Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Upload - vysílač Gaisberg

V sekci Upload jsem uložil fotku, které byla pořízena minulý týden z vrcholu Untersbergu 1972 m.n.m. v Berchtesgadenských Alpách.
Na smímku je viděl město Salzburg a přírodní vrchol s vysílačem Gaisberg 1287 m.n.m.
Návštěvě vysílače Gaisberg bude věnována v nejbližší době reportáž v sekci "Články".

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Upload - vysílač Gaisberg

Ahoj, do Salzburgu se chystám v první půli září. Je Untersberg normálně přístupný? Je to dobrý tip na výlet.

Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD

Libor73
Registrace: 1/2006

RE: Upload - vysílač Gaisberg

Je to tam parádní, Untersberg je normálně přístupný veřejnosti. Dole v údolí, nedalo hlavní silnice Salzburg -Bercht.. je spodní stanice lanovky, nemůžeš to minout, je to viděl přímo z auta ze silnice.
Lanovka je klasická kabinkovka a pohled dolu stojí za to - ne každý to ovšem ustojí... R^
Kdyžtak Ti mohu poreferovat více, v článku chci popsat jak techniku, tak i turistické informace. Gaisberg určitě navštiv také.

On Air!

Saxon

V Salcburgu se chceme zastavit na přenocování při cestě do Španělska a nechali jsem si na to celý den. Původně jsme chtěli objet nějaké jezera, ale když vidím ten výhled, asi dojde i na kopečky.

Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD

Libor73

Bydleli jsme v Berchtesgadenu /25km od Salzburgu/, ubytování do 30 éček seženeš v klidu.
Můžeš zajet i na Orlí hnízdo/Kehlstein/, to je asi nejlepší pohled, kterej můžeš v Německu vidět.
Jezera jsou tam taky výborný, byl jsem u dvou, ale názvy musim někde schrastit, ptotože si to z hlavy nepamatuji.

On Air!

Saxon

Ubytování jsi sháněl na místě nebo jsi měl něco předem sehnany? Já zatím předběžně koukal a málo co šlo pod 50e. Orlí hnízdo už asi nestihnu :( A nevím jestli by to nebylo pro přítelkyni už moc panoramat najednou. Už tu lanovku na Untersberg budu mít těžky prosadit ;)

Libor73

Právě že jsme nic dopředu nesháněli, toho bych se fakt nebál, je tam toho plno. Pokud teda nebudeš hledat masážní vanu na pokoji... ;)
Untersberg si prosaď, je to opravdu hezký pohled dolu.
Orlí hnízdo můžeš dát jindy, je tam k vidění spousta dalších skvělých věcí.
Ten Berchtesgaden fakt dej, bydlí se tam hezky.

On Air!

Saxon

Saxone díky za informace. Těším se zas o něco víc ;)

Libor73

Nemáš vůbec zač, já se zase těšim na druhou polovinu září.
Vyrážíme tam ještě jednou na týden, ale tentokrát do Tauplitzu, beru tam novýho horáče a ještě tam musim udělat místo nájemného Skylink. To je dobrej kšeft, ne?

Doufám, že bude balkon na jih... ;)

On Air!

Saxon

Kseft super R^ Že by u pana domácího byli konečně hosté z našich končin vítáni? Bohužel to ještě není pravidlem

Libor73

Pani domácí je Češka z Čech. Jednoduše si koupila v Taplitzu dům a já mám to štěstí, že jsem její kamarád. :)
Tak alespoň touhle formou se ji chci revanšovat.
Doufám, že se nevletí Glisník a nepošle mě do chládku, za porušení práv a poviností uživatelů jejich karet. :))) :)))

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra