Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

zapojenie 14lnb

mam parabolu t90 sat primac octagon sf 918hd na parabole mam 8lnb vsetko ide poriadku ale chcem tam dat este dalsie 4lnb mam tieto diseq 1ks http://perifer.ekatalog.biz/zbozi/diseqc-prepinac-s8-1pcp-w2/detail.aspx?p=z:138900 a 2ks http://perifer.ekatalog.biz/zbozi/diseqc-prepinac-1x-prijmac-4x-lnb-gi-411-/detail.aspx?p=z:92161 ako to mam zapojit aby mi to vsetko fungovalo na 14lnb a ako to mam nastavit primaci dakujem za kazdu radu

onassis1
Registrace: 5/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zapojenie 14lnb

nastavis tem druzicim na tom diseqC 1.0 prepinaci stejnej uncommited port jako je v tom 1.1 switchi do kteryho to je zapojeny a kazdy ty druzici jeden z prikazu ABCD (nebo jak tomu chces rikat)
takze treba ctvrta druzice na portu7 bude mit uncommited 7 a D . druha na portu 8 bude uncommited 8 a B . jen ten prijimac musi takovy veci umet.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

onassis1

Cením si Tě v každém případě,že pracuješ tímto stylem,ale to já nemohu o sobě říci,pro mě by bylo pro 14 družic lepší vyřešit to motorem/už jenom ta váha těch LNB/ a když přijde vítr,"Nevím ,nevím,jako Klaus"co to udělá,nedovedu si to představit!!Ale fandím Ti,když to uvedeš v život napiš sem a pošli fotku ať to vzhlédnem.A´t se daří :8) R^

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

deformace

presne tak na tolko ks lnb potrebujes kvalitnu parabolu pokial mas obycajnu hlinikovu hrozi ti pod vahou convertorou jej deformacia , vyhoda vsak oproti motoru je jasna, okamzite po prepnuti program naskoci Rv ,niekedy cakat az motor natoci poziciu je dost otravne :lookaround:

WADER
Registrace: 12/2009

dufam ze sa ti to podari R^

WADER
Registrace: 12/2009

tak parabola by to mala zniest je to satelitní parabola Toroidal 90 len to zapojenie stoho 8diseg mi to uz ide ale stoho 4koveho mi nejde signal bude to treba nastavit primaci keby som niekde nejaky plan nasiel pomohlo by

onassis1

@onassis

Také bych rád viděl Tvoji konstrukci. Nezapomeń aspoň na 3 fotky (z různých úhlů)dát k nahlédnutí. Držím Ti palce.

vasek33
Registrace: 6/2005

das parametr diseqC podle portu abcd a uncommited prepinac cislo portu kde to je pichnuty
neznam octagon ale takhle to normalne funguje

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

A čemu se divíte ?? jak na Marsu ??
Je to T 90 ta je přesně na tohle stavěná konstrukčně
Já tam mám 16LN to je parabola na pevné pozice
@onassis
Ničeho se neboj musí to makat akorát nevím jak se Octagon vypořádá s tím nastavením..
Já mám Diseq EMP 16/1 a přes ten mám i motor.Takže 15X LNB pevných diseq 1,1 a do jednoho vstupu ještě motor 1,2.Takže bud točím motorem parabolou na motoru nebo přepínám pevné pozice na T 90.Vše chodí přes diseq nez problému.
Mám to ale nakonfigurováno v dreamboxu který to "umí"
Obávám se že octagon to neumí ale přeju ti abych se mýlil.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

zapojenie 14lnb

To co píše pat je OK,potom mohu řici,že Octagon také zvládne,má proto všechny předpoklady,akorád tyto věci na něm nikdo nezkoušel,ale určitě má proto všechny předpoklady,i když to je pouze 918 HD. :8) :8)Nevím,ale sám bych to řešil možná trochu jinak,ale to je jenom na Tobě,pat nás asi přesvědčil,že to jde. R^

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

tak zatial tam ma 10 lnb tie uz idu jeden diseq bol zly tak nechcel som natacanie preto som zvolil tuto parabolu ak to bude vsetko uz nakomplet spravene hodim sem aj foto dakujem vsetkym ozaj dakujem nielen kritizovat a mat velke reci ale rozumne poradit sme ludia tak sa aj tak spravajme este ras vdaka

onassis1

Mám

T 90 a celkem 16 LNB.Pokud umí přijímač povely pro motor, pak není problém. Měl jsem jeden z prvních přepínačů 16/1 ještě bez plastikového pouzdra a byly jisté potíže. Teď mám současný přepínač 16/1 od EMP Centauri a chodí dobře s Technisatem HD S2.Pokud má přijímač Diseqc 1.1, je to ještě lepší. Na přepínači je malý ovládač povelů. Návod na použití od firmy Centauri je gramotný. Majitelů přepínače 16/1 je po republice dost. Podrobnosti jsou na web. stránkách výrobce EMP Centauri, Klatovy, ČR. Jinou možností je zapojení přepínačů do kaskády (8/1+4/1)namísto LNB 1 a LNB2 se zapojí do relé 8/1 přepínač 4/1.Přijímač však musí umět vydat současně povely pro Diseqc 1.0 a také Diseqc1.2. Pravděpodobně to uvedený přijímač neumí (doporučuji ověřit a vyzkoušet).

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

samorost

do ty vosmicky to muzes dat kam chces. je to fuk
je potreba aby to umelo 1.0 a 1.1 naraz
prijimac to pravdepodobne umi, kdyz autor referuje ze jeden uz jde.

bublajs

Na T90 můžeš dát klidně 16 Quadů, co se týče hmotnosti problém nebude, otázkou je spíš, co tam chceš pokrýt za družice.
Přepínání můžeš vyřešit tou 16in od EMP, nebo kaskádou s 8in/D1.1/ a 2, či 4in/D1.0/.
Jestli to Octagon umí, to nevim, nikdy jsem ho neviděl, ale tipnul bych, že ano.
Vždyt to umí kde co, Vantage, Openbox, DM atd.
U kaskády budeš mít větší průchozí útlum pro signál z LNB. U běžných pozic je to fuk, ale na Badr to už vliv mít může.

Osobně mám kaskádu se dvěma 168 a jedním 164/do zbývajících dvou vstupů 164 mám ještě zvlášť navíc 23Ea19E, jelikož Technisat se na kaskádě ani neuprdne/ a chodí to velmi slušně. Přepínání rychlé, i Badr jede solidně. Přijímač mám 7100 od Vantage, svod cca 40m Beldenu.

https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-saxon/

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Kurňa, to Saxonovo ,,dělo" se mi líbí! Poošetřím a jdu do toho, jen jestli mne nezastřelí manželka... :)))

Hlavně klídek...

broncek
Registrace: 8/2006

PAT, saxon

Co je třeba aby uměl přijímač pro tu kombinaci 16/1 od EMP + motor jak to máš na Dreamu ? resp. můžeš to blíže popsat jak to funguje?
Myslel jsem (asi blbě), že když ten EMP 16/1 nastavím do režimu DiseqC 1.1 a pošlu do něj z přijímače povel DiseqC 1.2 tak mi projde dál přes vstup LNB1 na motor ale asi je to blbost (nefungovalo to :( )

Jinak asi nezbude než to řešit s 12V přemínačem. Nevíte jak je na tom s útlumem ten přemínač 12V od EMP (větší/menší než u DiseqC relé) ?

lance
Registrace: 10/2008

oprava

2x přemínač=přepínač (to je na štamprdli...) :)

lance

@lance

no funguje to tak že já mám T 90 i motor vše mi prochází přes 1/16 EMP a do místnosti mi vede jen jeden kabel.
na Vstup 1 ! v disequ jde LNB od motoru všech ostatnícjh 15 LNB s T 90 jde do ostaních vstupu v disequ.
Výstup ! s disequ jde do motoru na vstup a výstupu motoru už jde do místnosti.V dreamboxu je potřeba to nastavit přes rozšířené nastavení pozice co jsou na pevno označuješ 1,1 vše ostaní co je na motoru označjuješ 1,2...
Vypadá to složitě ale je to jednoduché a chodí to bez chyby.
Takže pozice co mám na pevno si přepínám hned a když najedu na pozici kterí není na pevno ale na motoru tak se na ní natočí motor.Případné foto mám zde v galerii.

@knawi motor už zase běhá z nějaké záhady ani nevím jak se mi nastavili limity.cau

pat

Díky, takže jestli jsem to pochopil tak motor hned za přijímačem před 1/16 a LNB od natáčecí paraboly do 1.vstupu 1/16. Když přijímač bude umět DiseqC 1.1 a 1.2 tak by to mělo frčet...? Nebo musí umět taky zároveň s povelem 1.2 poslat povel 1.0 který musí projít přes motor a přepnout 1/16 na vstup 1. Jaký máš konkrétní typ motoru? Má ten motor menší útlum ve srovnání s DiseqC relé? Zajímá mě to hl. kvůli Badru. Díkes

lance

Jo pochopil jsi to správně.
Ještě jednou..LNB co je ma motoru do vstupu 1 !! na disequ 1/16 vsup 1 je průchozí.
Výstup s disequ 1/16 do vstupu na těle motoru
A výstup na těle motoru dolu do místnosti
V menu boxu pak jak jsem psal označuješ 1,1 nebo 1,2.Samozřejmě k tomu spávné příkazy uncomit,comt atd
Pozice na motoru jsou 1,2 a všechna lnb mají v menu číslo 1 !
Pozice pevné označuješ 1,1 a Lnb postupně 2,3,4,5 atd..
Motor mám Digipover SG 2100 Moteck
Jestli tuto kombinaci zvládne Tvuj přijímač nedokážu říct nevím co máš ale někde jsme četl že tohle zvládají (pevné pozice+motor) jen linuxové přijímače.
Ale 100% nevím
Přeju at se to povede

pat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra