Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

UPC DIRECT V IRSKU

Zdravim , pouzivam UPC cca 4roky a tu v Irsku mi stacila parabola 60cm na Astru, pri prechode na THOR potrebujem vacsiu. Kupil som 85cm a spolu s instalaciou ma to vyslo 120e, ale signal som mal tak na 50%, ktory bol v pohode ale pravidelne kazdy den cca od 23:00 GTM do asi 11tej mi signal vypadol.Ked som sa na to informoval, ze preco prave vtedy a pravidelne kazdy den, bolo mi povedane ze to je sposobene prilivom a odlivom ocenu, kedze som blizko neho. Je to pravda?? Dalej mi bola odporucena parabola s priemerom 120cm.Mam tu blizko obchod kde ju je mone kupit ale chcem sa este spytat aky LNB je vhodny pre mna na dobry signal. mozete mi vybrat nejaky z tohto linku vdaka. http://www.satellitetv.ie/shop/index.php?controller=category&path=27
inak mesto odkial chcem chytit signal je Ballinrobe.Zapad Irska

video
Registrace: 8/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UPC DIRECT V IRSKU

Ten noční výpadek nesouvisí s přílivem ale se západem slunce. Na příjem UPC v Irsku potřebuješ aspoň 120cm parabolu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

a co ten LNB ktori z nich je vhodny?

video

http://www.satstar.net/beam.html?bid=3248702Thor5-60-ka
http://www.satstar.net/beam.html?bid=3603302-Thor6-120-ka :8)

fsat
Registrace: 2/2006

tyhle LNB nejsou u nas moc znamy. snad jedine o tom MTI se vi, ze nejsou vubec spatny

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

S těmi LNB je to trochu horší.

Nicméně je to také možná cesta. Ono totiž jde o to, jestli výrobce udává faktické parametry. Pokud totiž nahradíš LNB F0,2dB LNB který má 0,1dB, tak Ti na stejně kvalitní příjem stačí parabola s poloviční aktivní plochou. V takovém případě bych tedy jako první koupil ten Icecrypt 0.1db Single LNB, a vyzkoušel ho v té Tvojí parabole. Pokud se příjem zkvalitní, tak nemusíš měnit parabolu. Pokud ale bude to šumové číslo jen reklamní trik, tak budeš muset koupit i větší parabolu.

Enik

ber radšej strdovu ktora ma vlastny ožarovač s ofsetkoui nemusiš uspieť ani ked zobereš 120cm

jopo166
Registrace: 1/2009

ENIK

tak takato informacia ma potesila!! ale na tej parabole 85ke mam prave takyto, teda myslim je tam len napisane IDLR-SINL40-EXTND-OPP single long neck 40mm a made in china :)))

Je to on?

video

jopo

tu parabolu tuto chcem kupit http://www.satellitetv.ie/shop/index.php?controller=product&path=20&product_id=18

btw.nie som profik ako vy tu takze ani neviem o com hovoris v tej prvej casti vety. :-/

video

hovorim otom že je lepšie na dialkovy prijem použiť stredovu parabolu ako ofset nakolko k stredovym je aj ožarovač k ofset parabole ožarovač nemaš nakolko je priamo na konvektore ak by si chcel vybrať spravny konvertor k ofsetke parabole musel by si mať všetky technicke parametre ako konvektora tak aj paraboli tieto parametre malo ktory vyrobca poskytuje preto radšej stredovu aby si pri ofset aj ked použiješ vedšiu nebol sklamany z vysledku ;)

jopo166

re:video

nazdar,, tvoje parabola je mala na irske pocasi,priliv je blbost,posouvase,zapad slunce tez blbost.mam odskouseno ze na 80ce na jihu irska upc jede,kdyz prsi,nic moc.proto pouzivam metrove paraboly,,emme esse al. jedou dobre.jsi sice trosku dal nez ja,ale i tak ti metr musi stacit.podle ceny kterou uvadis ti delal instalaci nejakej kamos a odflaknul to.ohledne lnb ,nevim jake jsou rozdily v kvalite,ale podle moho soudu v tom je rozdil maly,az snad na dva drazsi kousky.ja jich testoval jen par a muj merak mi toho moc neukazal,skoro vzdy to bylo stejne,nepatrne rozdily.ja bych to tipoval na spatny naklon lnbka,,vetsinou to lidi vubec nedelaj.zitra budu montovat fubu 85ku,tak ti reknu na jake hodnoty jsem dosel na frekvencich upc.ty napis co ti vypadne jako prvni,,snad ne vsechno na jednou?

john1
Registrace: 7/2008

@ john1

Jsi sám od sebe celý jedna blbost. Vliv slunečního větru na příjem sat. signálu je běžný a prokazatelný jev hodně známý z příjmu A2D. Vliv kvality LNB je taktéž prokazatelný. Pokud něčemu nerozumíš nebo si něčím nejsi jistý, tak to raději nekomentuj. Sám totiž plácáš blbosti.

Enik

re:Enik

presne tohle jsem cekal,,hnupe.tak si namontuj parabolu mimo dosah slunecniho svitu a kup si lnb za 1500kc.pak budes mit nejlepsi signal pod sluncem. on se ptal a ja mu odpovedel normalne,ty jsi mu psal blbosti o kterych nic nevis,jen ctes a v irsku si nenamontoval ani jednu placku.koukas na mapku dosahu a uz jsi chytrej jak radio,bez jedine zkusenosti.ja ti rikam,ze lide zde i vsude jinde pouzivaji ty nejlevnejsi lnbka a paraboly ,sisate jak vajicko a pak se hrozne divi ze jim to nejde.posli mi 200euro abych k nemu dojel a ja ti za odmenu natocim jeho stav paraboly a nakonec ti dokazu jak se to da udelat,hnupe.nebo lepsi bude kdyz zvednes zadek a prijedes mu to namontovat sam,letenka stoji tez 200ecek, , jsem tu uz 7let a nikdy mi slunce signal nevyplo a nevypne aspon nez prijde zminovana boure ze slunce v roce 2013.to pry vypadne i elektricka sit,tak se tes a kup si vse na baterky.jen pro tvoji orientaci ,signel na upc frekvence .11938H je tu jedna z nejlepsich ..trimax..kvalita84% na 97cm emme esse. takze to shrnem,, nerad kdyz neumis lidi presvedcit aby sahli hluboko do potmonky a pocitej stim ze maj cinske vyrobky,pak ti logicky dojde ze maj trable. a i kdybych byl jedna blbost,tak ja tu jsem a rikam co delam,co vidim a muzu si byt 100%jisty,ty ne,,tak cti studuj vetry a neser se do pracujicich R^

john1

tak som kupil novy Icecrypt 0.1db Single LNB, kvalita sa nezmenila! :((

video

počuvjte nesnašte sa zlepšovať kvalitu konvektorami hlavne ju zlepšujte lepšou parabolou a nie konvertorami či uš je na konvektore šum 01 či 02 to je jednoé vyrobca nanho načmara čokolvek aby sa konvektor predaval najlepši zosilovač je dobra antena radim ti poradiť sa z niekim v bliskosti tvojho okolia kto takyto prijem realizoval a nie kupovať čo ťa napadne mohlo by pomocť vymena kablu za kvalitny taktieš ak maš dlhy kabel by mohol pomocť priebežny zosilovač najlepšie je okopirovať prijimacu sustavu odniekoho komu to tam ide radil som ti stredovku z ožarovačom nakolko ma vlastny ožarovač a konvertor lepšie prisposobyš parabole

jopo166

radis radis , ale ja sa musim drzat toho co je tu dostupne. samozrejme ze mozem si to kupit doma a dat poslat ale tym padom j.e.b.e.m. cele UPC DIRECT uz ma to stalo kopec penazi a kopec nerov!doma mam dve paraboly a 2 LNB kt.su mi na (nevhodné slovo).

video

john1 - Vulgární fracek.

Tvoje vulgarity jsou asi jedným Tvým argumentem, nic víc jsi tu totiž nepředvědl. Snažíš se tu zpochybnit nezpochybnitelná fakta, a nadávkami se snažíš dát svým tvrzením nějakou váhu. Mně je celkem jedno co si o mně myslíš, stejně tak je mi docela jedno čí radou se tazatel bude řídit. Jedná se o jeho peníze. Pro mně je to tady naprostá legrace. Měj se moc hezky. Hňupe.

Enik

zdar a silu,nervaku,, radeji napis neco konkretniho nezli co mas doma. napriklad jakej mas prijmac? jakej mas kabel?jakou znacku paraboly? jakej program ti hraje nejlepe a jakej odejde jako prvni ci nehraje vubec? pak se da na dalku neco resit. a kopec penazi te to nestalo ,tomu ver R^ a taky by jsi mohl uvest jak ti hraje ,nebo jakej mas signal na digi frekvencich,treba kiss tv?? pokud mas treba openbox jakej tam mas softik atd.jinak ti nikdo na dalku nepomuze. dneska jsem tu fubu nestihl,mozna zitra ti napisu co a jak s 85cm parabolou.

john1

jo mas pravdu jsem vulgarni ,ale aspon neplacam jatra pri obycejnym problemu s nastavenim ,ci malou parabolou,ty mu radis a jak si muzes precist lnb je na (nevhodné slovo),presne jak jsem rikal,jinak pro tvoji informaci,parabola zde stoji 140euro ,metrovej trimax,, lnb ko tu stoji cca 40 euro,tak se nediv ze tu kazdej pouziva smejdy z ebay. a ten tvuj slunecni sum ,nebo jak tomu rikas,,? koukal jsem kdysi na mapku jak to zasahuje nasi planetu a jen tak mezi nami ,kdyz je u nas noc ,znamena to ,ze jsme ke slunci zady,tudis se slonecni anomalie asi nejspise projevuji na druhe strane planety,nemyslis??? a stim urazenim sis zacal ty,,ja na rozdil od tebe nemam nic proti lidem co se uci a jsou chytry,jen me opravdu dostane kdyz nejakej prispevek dela s obycejneho cloveka jeste vetsiho blba nez v danem oboru je. zitra se vrat ,,napisu i pro tebe co se da naladit na 85cm parabole na thoru z waterfordu.

john1

neotvoril som tuto temu aby sa tu niekto urazal ci vyvysoval nad druhym. som uplny analfabet v tomto obore takze kazda rada mi je dobra! mimochodom parabolu triax110 tu kupim za 89€. dost mi pomoze ak sa ma konkretne spytas co chces vediet a laicky. Ten prijmac je Phillips 0044S80 od UPC verzia OPENTV EN23115 Verzia net.package 3.8.1.3 verzia CA soft. CCC 4.1 to je vsetko. Signal na astre teraz mam perfektny 95% po prehodeni paraboly 85cm mam tak 50% a ako som spominal vecer vypadne uplne ale napr. JOJ PLUS a niektore zahranic.kanaly idu.ide mi hlavne o to ze ked kupim dalsiu parabolu 120cm ci uz ta bude stacit a aky je vhodny pre nu LNB.nechcem tu mat 4 paraboly a na h.ov.no.alebo ci sa to da spravit aj s tou 85cm nejaky lepsi signal

video

@ john1

Pleteš si sluneční vítr se slunečním šumem. Z toho je naprosto zřejmé, že o vlivu polohy slunce na nebi na příjem satu nemáš ani páru. Slunce nemá zásadní vliv na příjem pokud svítí na odvrácenou stranu Země. Pokud ovšem svítí proti směru příjmu, a je blízko obzoru, tak příjem ovlivňuje docela zásadně. Tento vliv je dobře znám při příjmu A2D/28.5E ve Střední Evropě. Je to naprosto běžná věc, kterou každý kdo se o věc trochu zajímá moc dobře zná. A pokud jde o ty vulgarity, tak se dobře podívej kdo s něma začal!!!

Enik

tak jsem hodil moji parabolu na merak na metrovou parabolu a kdyz vemu v uvahu ztratu mezi tvoji a moji parabolou ,na tvoji 85cm parabole budes mit signal cca o 10% mensi nez mam ted ja. z toho plyne,ze ti 3 frekvence pojedou v pohode ostatni jen za normalniho pocasi,jakmile zacne nekde prset budes mit po koukani.jestli mas dobrej drzak,rovny vyhled pred parabolou a zaroven jsi trosku schovanej pred vetrem vem si ten triax 110cm.jednou jsem ho mel v ruce,neni to tak hrozne provedeni.kazdopadne ma upc frekvence porad lepsi zisk nezli melo digi na jejich frekvencich.dneska uz ti vic nereknu,az zitra vyzkousim tu mensi parabolu.nebo se vyprdni na upc a vem si skylink, tam drzi nova a jojka i kdyz huste prsi,,markyza je slaba,pak na druhem miste vypadne ct1. ostatni frekvence jsou dost silne na metrove parabole. R^

john1

no vidis jak si chytrej,az se budu zajimat o slunecni jevy urcite se te zeptam na co si mam dat pozor.ale pres to vsechno ,jsi napsal na otazku odpoved ktera nema s problemem kolegy nic spolecneho,protoze me to hraje ,hralo a bude hrat,kdyz ne,neco stim udelam,no a kdyz me technika vypece tak si budu cist co je kde noveho,.. pres to vsechno kdyz uz nekomu chci poradit,zacnu od zakladu a ne od konce. no a jestli chces chytat astru 2 porid si vetsi parabolu a mas klid i v cesku,,uz se to tu resilo hodnekrat.ale to urcite dobre vis, a to sdileni co porad nekde honis,moje rada,,kup si vantage tam to jde samo R^ zatim klidny vecer

john1

john1 další nesmysl.

Rozdíl signálu mezi parabolou 85cm a 100cm nikdy nemůže být 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mezi těmito parabolami je rozdíl 40%!!!

Enik

john1

ten skylink tu ma kamos a ma 120cm mu to ide tak na 50% a uz pri hmle ano hmle mu kopec programov vypadlo.zohnal si 150ku a to mu uz bezi v pohode samozrejme ak je lejak a fuka tak mu to opat nejde.preto som tu ja pouzival stale UPC ktore bolo najlepsie aj vzhladom na ponuku signal a cenu. no ale teraz to trochen pokazili.buduci tyzden tu jeden znamy ide nahodit na UPC 125cm tak som zvedavy kolko mu to ukaze. inak velmi pekne dakujem za rady fakt si to vazim!

video

https://www.parabola.cz/forum/topic-49883/

tophunter
Registrace: 4/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra