Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Motor SG točí jen po 33E

Zdravím pánové chtěl bych se zeptat jestli někoho nenapadne co muže být za problém nebo co zkusit ještě (mimo sundání motoru a paraboly :)
Mám motor SG 2100 Moteck asi 1,5 roku na dreamboxu bez problému.Předevčírem jsem chtěl přejet ze 42.E na 7W a nic.
Takže jsem vylezl na střechu a začal bádat a postupně zjistil že motor točí pouze po východě po pozici 33E!tak jak má, jak chci točit dál za ! 33E na cokoliv jiného tak jen zabzučí nepatrně se pohne a zustane stát.Zpět na východní pozice bez problému.
Zkontroloval jsem settingy zkusil 3 jiné dremboxe z jiným SW.problém stále stejný.
Z toho usuzuju že motor je "kaput" není problém koupit nový.Jen to sundání a pak zaměření je nejhorší a nedej bůh kdyby se to pak chovalo pořád stejně...
Tak se ještě radší ptám neměl někdo podobný problém nebo nenapadne ho co ještě zkontrolovat a vyloučit?než dám nový motor?
díky

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Odpověď v diskusním vlákně

Motor SG točí jen po 33E

Urcite sis v nastaveni motoru na 33E zkontroloval Deaktivaci! limitu koncaku..? Asi ano, jinak by ses zde neptal... ;)

maxi6
Registrace: 5/2009

RE: Motor SG točí jen po 33E

Nepsal jsi,jestli jsi zkusil reset motoru a znovu nastavit.
Jinak to vypadá na mechanickou závadu.Taky se mi umé 800-ky
ze začátku stávalo,že na jednu stranu(teď nevím na kterou)to nechtělo někdy točit,až když jsem několikrát přepnul kanál teprve se to rozjelo,ale teď to už pokaždý otočí hned napoprvé.Máš to "samozřejmě" přes USALS takže limity se nenastavují,tam by problém neměl být.

Maxim
Registrace: 6/2006

odstraniť Limity v Menu satelitu alebo na motore urobiť Reset je to v návode motora

Igor

Díky všem za pomoc
Na ty limity kouknu ale nezdá se mi to by se tam musely "nastavit" ted sami od sebe...když to 1,5 roku makalo a nikdy jsme nic nenastavoval ani nevím kde..
Reset motoru zkusím jako poslední možnost sice nevím jak ale když tak pohledám na netu.
I tak to vidím na tu mechanickou závadu.
Děkuju všem za názor

pat

Ted mi ještě napadlo ty limity tam problém nebude určitě protože jsem zkoušel neazávisle 3 dreamboxy DM 7000/500/800 a za 33E se nedostal ani jeden

pat

Existuje

i ruční limit,radši se mrkni !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko

A kde to nastavuje ten ruční? limit nebo jak ?
Nikdy jsem se v tomhle neštoural a jak říkám pochybuju že by se ručně nějak nastavil po 1,5 sám..z ničeho nic
I když dneska je možný všechno že jo.. :)
dik

pat

Hlavně při resetu motor na nule.

Maxim

Reset motoru...nebo "upadený" koncák....sundat "nohu" i s parabolou a uvidíš co a jak........

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

dobře tedy..
jak se postupuje při resetu motoru ??
Na nulu se nedostanu když na 13E už mi motor nenatočí.
a jak pak restovat na motoru ?
diky

pat

Tak to resetni...malá dírka vedle LED.....potom natoč "přesně" na nulu a Resetni znovu....nijak jinak to asi Nejde.Hezkou digitální středu.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

ok děkuju

pat

Jestli nemáš návod od motoru,tak na spodku je manuální natáčení.Zmáčkneš jednou točí a zmáčkneš dvakrát a točí na druhou stranu,tím do dáš na nulu...pokud to správně fachá.

Maxim

Tak nakonec vše štastně vyřešeno..
Jsem vořech a vořechem zůstanu......
Nakonec jsem přeci jen dal v menu Dreamboxu zrušit limity kdyby náhodou....a on se motor opravdu roztočil zase jak má...
nechápu ale kdo ten "limit" po 1.5 roce nastavil..já nikdy ani jsem dodnes nevěděl kde se to dělá..
Leda že by mi vlezl do baráku zloděj nastavil limity a zase odešel :)) :)) :))
No hlavně že to dobře dopadlo....
děkuju všem

pat

Motor SG točí jen po 33E

Vzdyt jsem ti to psal hned rano, at se na to mrknes, hlavne ze to maka!...nechci delat chytryho, ale taky me to takhle kdysi potrapilo...a pritom to je zalezitost nekolika vterin.. :)))

maxi6
Registrace: 5/2009

maxi6

jj máš pravdu dík

pat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra