![]() |
|
Merak DVB-TCaute, existuje nekay lacnejsi jednoduchy merak na dvb-t?D. |
koscak
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 460 |
![]() |
|
Nejlepší měřákje v Tvém případě ten, který má na krku někdo kdo s ním umí zacházet.Už ze samotného dotazu je zřejmé, že vůbec netušíš co to DVB-T je, co je potřeba měřit, a jak se výsledky vyhodnocují. Nemá smysl kupovat něco, co měří v % mebo co neumí měřit komplexní parametry signálu. Solidní přístroj tak koupíš za nějakých 50tis. A to je spíš tak pro zábavu. Na pořádnou práci je to asi dvojnásobek. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Thttp://www.zdravionline.cz/o/Digitalni-teplomeryVálku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Tto je zcela jiste pravda co pise Enik, ale pokud se tim nezivis, tak je to uplny nesmysl uvazovat o takovem meraku, takove odpovedi ber s rezervou. staci se podivat o par let zpet (a mozna i dodnes) kolik tzv. techniku montovalo digi tv, preladuje paraboly upc a jak byli nebo jsou vybaveni. antenu (i parabolu) nastavis napr. s Dreamsky TSF40, jde spis o vyhledavac nez merak, ale uplny shit s par ledkami za par stovek to neni, sluzbu Ti udela. |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
DreamSky TSF-40Samozřejmě se zde najdou pohrdavé názory na tento přístroj, ale to je od lidí, co potřebují ke své práci opravdu kvalitní profi-přístroj. Já tento přístroj vlastním, dělám s ním tak 1-2 instalačky týdně a vše OK. Výhodou je, že je to combo ( DVB-T i DVB-S ).DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TTo je zcela jistě nesmysl co píše milanm. Odvolávat se na to co používají montéři DiGi-TV nebo UPC je totiž stejně pochybné jako jejich práce.Pouhé vyhledání signálu je naprosto na nic. Přítomnost signálu nezaručuje jeho použitelnost. Nicméně si jistě kup co Ti srdce velí. Ono i se satfinderem je možné hledat signál DVB-T. Smysl to ale nemá. Sám tak nakonec příjdeš na to kdo měl pravdu. Bude Tě to ale stát nějaké peníze a čas. Já jsem také anténařinu začínal s malým televizorem a sadou útlumových článků. Dnes už bych si na takovou práci netroufnul. U DVB-T to takhle prostě nejde. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TProstě,koukneš se jak mají okolo nasměrováno,uděláš to také tak a ono to funguje.Rychlé a bezproblémové řešení a bez investic! :))) :))) |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Tproste zoberieš prijimač dvbt-t vieš a tam predstau si on ma bargraf a podla toho bargrafu nastavyš maximalny prijem z anteny ono je to zložite ale da sa :laughing: |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 789 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Tporiadny meraci pristroj stoji trošku viac ako ten dreamsky a ak nemaš firmu tak sa ti to neoplati fakt by si musel byť strašny fanda dvb-t aby si si ho kupil uš ak maš kupiť dreamsky lepšie je doplatiť alebo kašlať nato |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 789 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TTaký jednoduchý a lacnejší merák na DVB-T máš napríklad: DigiAir DVB-T, v cene cca 240€... :))) R^ |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TDakujem za odpovede, do draheho maraka sa mi samozrejme neoplati investovat. Davnejsie som si zakupil trimax 220 na nastavovanie parabol, a hladam nieco podobne na terestrial, ba dokonca nieco jednoduchsie, ale asi nic take neexistuje. Nechcem zbytocne investovat stovky eur.Esteraz vdaka. @jopo166 - prisim pozri prispevok zpred 2 dni. D. |
koscak
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 460 |
![]() |
|
dano01ta krabicka cos poslal je nesmysl knicemu... vyhozene prachy. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Tnebudu kvuli tomu zakladat new thread, tak se zeptam v tomhle threadu..lidi nevite proc kdyz zapnut sat, tak do casu jak naskoci sat se obraz dvb-t zacne rozpadavat? ... dvb-t tuner je primo v plazme Panak ... pokud je sat v stand-by rezime tak dvb-t jede bez chyb ... dodatek, antena sito, bez 12V napajeni samozrejme kdyz dam obraz v obraze, tak sat signal ok, no dvb-t nelze sledovat... pokud sat vypnu tak vse je ok at se dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TAsi se to tluče.Já jsem také odpojil ant.zesilovač.Holt digitál není analog,bohužel.Nejlépe to běží na náhražkovou anténu.Je to legrační,ale je to tak. :) |
zzaner
![]() |
|
davidkrizPekné popoludnie Davide.R^ Veď sa pýtal na lacnejší a jednoduchý merák- a kandidátom na taký jednoduchý merák na DVBT tento určite je, alebo existuje ešte jednoduchší za tie peniaze? Iné je , či mu stačí to čo mu ten merák poskytne- ale to nech si už popozerá recenzie, forum atď... :))) Ale pravdou je, že je rozdiel jazdiť na trabante alebo najnovšom porche... :laughing: |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-Tbydlim na Karlovarsku a udělal jsem si antenu z koaxialu že jsem "oholil" koax 12 cm takže čumí jen měděny drat mam to na balkoně drát je ohnuty v horizont poloze a sleduji prijem z Krašova vzdušnou čarou 70km bez problemu---je treba takové věci vyzkouset a neni nutno honem kupovat bůhví jakou antenu R^ |
papay
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TTak jestli jsi spokojen s trimax 220, možná ti vyhoví jeho bráška Trimax 2750.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
dano01Nesmysl je drahý za ty peníze, protože člověk který přemýšlí sice nedá 50tis za poloprofi když to neupotřebí, ale taky nedá 5tis za něco, co je kničemu, jen proto, že je to levnější než nabouchanější měřák.Asi je to o úhlu pohledu. Znám hromadu lidí co kupují haj-zlpapír za 1,90Kč jen protože stojí 1,90Kč :-) a nechápou že zmizí díky své ne-kvalitě 10x rychleji než rolka za 15Kč, která vydrží 10x déle :-) Prostě, koupit neco co nic neumí za 5tis, když měřák stojí 50tis, není výhodná koupě :-) To už radši ty bargrafy v STB :D |
davidkriz
![]() |
|
RE: Merak DVB-T (zzaner)náhražkovou anténu - co si pod tym mam predstavit? ... jako na rovinu vubec netusim..at se dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Merak DVB-TPokud se ti nechce tahat na střechu tv, tak nejlevnější náhrada je:[url]http://search.eim.ebay.cz/?Query=Labgear+DVB-T&Site=3[/url] |
Sasi
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
uživatel alfasexPolský patent,dvojitý kosočtverec.Kdysi mně na tom běžel Polský 31+32 kanál v analogu.Tak jsem jej znovu oprášil.Šlape to bez kostiček.Pořád R^ :) :) |
zzaner
![]() |
|
Sasito měl být odstrašující příklad, že jo?! ;) nestraš, jestli to myslels vážně :D |
davidkriz
![]() |
|
![]() |