Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sdílení mezi Openboxy po netu

Odpoledne jsem viděl dobrou věc. Zkusmo propojené 2 Openboxy přes net na vzdálenost asi 50 km, a frčelo to. Celý ten udělátor je srandovní, tak vám ho musím popsat, ať se taky pobavíte:

RS232 daty z Opena (přeloženými do TTL) se řídí VCO, čímž vzniká AFSK (slyšitelné "pípání" dvěma tóny, podle toho, jestli je daný bit 0 nebo 1). Tenhle signál se pustí do zvukovky v komplu a streamuje do netu jako internetové rádio. (po Skypu to prý taky jede, ale často to vypadává) :-))) Borec na protější straně si to pustí v přehrávači, zdemoduluje sluchátkový výstup zvukovky pomocí PLL, načež ho přeloží zase zpátky na RS232 a přivede do Opena.

Tenhle řetězec je tam samozřejmě v obou směrech, a musí se stáhnout přenosová rychlost, aby se modulace vešla do akustického pásma.

No děsná sranda, borec to měl spíchnuté na nepájivém poli, a jak se při ukázce dostal k tomu streamování, tak jsem myslel, že mě odvezou. :)))

Jo, to dělá to deštivé počasí - zemáky hnijou v bahně a klučiska si hrají s blbinami... :)

Louskacek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sdílení mezi Openboxy po netu

proč tak složitě?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Původně prý bylo cílem spojit to přes Skype, takže AFSK byla celkem jasná volba (navíc VCO + PLL je jeden integráč za 10 Kč). Ale Skype zklamal a jako další využití už hotového hardwaru je napadlo streamování, což už fungovalo docela spolehlivě. Takže takový byl vývoj.

No to jsou takoví hraví koumáci, kolikrát mám dojem, že jim nejde ani tak o cíl, jako o samotnou cestu. Onehdy dělali ranging na balón, přičemž se ukázalo, že vyrobený transpondér by se díky své konstrukci dal využít mimo rangingu ještě na měření rychlosti zvuku ve vzduchu nebo teploty, což se všechno nakonec ověřovalo (rychlost zvuku to měřilo dobře, ale teplotu moc přesně ne). A i pro ten ranging to nakonec fungovalo docela dobře... :)

Louskacek

a co přes ICQ? to ne?:-)))))))))))))))

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

na to budeš mít zapnutej počítač,kravina,hračka na nic

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Přes ICQ to jede, ale co chvíli to vypadává.

Pierre, četls vůbec co jsem napsal? Píšu tam několikrát, že to sice jede, ale že mě to především pobavilo a to je taky důvod, proč to sem dávám - ať se pobavíte taky. Nikde netvrdím, že je to něco, z čeho mají lidi padnout naznak nebo na kolena.

Louskacek

louskáček

Bud v pohodě. Díky za zajímavý příspěvek. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra