Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Výpadek všech programů na 12525 MHz

Zdravím všechny. Vyměnil jsem na parabole špatný LNB Quad Megasat Diavolo za Golden Interstar Quad GI-204S Platinum a od té doby mám problém. Z LNB vedou koaxy k jednotlivým SAT přijímačům Technisat SIM2. Pokud mám v přízemí zapnutý SAT a koukám na programy, které jsou vysílány na 12525 MHz (ČT1,ČT2.Prima,ČT24...), na patře je vše OK. Jakmile na přízemí přepnu např. na Novu, na patře mi vypadnou všechny programy na 12525 MHz (signál je, kvalita signálu = 0), ostatní programy jdou normálně.
Jsem už z tohoto (nevhodné slovo), hlava mi to nebere. V čem je problém? Jen jsem vyměnil špatný LNB za jiný.
Děkuji za radu.

mispi
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výpadek všech programů na 12525 MHz

v čem byl špatný?,zkus ho vrátit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

12525

Mám podobný problém LNB Golden Interstar QUAD a pokud se chci dívat v obyváku na programy z této frekvence tak musí být druhý satelit v kuchyni vypnutý. Ostatní kmitočty jdou bez problému ,ale u tohoto s V polarizací se mi obraz seká.Pokud satelit v kuchyni vypnu je vse OK.

hush
Registrace: 1/2006

pro pierrepetr

Po bouřce LNB "odešel", jen jsem ho vyměnil za nový (ve Vsetíně ten samý neměli), nic jiného jsem nedělal. Parabola 85 cm je nastavená dobře. Že by to bylo opravdu tím Golden Interstar Quad GI-204S Platinum?

mispi

pro hush

U mě je to tak, že pokud na přízemí SAT není na 12525 MHz nebo je vypnutý, na patře programy 12525 MHz nejdou, ostaní programy jsou OK.

mispi

s tímto jsem se neměl možnost setkat,těžko radit,já bych zkusil jiný LNB i značku,je divné,že jste dva se stejným LNB

pierrepetr

Na problematickom prijimaci si otoc vidlicu v zasuvke.

grantec
Registrace: 3/2007

pro grantec

Otočení vidlece nepomohlo.

mispi

To už jsem zkoušel , ale nepomohlo to.

hush

pro grantec

Otočení vidlice nepomohlo. Nechápu, proč by měl být problém vyřešen prohozením zdroje v zásuvce.

mispi

Asi vrátím LNB po 14 dnech prodejci a seženu si opět LNB Quad Megasat Diavolo.

mispi

Pretoze vyrobca na quatro a octo LNB nenapise,ze ich pripojenim sa vytvori 100% galvanicke spojenie prijimacov na strane "spotrebica" ,ale rovnaku pozornost musi majitel venovat galvanickemu spojeniu na strane zdroja. To je ako u znameho,kde sme sa nakoniec dopatrali,ze pri pristavbe im nevysiel zemniaci vodic , tak na pristavbu spravili samostane zemnenie. Dal som technikovi prikaz ,aby mu na barak pricapil pre istotu tri samostatne paraboly- ak by sa nahodou rozhodol este aj podkrovie dokoncit - to bude mat tiez samostatne zemnene . :)))

grantec

Takže teoreticky by měl stačit galvanický oddělovač?

hush

Skusme takto: Podla pisatelov je evidentne,ze prijimace sa ovplyvnuju. To ze sa ovplyvnovanie prejavi na 12525 /V je len preto,ze ine frekvencie nemali dovod skumat - niesu laboratorium,ale uzivatelia. Ked sa ovplyvnuju ,tak to moze byt len v tom bode,kde su spojene. Samotny LNB bol snad konstruovany tak, aby k takemu javu nedochadzalo - inak by bol zbytocny. A niekde asi chyba uz len musi byt -lebo aj v tomto pripade plati - fyzikalne zakony nedokaze zmenit ani referendum,ani revolucia. Jednoducho platia.

grantec

Chyba musí být v LNB Golden Interstar QUAD, protože s LNB Quad Megasat Diavolo problém nebyl.

mispi

proto píšu co jsem napsal,cestou nejmenšího odporu,může být mnoho příčin možná i zemní smyčky,ale to radši nebudu rozebírat,zkus se vrátit do bodu ,kdy to chodilo a dál to neřeš,je to mezi nebem a zemí

pierrepetr

já to párkrát řešil i u OCTO, není to mezi nebem a zemí ale stoprocentně LNB.

tonek

hush

Galvanický oddělovač ti vyřeší oddělení zemní smyčku a resp. rozdílnou úroveň zemních potenciálů, ale u klasické SAT instalace ti znemožní komunikaci s LNB a přijímačem. Nezapomeň, že po koaxiálu jde nejenom dolu L-pásmo ve střídavé složce, ale především nahoru jde mimo jiné přepínatelné stejnosměrné napětí 13/18V, pro napájení LNB a přepínání polarizace.
Toto by Ti galvanický oddělovač přerušil.
Pokud Ti to jeden LNB dělal a druhý ne, pak je nejspíš problém v impedančním přízpůsobení jednotlivých svodů a výstupních obvodů LNB. Vyřešit to můžeš selekcí více typů LNB, můžeš použít třeba dvě paraboly, můžeš vyzkoušet natáhnout nové a kvalitní kabely.
Zkusit můžeš třeba místo samotného LNB použít třeba monoblok. Tam máš v cestě ještě navíc přepínač a ten může v tomto případě posloužit jako jakýsi oddělovač...
Zní to možná nesmyslně, ale klidně bych tomu věřil, že ti to s ferekvencí 12,525GHz resp. 1925MHz pomůže.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

zkoušel jsem 2 až osum přijímačů, v různých objektech, napájení z různých i stejné fáze, pospojování koaxu na obou koncích, i uprostřed různé délky koaxu... nic jsem nevyřešil!když vertikální polarizace blbla tak po několikahodinovém laborování vždy pomohla výměna LNB za jiný samozřejmě dražší. Pokud máš nastavení napětí pro LNB zkus přidat a ubrat, faktem zůstává že jakmile někde přepne na H=18 V tak i výstup(y) na kterých je přiváděno 13 V pro vertikál tak asi přepnou na H , samozřejmě to může být zcela jinak, těším se na odborné reakce a prosím další laboranty o poznatky.

tonek

Takže jsem zapojil jedem přijímač přes oddělovací tranformátor a je po problému, přemýšlel jsem proč mi to nědělá ještě u třetího zapojeného přijímače a přišel jsem na to , že je zapojenáý přes přepěťový chráníč v prodlužovačce, po jeho vypojení to blbne taky.

hush

Jinak parabolu mám jen jednu E-85 a na ní 5LNB všechny GI QUAD,kabely jsou všechny nové - belden.Na jiných kmitočtech sem si toho nevšiml, ale může to být četností sledování programů. To galvanické oddělení jsem myslel u el. sítě ne u koaxiálu.

hush

hush

OK, pak mě to napadlo. ;)
Quady používám výhradně Inverto, zkusit je můžeš, za to nic nedáš...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Je to o kombinaci přijímačů a LNB

Některý LNB přepíná již na 13V polarizaci, jiný na 14 V, některý přijímač posílá 14/18 na LNB jiný 13/17, atd. Doporučuji změřit napětí na LNB za provozu. Další možností je slabý izolační odpor přijímače, který propouští nějaké mA.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Golden ?

Dnes som si všimol,že na prijímači,ktorý používam hlavne s UPC, mi nejdú programy z A23,5 konkrétne 12525V (CT1,CT2,Prima,...) a táto pozícia ide práve z twinu Golden. Na A19,2 mám twin od iného výrobcu a tam je všetko OK. Prijímače IPBox 200,400 . Elektrické rozvody v podkroví 5 rokov staré (tu je všetko OK),dole kde je IPB200,el. rozvody robené vlani (poctivo urobené).
Je divné ale doteraz mi to nerobilo. Ten Golden je tam cca 3 roky.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra