Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

prepaťová ochrana a RS 232

Minule mi po burke odislo zdielanie na RS 232. Chcem sa spytat, ze ked kupim prepatove ochrany /do zastrčky na 220 V/ ci sa uz v buducnosti takemuto stavu vyhnem? RS 232 mam tienenu 2-3,3-2, 5-5 a tienenie na kostru koncovky RS 232.
Dakujem

stano77
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: prepaťová ochrana a RS 232

Obávám se že ne. Můžeš zkusit to oddělit optočleny, ale nejspolehlivější ochrana je při bouřce všechny dlouhé dráty odpojovat. Já i LAN kabely připojuji jen na zimu, v létě jedu radši přes wifi. ;)

visper
Registrace: 5/2008

az tak? :D

visper az tak?... tak budeme opacne ako medvede... cez leto ked su burky spat.. a cez zimu žit :D

stano77

Prepäťová ochrana to nezachráni,lebo pred blbosťou neuchráni nič.Kde si to videl,aby dva rôzne STB boli prepojené tieneným káblom?Preto ti odišiel port RS 232, že mali každý iný zemný potenciál,nie búrka,ale ľudská blbosť to zapríčinila.Obaly konektorov RS 232 nesmú byť uzemnené.Už som riešil viac týchto prípadov a vždy to bolo robené svojpomocne od pseudo elektronikou s doporučením,aby to bolo uzemnené a bolo,a RS port bol v (nevhodné slovo)i zakrátko.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

kontakt

vladoholu.... nemas nahodou skype? prosim..... chcel by som s Tebou popisat.... diky..

stano77

Mám Skype,vlado Holub-Trnava.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Já používám tohle:
http://shop.tntrade.cz/apc-smart-ups-1000-va_d110.html
Disponuje to přepěťovou ochranou, stabilizátorem napětí
a zálohou napětí, které mi vydrží při provozu mé LED LCD a satelitu víc jak 8hod.
navíc, automaticky se odpojí od sítě, pokud dojde k problému, náběh napětí z baterie je okamžitý.

Rambo
Registrace: 12/2007

stano7

Vladoholu ma pravdu, staci ked jednoducho obidva STB budes napajat z tej istej fazy.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra