Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vu+

Pročítal sem téma https://www.parabola.cz/forum/topic-52345/ a dpcela se mi ten přijímač líbí až na to bílý DO ale někde sem čet že se prodává i černý R^ Jak těžký je tento přijímač nastavit nejsem linuxák tak abych to zvládnul :lookaround: Líbí se mi i ten HDBOX ale na Sapro.cz píšou že instalace je těžká tak ho nebudou prodávat koncovým zákazníkům :O

Beavis
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+

Již pár měsíců jsou DO černé/alespoň u Dua, u singlu nevím/.Instalace fw je jednoduchá.Je těžké někoho hodnotit zda něco zvládne.Studuj.

Sekyra
Registrace: 1/2004

Taky se toho trošku bojim. Jedinou zkušenost s linuxem mám když sem kámošovi zjišťoval WEP k WiFi pomocí BackTracku. Ty F konektory na zadní straně sou oba IN ?

snoop69
Registrace: 8/2006

Od pátku ho mam doma a zatim nadšení.

Adal
Registrace: 3/2008

Adal

Umí sdílet kartu mezi obouma tunerama ? takže je to lepší volba jak HD-BOX FS-9300 PVR ?

snoop69

RE: VU+

Nechci tě odrazovat, pokud chceš sám Linuxu přijít opravdu na kloub, jsou to i stovky hodin laborování. Pokud tě to někdo naučí a provede tě úskalími, pak je to schůdné.

Nervoš
Registrace: 1/2006

Za kolik jsi jej koupil?Jak dobře jde u něj sdílení?Jaká je citlivost přijmače?Jak běhá USALS(možnosti nastavování).Jakou má a bude mít výhledově podporu?To jsou tak nějak věci,které by měli být "špíca".Pokud některou,z těchto věcí nemá,tak tě asi časm nadšení přejde!! :) R^ nebo Rv to je ta správná otázka,tak že referuj. :lookaround:

zzaner

já bych z Vu+ a jeho podobnými neznačkovými přijímači neriskoval, za pár let bude po podpoře a vy bude víte kde, já bych kupoval jedině dreambox 8000 a nebo ipbox 9000

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

10500.mgcamd i cccam ok,usals v pohodě,ovladač černý,instalace jednoduchá - vstrčíš usb a zapneš a instalace proběhne sama.Pokud bude podpora celkem prima stroj.

kiss
Registrace: 7/2005

Tak Dreambox 8000 je už cenově někde jinde Rv Zajímá mě jestli tento přijímač zprovozní člověk bez znalosti linuxu :-/

snoop69

kiss

Je USALS identické,jako má Octagon HD 918.Pokud ano,tak je to slušný přijmač.

zzaner

to fpsfps

Nevím jak bych rozdělil přijímače na neznačkové a značkové.Tak mu napiš,kromě těch dvou,co bude bude mít za pár let podporu a v čem?V současnosti to umí vše,co od takového stroje očekávám.Za pár let to bude technicky možná zastaralé a koupí něco jiného.

Sekyra

Za ty prachy je to vynikající přijímač mám ho nebo měl jsem doma já to pořád střídám.
Jen si mylsím že kdo nepotřebuje twin tak bych zůstal u dreamboxu.
Rozhodně to nainstaluje a zprovozní každý kdo umí trochu s PC.Určitě se nenechte zastrašit že je to linux a je na to potřeba hodiny a hodiny učení.
Image jsou komplet odladěné a připravené k používání není to jako v začátcích dreamboxu kdy to byla oporavdu fuška dnes je to jiné
Hlavně je potřeba si přečíst jak postupovat při flašování,jak a čím nahrát setting atd..Vše se stahuje z netu automaticky do adresářů.Není se opravdu čeho bát.Ale minimálně si přečíst základdní věco co a jak a kam...je potřeba udělat.
Co se týče podpory tak se taky konkrétně u VU+ není čeho bát je to otevřená platforma.Vu+ má podporu obrovskou a téměř od prvního image chodilo vše až na pár drobností jak má.Na rozdíl od zde zminovaného IP Boxu 9000 který i po letech nechodí podle mě "vůbec" a jeho uživatelské rozhraní je katastrofální.
Vše je jen můj názor nic víc nic mín ale s VU+ za ty peníze kdo potřebuje Twin určitě nic nezkazí.

pat
Galerie: pat

souhlasím , vše bez problému , stačí nahrat image , naladit a koukame

Dukan
Registrace: 11/2009

Mám stejný problém,chci dvoutunerák se vším co lze aby měl/už jsem to zde psal/,ale z linuxu mám obavy.Vždy mě to znervozní když někdo napíše,že to chce hodiny študování.Já to potřebuji zapnout koukat se a aby to nahrávalo,PIpovalo a umělo to nějaký ten zbytek Emu co ještě je.Jediné v čem se budu vrtat tak zadat klíče.Nakonec se pro něco rozhodnu a zjistím,že u některých prodejců je záruka podmíněna instalací servisákem. :((

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Tak já nevim co vybrat :-/ Vzhledově se mi víc líbí HDBox 9300 ale Vu+ je docela chválenej R^

snoop69

snoop69

Koupíme dvě Arivy 200 a je je po ptákách. :laughing: :)))

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Jak je u Vu+ řešena funkce LOOP když má jen dva vstupy

Beavis

Softwarově.

Judas
Registrace: 9/2007

pro pat

to co popisuješ o IPBoxu 9000 platilo před dvěma roky, potom co ho začli prodávat to samé platilo o začátcích dreamboxu, dneska na IPBoxu vše šlape tak jak má, za tu cenu nic lepšího neseženeš, a za dva roky Vu+ podpora může být pryč to u ipboxu a dreamboxu nehrozi

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Za dva roky si koupím něco jinýho :))) Mě zajímá jestli je lepší HD Box nebo Vu+ :8)

Beavis

fpsfps

Ok souhlasím možná už se to u Ip 9000 opravdu zlepšilo neměl jsem ho už dlouho v ruce ale bylo to hrozný kdysi...
Tím líp že už to jede.
At se daří.

pat
Galerie: pat

jak vám chlapci šlapou

interní čtečky na Vu a na IP.HD přes newcs na E2?
Takže nějak softwarově bych to k dreamu moc nepřibližoval.
Nemyslím tim smartGo a atd.

kalanagg

to kalanagg

Vše na co se ptáš šlape bez problému.

Sekyra

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra