Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

ORF

Mohl by mi nekdo zkuseny napsat hlavne co je to za vysilace pripadne vlastni zkusenost pro region CB az Velesin.Takze na sito kanal 31 SID 10120 signal 80%,kanal 21 SID 11302 slaby blbne,kanal 43 SID 10120 signal 80%,kanal 38 SID 12101 nefunguje ale ukazuje naladeny program P3TV.Dekuju za odpoved i rady

vasek09
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ORF

K31,K21 a K38 jsou signály z Jauerlingu/směr Vídeň/
K37,K43 a K51 jsou signály z Linchtenberu /směr Linec/

K38 a K51 jsou regionální muxy s nízkým výkonem, oproti ostatním dvoum hlavním muxum.

MUX A /ORF, ATV/ vysílají na K31 resp. K43
MUX B /Servus, 3Sat atd/ vysílají na K21 resp. K37
U MUXU A se v obou případech provozuje SFN, takže může eventuelně nastat problém u některých horších STB.

Ještě něco tě zajímá?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jeste co je ten kanal 38 P3TV to vubec nevim,Ten Lichtemberg je podle me docela asi stesti a jak muze pomoci namontovani zesilovacu kdyz ty slabe tam nejaky signal vykazujou ale pada nebo jinou antenu mam tam sito a ma takove 4 antenky,a sice je to asi trapne ale nevim co je SFN dik

vasek09
Registrace: 6/2006

P3TV je regionální TV z oblasti Sankt Polten, tento MUX používá modulaci QPSK, proto je možné tento signál zpracovat i v našich končinách.

SFN je zkratka pro jednofrekvenční síť. Stejný signál vysílá více vysílačů. Vše je v synchonizaci pomocí GPS.

Na Lichtenberg je nejlépe použít výkonnou směrovou anténu, než přeplácávat širokopásmové předzesilovače.
Pro předzesílení je nezbytné použít selektivní zesilovač, protože nezapomeň, že z Kletě jede ve 100KW K39, který by Ti při širokopásmovém předzesílení udělal z Lichtenbergu masakr.

Pokud bys měl zájem, tak můžu příští týden do Velešína zajet osobně, mám to docela blízko.

Více Ti asi na dálku neporadim...

On Air!

Saxon

opět bravo pro Saxona

je to radost číst jeho příspěvky....a myslím to vážně....jsem rád, že ho tady máme.....Honza R^

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Díky za poklonu, tohle je téma, které mě moc baví. :)))

Ještě dodám, že se po skončení analogového vysílání na budějovicku, konkrétně K51 ze Včelné a přesun kleťského druhého MUXu z kanálu K50 na K39, uvolnil prostor pro příjem regionálního MUXu z Lichtenbergu na K51. Jsou tam dva programy: LT1 a Dorf. Opět je využita modulace QPSK a ochranný interval je v tomto případě pouze 1/8, což je zatim unikát mezi dosud zachycenými DVB-T signály u nás na Jihu.
Dnes jsem například v Litvínovicích LT1 a Dorf naskenoval na nové plazmě Panasonic, stačila na to obyčejná logina Fracarro, které byla selektivně připravena na K51 pro analogovou Primu ze Včelné.

On Air!

Saxon

Ten vysílač u Lince se jmenuje Lichtenberg, napsal jsem to třikrát, ale pokaždé jinak... :))

To je z toho zápalu...

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra