Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

23,5 na střed

ahoj zkušení, mám dotaz
ladil jsem parabolu(85 emme esse, inverto black ultra, technisat hd8, kladno) s 23,5 na střed, ale pořád nejsem schopen ji trefit, píše mi, že pravděpodobně zpřevodováno na 19,2, a přitom příjem přes 90% i kvalita přes 70,80% u programů skylink(na teploměrech technisatu).když uhnu kousek doleva tak už jsem na 28,5. co šilhám na 28,5 a 13 tak mi píše že zpřevodováno na tyto družice. dělá někde soudruh z NDR chybu??? nebo mám jen levé ruce a nejsem schopen ji zaměřit??

jaakarel
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 23,5 na střed

No ja budem onedlho montovat 4 LNB (28-23-19-13) na 80tku a tiez by som bol vdacny za kazdu radu ako to co najlepsie nastavit ;)

radolaco
Registrace: 2/2010

chce to klidnejsi ruku a poradnej merak.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

u tohoto mnonoblocku je Astra 23,5°E na DiSEqC 1.0 A a Astra 19,2°E je na B. Ale to asi vis ...

milanm
Registrace: 3/2006

aha, mas jen singl, uz to vidim, tak vazne jen klidnejsi ruku a dobrej merak :)))

milanm
Registrace: 3/2006

hmmm, tak asi přestanu chlastat a pak zase vlezu na střechu,
měřák jsem si koupil asi za 250,-Kč a ten letěl, tak jsem na střechu vytáhl televizi a settopbox, neboť komunikace přes telefon se zbytkem rodiny byla dosti stresující, no a všichni byli spokojení, až na to, že to není ono.....tak znovu.....

jaakarel

Najdi si parametry

TV kanálu na 23,5E, který se co do číselných hodnot na žádné jiné družici nevyskytuje. Nejlepší je atypiské SR. Tyto parametry dej do nastavení LNB. Pak teprve šmátrej po obloze.
Soudruzi z NDR často dělají chybu, že zadají parametry TV kanálu, které se vyskytují také na mnoha dalších družicích. Pak se diví, že načítají úplně jiné TV kanály. Das Original je ale hodný, napoví, na kterou družici je parabola nasměrována. Tedy znova a lépe.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

ten vypis o aktualniho smerovani anteny vychazi z detekce NIT, takze je na to celkem spoleh. Ted jde o to, vybrat si k zamereni Astry 23,5 vhodny kmitocet resp. TP. Delat to podle kmitoctu, kterej je aktivni na sousedni pozicich neni pro hrube nalezeni pozice vubec vhodne. Osobne to delam na 12525V a pak si zvolim 12565 a doladim polarizacni rovinu. Proc zrovna 12565 je snad jasne.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

je na eurobirdu..

kuldan
Registrace: 11/2006

díky za tip, tohle by mi mělo pomoci....

jaakarel

Velkosť paraboly robí tiež divi čo myslíte,

mar331
Registrace: 1/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra