![]() |
|
MonoblokChci se zeptat, proč nemůžu naladit spolu Astru 23 a 19 na monoblok. Ďelá to 2-3mm,skoušel jsem všechno,no nejde to.Může někdo poradit? |
Patrick72
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 26 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: MonoblokNo, je také možné že je chybně uchycen monoblok.Při pohledu zezadu musí být uchycena pravá část monobloku. Na přijímači přepnout na ČT 24 z Astry 3(když tak naladit u někoho komu to už jde). Pak zakrýt levou část monobloku (papír ani hadr nestačí) a hledat. Pokud to nebude stačit což je dost pravděpodobné, tak vyzkoušej všechny porty Diseqc 1,2,3,4, A.B.C.D) někdy můžou být z výroby dost neuvěřitelně přeházené. Nastavení antény na výšku je asi 33°. Není to zas taková věda. A nebo si někde půjči samotný konvertor a nalaď to na něj a pak jen přehoď s pomcí šroubováku za monobblok. A u televize si pak v klidu laboruj s Diseqc. Jednomu konvertoru je jedno jestli je či není nastaven Diseqc, motor či Usals. Pojede bez ohledu na toto. Na takovou anténu to musí jít. Jinak jsem proti monoblokům ale to nemá s tímto nic společného. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: MonoblokJestli má kulatou osmdesátku, tak ta má blíž ohnisko a nebude to na ní fungovat. fungovalo by to na ní, pokud by použil samotné konventory s malým ozařovačem a ubrousil vnitřní hrany držáků, aby byly konv. nalepeny těsně na sebe. |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
RE: MonoblokVždy popisováno tak že stojíme před parabolou a "satelity máme za zády"Jestli je uchycená pravá nebo levá část monobloku je jedno - liší se to jen tím že se šilhá místo 19.2E na 23.5E. Když je uchycená levá část tak je hlavní 23.5E (Diseqc bude 1) a na pravou se šilhá 19.2E (Diseqc bude 2). Takže řekněme že to máš udělané 23.5E jako hlavní. Nastavíš Diseqc - chytíš satelit (23.5E) a nejdřív zjistíš na jaký LNB ti to jde jestli na ten 23.5E tak ok (zakrytím LNB rukou) - jestli ten 23.5E chytíš na ten LNB 19.2E tak pohneš ještě doprava. Přepneš na 19.2E v přijímači a doskenuješ 19.2E. Ten Diseqc je vždy stejný - ať máš hlavní na 23.5E nebo 19.2E. Může být ale podle typu LNB přehozený. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
chyba- jestli ten 23.5E chytíš na ten LNB 19.2E tak pohneš ještě doleva. |
Standa2
![]() |
|
RE: MonoblokPsal si: Mal som tam singl, kupil som monoblok.šupol som to tam.Takže jestli si předtím měl ten singl na 23.5E tak to je jasný: 19.2E chytíš jak jsem psal - když se díváš na LNB (za zády máš satelity) tak šihlající 19.2E bude vpravo. Zbývá jen správně přiřadit Diseqc v přijímači k 23.5E a 19.2E |
Standa2
![]() |
|
RE: Monoblokto sou nervy , zajímá mě ,jak to dopadne R^ |
Dukan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
RE: MonoblokVšechno jsem udělal, ale opakuji nemůžu chytit obe Astry na parabole. Ješte kolik stupnu ma bejt monoblok naklonenej,kolik stupnů, protože jsem vypatral,že se to má ješte natočit takle,Praha ma prý 7 stupnů. Nebo kde to můžu zistit. Jsem na SK. |
Patrick72
![]() |
|
RE: Monobloknapiš přesný typ monobloku , nejlepší link |
Dukan
![]() |
|
RE: MonoblokTak panové ĎEKUJU,monoblok už funguje,Díkkkkkkkk. |
Patrick72
![]() |
|
RE: Monoblokno ale nevíme kdo byl vrah ? tak kouke napsat :) |
Dukan
![]() |
|
RE: MonoblokNo bylo to s Diseqc,akorat jsem 19 dal na 1 a 23 na 2 eta vsjo. Ale za ten bordel může i ten príjímač.2012 končí tak ho z radostí vyhodím. Dikes |
Patrick72
![]() |
|
RE: MonoblokJaký přijímač může za ten bordel že ho budeš vyhazovat? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: MonoblokNejaky Optik byl akciovy v Metru s kartou Skylinku. Ale ma jen Cryptoworks. V 2012 ale konci potom to bude fungovat na Irdeto. Pak uz nebude fungovat. |
Patrick72
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |