Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

=Upgrade satelitu=

Zdravím,minulý týden jsem chtěl příbuzné předělat analog na digitál. Vyměnil jsem konvertor /irdeto/ a sTB /Bigsat S67 s rf mod/. Hned první zádrhel se vyskytl při ladšní rf modulátoru,který nešel úplně čistě vyladit,při vrácení paraboly do původní polohy/resp.23,5/ mi stb pořád ukazoval signál 33,kvalita 5/ s náklonem paraboly jsem přitom nehýbal. Po dvou hodinách jsem to vzdal:) Má nějaký vliv stáří kabelů/cca 12 let/ a nastavení konkrétního kanálu rf mod na příjem? Abych zbytečně nekupoval koaxiál a nebylo mi to k ničemu..

zum23
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Upgrade satelitu=

Konvertor značky irdeto jsem nikdy neviděl.Kabely můžou být na P-ču a připojení přes modulátor je v dnešní době asi ne moc INN.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Inverto... tv jí kupovat nebudu,tak to neřeším...

zum23

No to je chyba že s náklonem (elevací) paraboly si nehýbal - takže hýbat musíš. Stáří kabelu - těžko říct - mám 15 roků zelený s dvojitou izolací průměr 10mm? a OK. Pak ještě jeden ten "bílý" šmejd 7mm? jak má pár drátků a taky OK. RF kanál na příjem nemá vliv (jestli ti šumí nebo zrní obraz - proniká tam ještě jiný kanál tak ho dej na jiný nejlépe na 69k.) - jestli ti to ukazuje 30/5 tak je chyba v nastavení paraboly. A konvertor Irdeto? Snad Inverto ne?

Standa2
Registrace: 5/2005

proč se musí hýbat náklonem? Z 19,2 stačí jen kousek pootočit? Nebo ne?

zum23

To jo stačí ale třeba to není dobře "elevované". Zkus ještě pootočit LNB v držáku a dát ho "dál od paraboly"

Standa2
Registrace: 5/2005

OK,a ten kabel mám pro jistotu koupit? Mám to daleko a nerad bych to dělal na etapy půl roku:-)

zum23

Jestli to ukazuje "signál 33,kvalita 5", tak jde především o špatně nasměrovanou parabolu ! Podle mě nejste nasměrován na žádnou družici ! Nestačí jen z 19,2 jen "kousek pootočit" ! Parabola musí být nasměrována s přesností nejméně milimetr na pozici 23,5°E !

Tondach
Registrace: 3/2004

Máš nastavený správný transpondér?

Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink

toto
Registrace: 10/2006

to vím,ale je divné,že to ukazuje pořád stejné hodnoty,ať točím jak točím... neměl jsem čas se s tím zabývat.. zapomněl jsem si totiž poznačit,v jaké pozici parabola byla..opatřil jsem si měřák,tak se to snad povede..:-)

zum23

tam se musí něco nastavovat? už jsem měl několik stb a vše bylo přednastavené..frekvence jsou nastaveny správně,,zkoušel jsem ho doma...

zum23

Tak to nastav na CT24 a z astry 1 pomalu toč na východ.

Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink

toto
Registrace: 10/2006

I paraboly jsou co kus to originál,není to jen otočit o 3,5st zhruba.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra