Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LCD LG - problem se SCART

Ahoj, mám takový amaterský dotaz ale nějak si nevím rady.
Servis si odvezl mojí LED TV na záruční opravu a zapůjčili mi novou LCD LG 32LD350.
Připojil jsem k ní přes SCART stříbrný přijímač od UPC Direct, ale běží mi pouze zvuk...místo obrazu telka píše není signál a zobrazuje logo LG.
Zkoušel jsem i několik SCART kabelů kvůli kontaktu ale nic nepomohlo...díky za nějakou praktickou radu nebo zkušenost.

Marty
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LCD LG - problem se SCART

no, on ten stribrnak od UPC neni zadnej zazrak. jestli neni chyba v nem. je to prijimac na urovni tech digi humaxu (a to jeste v nejlepsim pripade)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

To je mi jasný, že to není žádný zázrak, ale na LED TV Samsung běžel úplně bez problémů a na CRTčku také běží...

Marty

Tak vyzkoušej změnit režim analogového videovýstupu RGB/CVBS. Třeba je vstup LG nastaven na jiný režim, než máš na výstupu satelitního přijímače.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

hlavne si kup co i len ten najlacnejsi HD prijimac...mat doma telku LED-LCD a krmit ju signalom cez scart je ako mat porsche s motorom felicie

radolaco
Registrace: 2/2010

Chlapi já vím, že UPC Direct a ještě přes Scart je úlet, to mi ted nepomůže vyřešit tenhle problem:)
Jinak tahle šílená televize nemá ani volbu nastavení režimu RGB/CVBS.
O2TV přes HDMI běží normálně ale přes SCART obraz nerozchodím ani za boha:(

Marty

Ted jsem ještě zkusil O2TV přes SCART a problem stejný...jeden zvuk a nejede obraz...

Marty

Tak to prohoď na tom přijímači, nebo vůbec nejlepší bude, když do té TV pustíš na zkoušku třeba DVD přehrávač, abys měl jistotu, že ten Scart vstup vůbec žije...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

to RGB/CVBS treba skusit prestavit na prijimaci...hm ale otazka teraz je ako ked nevidis obraz.. :lookaround:

radolaco

Ani z DVD obraz nefachá...není nad úplně novou zapůjčenou TV ze servisu:) jinak u konektoru SCART je v závorce RGB takže asi ani jinej režim neumí:)

Marty

@saxon

Zdravíčko :8) Měl bych pro tebe jeden kšeft. Během týdne Ti pošlu e-mail o co jde. (DVB-T)
Zatím se měj Honza.

skyi
Registrace: 3/2006

Se stejnym problemem jsem se uz setkal i ja - delal to nakonec kabel SCART i kdyz jiny SAT na nej bezel, jiny uz nemusi. Zkus ho otocit - co je v TV dej do SAT a uvidis. Pokud ne ani tak, kup ten drazsi SCART se silnejsim kabelem.

renejo
Registrace: 9/2009

Doporučil bych Ti Profigold.

milord
Registrace: 12/2005

Okej, zkusím koupit dražší kabel a uvidíme. Jinak otočení kabelu taky nepomohlo...
Když tady někdo nadhodil to s tou kvalitou přijímače od UPC Direct...má nějaký efect když pořídít HD přijímač a pojedu na něm UPC Direct přes HDMI?
Myslím tím jestli bude znát trošku rozdíl v kvalitě obrazu nebo už to tu bídu od UPC nezachrání?

Marty

neverim, ze to bude scart kablom...aj ten najlacnejsi musi ist ak nie je naozaj vadny...nakoniec to aj pise, ze ich skusil uz niekolko...vyzera to potom, ze na cas reklamacie ti dodali telku, ktora je urcena na reklamaciu :)))

radolaco

Mám od UPC mediabox HD digital rekorder a jsem s ním spokojen.Hlavně s HD programama.

milord

Marty: jasne, ze to ma efekt a vcelku velky...HD prijimac totiz prevadza tzv. upscaling...cize SD rzlisenie sa prepocitava HD rozlisenie...samozrejme, ze z parku prasa neupeces, ale je to ovela pozeratelnejsie ;)

radolaco

To milord: a jak na tom vypadají SD programy?
Mám 40" LED TV a ty SD jsou velká bída...zrušil jsem O2TV protože jim to pořád vypadává a připojil jsem přijímač od UPC Direct a věřil že z Thoru bude ta kvalita o něco lepší než z Astry.
Zjištění je takový že na 40" LEDkovce je UPC Direct ještě horší než ten hnus od O2. :(

Marty

radolaco

No to by ses divil,jaký já jsem měl v tom rozdíl.Koupil jsem kabely Profigold a bylo po problému.

milord

tak si kup ten HD prijimac a uvidis ten rozdiel...ten HD mediabox od UPC by som nebral lebo je len 720p pokial viem

radolaco

taky bych vsadil na tu "eldzinu", 2x se mi stalo to samy u zakazniku - vadny scart v telce, u jedne to bylo hned po nakupu a u te druhe to fachalo tem lidem cca 2 mesice, pak sla na taky reklamaci. takze bych se nedivil, jestli ma ten typ jeste druhy scart, tak ho vyzkousej.

milanm
Registrace: 3/2006

to bolo myslene Marty.
to milord: moze byt, samozrejme na kvalitu obrazu ma dobry kabel vplyv /tienenie atd/...preto pokial mozno ja pouzivam digitalne rozhrania /kabely/

radolaco

Ok a nějaký konkrétní návrh na HD přijímač na kterém pojede UPC Direct? Samozřejmě rozumný poměr cena/kvalita.

Marty

uf tak na vyber HD prijimaca tu najdes stovky tem...zalezi kolko chces investovat...ale aj Ariva 200 ti poskytne slusny obraz za tie peniaze

radolaco

no bohuzel ariva 200 hd pred HDMI dost bida krome HD kanalu,ja Koupil kvalitni SCART kabel a napojil Arivu+LCD tv a obraz je o 300 % lepsi jak pres Hdmi kabel (samo ze SD programy)

tanabe
Registrace: 7/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra