![]() |
|
Mimo mísu -to vortimondZdravím, nedávno si zminoval v jednom příspěvku o používání linuxu v pc, pokud jej máš instalován a zároven používáš i WinXP.mohl by jsi říci svoji zkušenost jak na to prostřednictvím emailu?Pokud budeš ochoten mě poradit můžeš mě kontaktovat na milan037@seznam.cz.Předem děkuji |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondna tom neni nic slozityho. pro zacatek si stahni napr. live cd ubuntu linuxu a kdyz ho spustis z prostredi windows, tak se ti nabidne moznost instalace (je to bez zmeny oddilu na harddisku, nainstaluje se jako kazda jina windows aplikace). system si pote vyberes pri zapnuti PCVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
re vrtimondAno máš zřejmě na mysli tzv portable ubuntu?Mě spíše šlo o instalaci na hdd +rozděl disku a následný boot na ub/win selhalo to asi na grubu šel jen ub proto ten dotaz jak na to.Sice port.ub tvrdí že je plnohodnotný nejdou mě v něm ale některé aplikace např brasero burner. vlc přehr. atd proto ten mail. |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondAky velky mas disk,ked si ho nemal rozdeleny uz predtym??Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondne, myslim normalni live cd ubuntu. portable ubuntu je neco jinyho a pracuje primo pod windows. ale kdyz si nainstalujes z prostredi windows normalni live cd, tak bude fungovat nezavisle, akorat bude pouzivat stejny oddilVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondUbuntu funguje s NTFS,resp. FAT suborovym systemom??Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
@BlooddogA proč si myslíš,že musí mít velký disk rozdělený? Já mám několik HDD 1T a nemám v žádném případě potřebu je nějak zbytečně dělit. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondRozdel si HDD ako uznas za vhodne, na jednu particiu nainstaluj Windows, potom spusti instalaciu linuxu (distribuciu si mozes vybrat podla vlastnej chuti) a pri instalacii iba zadas aby si sam vytvoril potrebne oddiely na volne miesto na disku (ak to nevies /nechces robit rucne) a naisnstaluje sa ti tak, ze windows ostane a instalacia linuxu rozpozna, ze uz tam mas nainstalovany aj nejaky iny operacny system a tak ti vytvori boot loader, kde si vyberies pri starte, ci ma nabehnut windows, alebo linux. Ak by si to instaloval v opacnom poradi, tak windows prepise MBR a nebudes mat loader na vyber OS (da sa doinstalovat). |
terrible
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 194 |
![]() |
|
HarnadekDelit disk s uz nainstalovanym systemom - ja by som to nerobilČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondubuntu funguje i na HDD s FAT nebo NTFS systemem (instalator wubi - nabidka se spusti automaticky po vlozeni live cd na PC s windows)Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondJa som delil disk bezne a zatial sa mi stalo iba raz, ze som prisiel o data a to iba preto, ze pocas menenia velkosti particie vypadla elektrina. :) Ale ak nechce delit disk, potom uz mu ostava iba dat tam druhy HDD, alebo pouzivat Live verziu, ktora ma vsak oproti normalnej verzii obmedzenia. |
terrible
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondJa disky delim vzdy pred instalaciou systemu (potom nemam problem s tym,ked chcem nainstalovat dalsi system,ci to spravi korektne,alebo nie)Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
RE: Mimo mísu -to vortimondJa tiez, vacsinou mam 2 HDD, dokonca aj v notebooku, ale ked to inak nejde... |
terrible
![]() |
|
@BlooddogJá mám v PC 4HDD a systémy si můžu nainstalovat na každý z nich.Dělit disk mi připadá zbytečné,pokud nechceš ty dva systémy a máš pouze jeden HDD.A zálohovat z třeba z C: na D: na stejném železu nemá smysl... |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
![]() |