Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

badr

chci chytat Badr.jakou frekv. mam zadat abych to chytl!!! diky

pavel00s
Registrace: 9/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: badr

Mne v Práglu chodí na 95/105 no name Badr stabilní příjem všech MBC,Dubai Sport HD i Alkass HD (OK) R^

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

RE: badr

Chystám se taky na T90, teď mám Badr4 spatlaný na Emme Esse 85 (ef. plocha 78x84cm) s IBU singl, lokalita N.Jičín.
Za dobrého počasí jedou všechny TP z Badru 4 ale za horšího počasí to postupně odpadá. MBC nemám nejslabší, ale myslím, že ono není ani tak o síle těch TP z Badru ale spíš o přesném nastavení vzhledem k rušení ze sousedních silných pozic 23,5 a 28,2. Skoro všechny TP z badru 4 jsou rušeny z obou stran. Takže velikost par. není jediným kriteriem pro úspěšný příjem Badru, stejně důležitá je dostat. vzdálenost ohniska(konvertoru) od plochy paraboly což je u běžné paraboly předpoklad dostatečné separace sousedních pozic. Proto třeba s jinou parabolu s ef. plochou 90x90cm si na Badru ani neprdnu.
S tou EmmeEsse jsem si hrál půl dne než jsem to vyladil, je to "jemná mechanika", stačí kousek uhnout a hned se pořadí zdánlivě nejsilnějších a nejslabších TP z Badru zpřeháže právě kvůli rušení ze soused.pozic. Podotýkám že se trápím bez měřáku jen s bargrafem qvality na přijímači... ale dá se i tak, ale musí to bavit... ;)
Ohledně diskuzí kolem IBU - u mně na Badru na všech TP porazil na hlavu veškerou konkurenci co jsem měl (GI (singl,twin,quad), Sharp, Megasat...)

lance
Registrace: 10/2008

RE:badr

https://www.parabola.cz/forum/topic-50379/ tu je můj starší příspěvek na téma parab. 85cm+IBU.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra