SkyLink+Phoenix

Prosím vás, čítal som už asi všetky návody tu a aj na iných fórach. Kúpil som kartu originál kartu Skylink. Mám v PC už dávnejšie Phoenix Smartmouse 2. Vtedy som ho kúpil na programovanie kárt. Ale teraz by som ho chcel využiť ako čítačku na túto originálnu kartu. Skúšal som Wincsc, ACamd a nič. Dokonca v monitore spusteného ACamd mi vypisuje toto, vyzerá to, akoby som nemal Phoenix zapojený, ako to zistím? Kontrolky svietia, prepínače sú ako majú byť zapojený v Com1......poraďte, prosím

22:35:57.989: Ch: 801 - Markiza
22:35:57.989: Programm crc: 2A36AE39
22:35:57.999: PMT: ACamd_PMT.txt, search, not found PMT=0321 (AND SID=1F41)
22:35:57.999: 0x0321 0x1F41 0x0D03 0x00000000 0x00C9 0x0065 11111110
22:36:14.062: no smartcard interface defined!
22:36:16.846: COM1: open serial port
22:36:16.846: COM1: open failed: No error
22:36:16.846: failed to open serial port COM1
22:36:16.846: COM1: shutting down
22:36:16.846: COM1: shutdown done
22:36:16.846: no smartcard interface defined!
22:36:37.616: COM1: open serial port
22:36:37.616: COM1: open failed: No error
22:36:37.616: failed to open serial port COM1
22:36:37.616: COM1: shutting down
22:36:37.616: COM1: shutdown done
22:36:37.616: no smartcard interface defined!
22:36:55.792: COM1: open serial port
22:36:55.792: COM1: open failed: No error
22:36:55.792: failed to open serial port COM1
22:36:55.792: COM1: shutting down
22:36:55.792: COM1: shutdown done
22:36:55.792: no smartcard interface defined!

guty
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SkyLink+Phoenix

Nevím jak funguje acamd.
WinCSC je klient, který se umí připojit na server. Takže ty když pustíš klienta a nemáš puštěné server, tak ti WinCSC neudělá vůbec nic.

Jako server můžeš použít třeba NewCS. Musíš si ale upravit základní konfigurační soubor na svoje podmínky. Krom toho musíš otestovat, která verze ti bude fungovat.

Pokud chceš jednodušší cestu, tak použij CWCamEmu a nebo XCWlog. Tyto programy musíš taky nakonfigurovat, ale umí spolupracovat přímo se čtečkou karet. Nemusíš spouštět server. Ale nevýhoda je, že přes tyto programy na kartu nezapíšeš oprávnění pro sledování programů.

colombo
Registrace: 1/2006

Díky, ale ja som WinCSC skúšal podľa návodu. Najprv som spustil NewCS, hodilo mi čierne okno a furt niečo načitavalo....a vyhadzovalo chyby. Ide mi o to zistiť, či vôbec funguje môj Phoenix a neviem ako. Kartu, ako som vybalil, hneď som ju dal dnu (niekde som čítal, že ju treba dať najprv do satelitného prijímača na zápisy???). Ale vďaka aj tak, vyskúšam to CWCamEmu alebo XCWlog.

Aj tak mam tušáka, že je niečo s Phoenixom, aj keď naoko funguje (svietia letky), lebo keď som ho vytiahol zo sérioveho portu, NewCS mi vyhadzovalo presne to isté ako keď bol zapojený. Fungoval asi pred dakymi 4-5 rokmi, keď sa dalo na OPOSKU nahrať Slovaklink a potom som ho už nepoužíval.

guty

Čo by mal ten NewCS vyhodiť v okne, aby som vedel či je ten môj Phoenix funkčný a či je iba karta nie aktivovaná? Respektíve ak bude funkčné oboje alebo nefukčné jedno z toho?

guty

Phoenix se skoro nemůže pokazit.
Problém bude, že pokud je karta nová, tak na ní nejsou žádné zápisy oprávnění. Takže je nejlepší kartu rozběhat v satelitním přijímači s modulem Cryptoworks a až budeš mít jistotu, že jsou na kartě zápisy tak experimentovat na počítači s phoenixem.

Přes WinCSC ani přes CWCamEmu ani přes XCWlog tam počáteční zápisy nepřijdou!!!

Acamd snad umí zapsat oprávnění ale to už musíš mít funkční server NewCS kam se ten Acamd jako klient připojí.

colombo

Vďaka ešte raz, doma poskúšam všetko, hádam zoženiem niekoho, kto má skylink aj s prijímačom aby som vyskušal tu kartu. Teraz si to bralo dosť ľudí od nás.

guty

Kdybys chtěl rozběhat NewCS tak jsem s tím včera bojoval u jiného uživatele fóra po netu a zatím jsem to nerozjel.

Můžem to zkusit vyřešit, ale až se vrátím z festivalu. Někdy kolem 24.srpna nebo později.

colombo

no pokazit sa moze. Ja som ho mal dlhsiu dobu odlozeny a minule som chcel skontrolovat zapisy na karte. A stale mi to vypisovalo chybu citania. Nakoniec ma ale na fore nakopli a zistili sme,ze v adaptery odisla suciastka (ak si pamatam,tak volajaky odpor) . Tiez sa choval Phoenix ako funkcny a kontrolky svietili.

V zivote ma stretli 2 lasky - manzelka a stolny tenis

2003begi

Já zkoušel Phoenix jestli čte kartu programem CWReader2k

Beavis
Registrace: 9/2006

Ked som spustil CWReader2k, vypísalo mi :

Unable to open com port (win error code:5)
Karta je funkcna, bol som u znameho v boxe. Neviem si uz rady, kde zozeniem teraz nejaký Phoenix, alebo moze byt aj nieco lacnejsie??? A iné???

guty

Je těžký ti nějak poradit.
Ty akorát víš co chceš.

Ale Phoenix ti nefunguje.
Na kartě už teda zápisy máš.
Nevím jaké oprační systém máš?
Na začátku píšeš že Phoenix je na COM1.
Máš Phoenix připojené přes Sériový kabel nebo přes USB kabel?

Já bych to viděl abys v okolí našel nějakýho satelitního nadšence, nebo prodejnu se satelity, kde ti alespoň Phoenix otestují.

Až budeš vědět že je phoenix v pořádku, tak musíš nastavit COM-port tak, aby s čtečkou komunikoval.

Pak už ti musí fungovat CWReader, který přečteš informace na kartě.

A po těchto krocích teprve můžeš začít nastavovat dekódování programů.

colombo

Win XP SP2, SkyStar2 PCI kartu,
mám iba com1, com2 vobec nemam
com1 mi funguje, lebo som nan skusal infra led na dialkove ovladanie
mam ho zapojeny priamo na com1 cez RS kabel, nie na USB
A ako inak mam nastavit com port na komunikaciu? Ved to sa pri nicom nenastavuje...alebo nie?
Este som si vsimol, ze ked vytiahnem kabel z com portu, zasvieti červená led RESET a ked ho zasuniem, prestane svietit. To iba pre zaujimavost, ze nejako reaguje. Ale ozaj asi bude pokafraný Phoenix. Neviete poradit kde zohnat taketo nieco? Ak by nemuselo byt, tak by stacilo na citanie aby mi to citalo Sky link kartu...

guty

mozno by pomohlo nastavit nizsiu prenosovu rychlost na seriovom porte, trochu pohladaj na nete nieco ohladom komunikacie medzi Pc a Phoenixom

mjamriska
Registrace: 4/2003

Včera jsem konečně rozběhal s kolegou kartu na serveru NewCS tak to dneska můžu zkusit s tebou.

Podmínkou je že máš Skype a mikrofon + repráky.
Těžko to budu všechno psát znova.

Jestli budeš mít večer čas a chuť s tím vrtat, tak napiš na skype colombo-666

colombo

diky, večer som v robote, objednal som novy Phoenix, dufam, ze nevyvalim zbytocne 20 Euro.

guty

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra