![]() |
|
jaký HD stb má nejlepší podporu?Mám Comag SL 90HD jako zálohu a ShowBox Vitamin 5000HD jako hlavní.Comag má slabý tuner(HD je v podstatě nepoužitelné) S Vitaminem mi už došla trpělivost, ve vesmíru a v přilehlém okolí není nikdo sto ani po 6-měsících, vypotit bezproblémový firmware. Offiko podpora "0" neoofiko se taky bohužel nedaří.Musím investovat do náhrady a už nechci vyhazovat love za pokusy.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?Tak já mám Comag SL 100 HD a tuner je o.k. HD programy jedou krásně,libí se mi vic než na Arivě 200 co mají rodiče. (oba jedou na plazmách panasonic)Poslední software do Comagu je už dobře vyladěn vše funguje dobře. Mám k němu i připojen HDD 500GB a nahrává i přehrává bez problému. |
martykula
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 76 |
![]() |
|
jaky HD stbZdravím všechny přijímače Drem multimedia ale to není žádná nová věc na tomto foru!! |
jerabek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 134 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?To martykula:Bohužel Comag má taky offiko podporu nulovou. SL90 s orig.fw má slabý tuner(hd mi kostičkují i při zataženu. S neofiko fw se citlivost tuneru zvedne cca o 10% ale zase je to na úkor kvality obrazu. Je tam přidán vetší kontrast ale obraz obsahuje něco jako barevný šum u digi fotek(zejména v červené batvě) A druhá věc, že v neoffiko fw nejde dobře čeština v EPG a ani v lištách. To jerabek: Dreamy jsou asi linuxy, že. Zapoměl jsem se zmínit, že moje baba není schopná si poradit s ŽÁDNOU elektronikou-od TV,přes věž,el.budíka, foťák až já nevím kam.Takže cokoli nejde tak dostanu hned drškovou a stejně to musím zprovoznit já. Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?No já mám ten SL100 a podpora je vcelku dobrá mrkni sem: http://www.comag.tv/index.php?act=category&id=11mám nahraný tento soft:Comag SL100 HD - 3.0.C (E59) a vše jede suprově epg,teletext,info v liště :) Máš tam i softy na 90tku. |
martykula
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 76 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?valna vetsina uzivatelu linuxovejch stroju ani netusi ze tam neco takovyho je :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?:bigeyes:to je děs kamkoli člověk vleze, tak se dozví, že jediný satelitní přijímač který za něco stojí je "Dreambox". Milí páni "linuxáci" - nechte žít i ty druhé... Já bych třeba Dreambox nechtěl ani kdyby stál polovinu toho za co se prodává. Není to špatný přístroj, ale má taky své mínusy. :) Už jsem z těch dreamboxů nemocný jsou fffffšude |
vahač
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 148 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?@jerry00: Dreambox má sice v sobě linux, ale ani o něj vůbec nemusíš zavadit pokud se v tom nebudeš šťourat hlouběji. Enigma2 je grafické rozhraní stejně jako bude jinde. Jen by to chtělo aby se někdo dokopal a dopřeložil nově přidané položky v menu. |
ws79
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
@vahačNeříkej že jsou fšude!!Když otevřeš konzervu tak tam je taky Dream? |
jerabek
![]() |
|
@jerabek:laughing: toho se právě bojím ... radši neotevírám konzervy R^ |
vahač
![]() |
|
@vahačAle vážně já si nemyslím že je těch příspěvku je moc některé přijímače se tady řeší každý den daleko více než Dreamy stačí se podívat do historie!!Ale jinak jsme se dobře pobavili.Ahoj. |
jerabek
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?Zdar,to je stara a nikdy neobehrana pisnicka,Dreamboxy patri mezi nejlepsi stroje s jasne nejlepsi podporou,je potrebne vsak tyto pripravit -optimalizovat pro dany prijem,nekym ,kdo tomu hovi a pripadne si s nim domluvit i obcasnou budouci podporu.Pokud nejste zdatny sam,nebo nekoho takoveho nemate,lepe je do tohoto stroje nejit. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeTrefil jsi to uplně přesně jenon bych dodal že každý chlap si rád hraje jako dítě a tento přístroj je na hraní idealní!!! |
jerabek
![]() |
|
@jerabekMyslel jsem to obecně - nejen tady - celkově na fórech po otázce typu "Jaký přijímač koupit" apod. se objeví informace, že jedině Dream a nic jiného... Stejně tak některé odborné časopisy mnohdy věnují mnoho stran textu (viděl jsem až polovinu - a nebyl to časopis o dreamech) právě dreamu (jak nastavit, jak updatovat, jak instalovat plug-iny atd).Nechtěl jsem nijak útočit, ale je třeba si uvědomit, že je spousta uživatelů, pro které by byl Dream pouze ohromnou zátěží - jinými slovy myslím si, že Dream je především pro technicky nadané hračičky a fandy... Měj se fajn R^ |
vahač
![]() |
|
@hdpeSOUHLAS R^ |
vahač
![]() |
|
@vahačTo jsi napsal velmi pěkně!! |
jerabek
![]() |
|
dream 800 HDMam tento primac asi dva roky.Nieje o nic tahsie ci lahsie do neho nahrat image ako do Philipsa 6010,fergusona 7318,openboxa 810,ip boxa 250 ci 420 ci 910 hd.Nie som daky odbornik,ale vsetky tieto primace som mal a dalo sa tam vsetko dat bez dakych velkych problemov.Na vsetkych som spojazdnil emu,share,aj skylink kartu.Myslim si ze pri satelite o viac ani nejde.No otazka znela podpora pre ktory sat. a skutocne bude najlepsia podpora asi pre ten dream,ale zase ho netreba pasovat za najlepsi satelit.Tiez ma svoje muchy. |
trigo112
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?Já chci náhradu za Vitamin( ve stavu v jakém je soft by měla stačit i krabice od bot s barevnou fotkou):))) . Kupoval jsem to jako náhradu PC, připojeného k TV. Bohužel stb, kerý spolupracuje spouze s FAT disky, je Multimediální špatný vtip .Nesdílím,nemusím mít Emu.Chci přes stb přehrát film na TV(když HD tak hlavně mkv,divx...),popřípadě přes síť přehrávat rovnou z PC, přes síť se dostat do stb(upravit kanály)...Někdy si chci něco nahrát a pak to upravit v pc(pokud,možno ne .rec ani .trp !)Bezproblémové 100% čtení Skylink karty ve čtečce UNI???.. Nechci toho moc :)))Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
pre jerry00Mozno si zabudol napisat,ze by si si este rad pozrel dake to pocasie na stb,ci dake video z youtube,popripade precitat aj daky ten e-mail.Mozno by si rad prehraval aj MP3,ano to vsetko ide.....ale kolego,dnes som bol u kamarata ktory ma taky primac a ma problemi prepnut program vies,nieje zase stb ako stb.Ide hlavne o to,ze vacsina ludi si kupi primac,ked ide nieco v emu tak pozera a ked nie tak zasune kartu a pozera zase.O prehravani z PC cez stb este ani nepoculi,trebarz.... |
trigo112
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?to trigo112:Myslím tím, že si stb natahuje filmová data přes tíť z připojeného pc, jako z jiného úložiště. Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
jaký HD stb má nejlepší podporu?Ja som ta pochopil,pisal som ze kamarat ma dream box kroky to podporuje,no on este o tom nepocul.Na dreamboxe to ide ale divx prehrat nedokaze.Teda aspon nahraty cez Lan na HDD v boxe,tym som trebarz myslel tie dreamboxove muchy.Cez vlc payer to prehras.Dialkovym sa budes hrabat v pc a pustat.Mozno si este nieco precitaj o HTPC,ja som skusal nieco take postavit ale zase to nebolo ono.Neslo mi nadstavit poriadne a korektne dialkove ovladanie. |
trigo112
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?http://www.tvdigitalne.cz/optex-styx-kappa.html |
fram
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 431 |
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?Reklama na stroj od frama vypadá dobře ,ale to mi o Vitaminu tvrdili v testu tady na Parabole taky.Jinak má jen jednu chybu, má to jen CI sloty a mkv ta asi taky neumí.Výrobce semi taky nepodařilo naléztVu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: jaký HD stb má nejlepší podporu?nejlepší podporu mají dreambox a ipbox a hlavně už dlouholetouDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
jerry00je to francouz docela osvetcena znacka nenarocna masinka proste jede jak ma videl jsem ji u znameho a chci si ji poridit ...http://www.digitalnitelevize.cz/magazin/dvb-t/prijimace/2010-5-optex-styx-kappa-multimedialni-centrum-hdtv-ze-satelitu-usb-disku-i-site.html |
fram
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 431 |
![]() |
|
![]() |