![]() |
|
Strata signalu. Signal len z transponderu 12525Dobry den!Kupil som novy HIGH-END sat.prijimac (aby som nezavadzal neuvadzam zatial znacku prijimaca, LNB, ani dalsie komponenty). Vsetko som nastavil tak ako ma byt a vsetko aj fungovalo, az 1 den. Na druhy den som stratil signal. Zistil som, ze musim prepnut na programy transponderu 12525 (napr. CT1 alebo Prima, ap.) ktory jediny nemal ziadne problemy. Potom som sa mohol vratit na program aj ineho transponderu a uz to islo. Ak som sa potom pohyboval len na jednom traspondery bolo vsetko OK, akonahle som prepol na program z ineho transponderu nasledovala strata signalu. Cize som sa opat musel vratit na 12525 kde signal nabehoval bezproblemov a potom spat na ziadany program a uz to opat islo kym som samozrejme neprepol na program z ineho transponderu. Trochu komplikovane a otravne ale aspon to islo. Dnes uz mi nepomoze ani navrat na 12525. Signal som stratil a zo SKYLINK uz mozem sledovat len programy z transponderu 12525 ktory ako jediny stale nema ziaden problem. Mozem prepinat hocikde inde a vsade mam namiesto obrazu len spravu "NO SIGNAL". Ako je mozne, ze jeden den ide vsetko, druhy den treba signal ozivovat s navratom na 12525 a po par dnoch ide uz len 12525? A este som zabudol na dalsi fungujuci transponder 11973 cize CT-HD. Vie mi prosim Vas niekto dat rozumne vysvetlenie? Kde nastala chyba a ako ju odstranit? Uz vopred Vam dakujem za Vase postrehy! PeterM. |
petemarco
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
Strata signalu. Signal len z transponderu 12525 (#Je možné že odešel konvertor,12525 je vertikálně,ostatní je horizont aspoň většina.Jede ti ještě něco ve vertikálu.Možná že konverto propouští pouze vertikál. |
EMANI
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
RE: Strata signalu. Signal len z transponderu...Pokud neuvedeš vše co tam máš zapojené je to na KOČKU...Pokud používáš "nějaký" DiseqC tak vyzkoušet výměnou a samozřejmě to samé s konvertorem a satelitním přijímačem počínaje......případně software.Samozřejmě kabely máš doufám O.K. ......to jest na 110%.Jinak pěkný digitální večer.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
EMANIDakujem za reakciu. Tiez ma to napadlo preto som uviedol ku koncu mojho prispevku, ze mi ide aj CT-HD co je 11973 a samozrejme Vertikal. Dnes som skusil dalsie vertikalne: Ocko 12168, Discovery HD, Brava HDTV 11856 DVB-S2 a samozrejme ze idu. Skusil som aj dalsie volne programy z inych druzic (Hotbird, Eutelsat, Astra19.2) a zacali mi ist aj transpondery s Horizontal polarizaciou, tak som prepol na SKYLINK a uz mi islo aj to. A teraz to ide tak ako pred par dnami. Kym som na jednom transpondery tak je vsetko OK (cize mozem prepinat napr.medzi STV1,2,3,Markizou a Doma), akonahle prepnem na iny Horizontal tak stratim signal. Cize sa musim vratit na 12525 a potom spat napr.na Markizu 12565 a uz je signal oziveny a ide to. Je mozne, ze konvertor raz pusti Horizontalnu polarizaciu a raz nie alebo to moze sposobovat aj nieco ine? Vdaka! |
petemarco
![]() |
|
Kamil_k4Tak aby to nebolo na "KOCKU". Pouzivam prijimac- TechniSat Digit HD8-SX, modul- TechniSat TechniCrypt CW, LNB- Inverto Black Ultra Single, a motorizovanu parabolu (cize pouzivam DiSEqC). Ak by som nemal v poriadku kable, tak to by musela byt velka nahoda, ze stale len tie iste programy idu stale bez problemov lebo logicky by mali problem aj tie. Vsak? Ak by som mal moznost menit motor, LNB a aj samotny prijimac, tak nepotrebujem ani pisat na fora ale zial tuto moznost nemam a preto som pouzil forum, kde ma moze nejaky profik pri popisani problemu navigovat k jeho jadru. Napada Ta nieco ine ako indetifikacia vymenou jednotlivych komponentov?Skus si precitat predchadzajuci prispevok ktory som pisal inemu kolegovi, kde som popisal co mi to presne robi. Prepac ale nechce sa mi to znovu rozpisovat. Vdaka! |
petemarco
![]() |
|
RE: Strata signalu. Signal len z transponderu...Vyzkoušej svůj přijímač jinde a případně jiný u tebe !!Toť podstata problému....případně reset do továrního nastavení či firmware....Bohužel jiná metoda zkoušení Nefunguje !!Jinak pěkný digitální čtvrtek.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Strata signalu. Signal len z transponderu...Podľa mňa máš problém s prepínaním 14/18V (V/H). Ak máš v Tvojom High-End prijímači možnosť prepnúť napájanie LNB vyšším napätím,využi ju. Ak nie,skús si zmerať napätia pri konvertore. Aký dlhý máš koax.,nemáš na ňom nejaké spojky,máš korektne namontované F-ká,nenapršalo Ti do koaxu,...GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
![]() |