Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Strata kvality signalu s Astry 3A po 20:00 hod

Žijem vo Veľkej Británii, konkrétne V Birminghame. Mam 130 tanier a aj napriek tomu sa mi stráca intenzita i kvalita signálu u STV1, STV2, Markíza,ČT1 ČT2 ČT24 a Prima po 20.00 asi na 4 hodiny. Ráno a po celý deň je to v pohode. Použil som aj zosilňovač signálu ale vtedy mi zosilni signál ale kvalita sa úplne stratí. Vie mi niekto poradiť nejaké riešenie tohto problému? Lnb mam Smart TSX titanium edition 0,2 a opticum 7100CX :((

wixman
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Strata kvality signalu s Astry 3A po 20:00...

skús inverto back ultra alebo invacom. Po 20:00 hod ti tam asi visí vrtuľník alebo helikoptéra a blokuje ti transporder.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Už jsem to tu psal několikrát.

Jsou tu sice i tací, kteří tvrdí, že je to nesmysl, ale nesmysl to není. 130cm parabola není v GB nic moc. Transpondery 12525 a 12565 jsou podstatně slabší než ty ostatní, proto se u nich změna příjmových podmínek projevuje nejvíce. Příčina této změny je ve slunečním větru. Zapadající slunce v blízkosti horizontu má vliv na dopadající signál, a zeslabuje ho. V okamžiku kdy se slunce dostane hluboko pod obzor, a jeho světlo nedopadá na družici, se jeho vliv zase zmenší. V ranních hodinách má pak vycházející slunce opačný vliv, a signál mírně zesiluje.
Doba výpadků a jejich intenzita se tak bude mírně měnit i s roční dobou. S přicházející zimou budou přicházet dřív, a budou méně intenzivní. (pokles signálu bude menší.)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Vie mi niekto poradiť nejaké riešenie tohto problému?
Ano je tu riesenie:
UPC Direct za 9€/mes. na 100cm parabolu uplne v pohode

tophunter
Registrace: 4/2010

Konecne niekto kto tomu rozumie

Ďakujem veľmi pekne Enikovi. Konečne sa mi ozval niekto kto tomu skutočne rozumie a vysvetlil mi v čom je problem.

wixman

podobny problem som mal aj ja ale z opacnej strany po 20.00 mi padal signal na eurobirde-1 11222 h az do asi 00.00 prijem na severe slovenska vetsia parabola a kvalitne lnb a je to ok R^ UPC - ani omylom Rv Rv Rv maju neskutocne kvalitnu zakaznicku linku :laughing: :laughing: hlavne neotravovat Rv

WADER
Registrace: 12/2009

@wixman
Sem taky v Birminghamu a ten samy problem.S inverto black ultra mirne zlepšeni.musime počkat až se přesunou na Astra3B.

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

re:Enik

zdar, ja ti ten tvuj nazor ,neberu,mozna mas pravdu,mozna ne.ale kdyz mi hraje markyza na slabsi frekvenci a vypadne mi prima na silnejsi,,tak je problem asi nekde jinde,nez vlivem slunecniho vetru,nemyslis? a taky si myslim,ze by tento jev srazel vsechny frekvence v danou hodinu.takze dal svadej vse spatne na slunce a ja budu dal lidem jemne tocit talirem aby jim to hralo v ramci moznosti R^

john1
Registrace: 7/2008

john1

Milej zlatej johne. Markíza i Prima vysílají z transponderů na A3A. Oba jsou tedy v UK slabší než všechny ostatní. Mezi objema je ale jeden zásadní rozdíl, a to ten, že Prima je vysílaná vertikálně a Markíza horizontálně. Obě polarizace podléhají vlivu slunečního větru rozdílně. Vysvětlení Tebou popisovaného jevu je tak zcela jednoduché. O tom, že mám pravdu nepochybuj ani na vteřinu. Pokud ovšem na svých pochybách trváš, je to čistě jen Tvoje soukromá věc!

Enik

fůj, to byla hrubka ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

Kde? Nevidím!

Enik

panové,

Šumová hustota toku energie vyzářená Sluncem, měřená v odobí zvýšené sluneční činnosti a při náhlých slunečních vzplanutí dosahuje hodnot na kmitočtu 3000MHz asi 10 na -20 (W/m Hz) a z toho vyplývá že je ve srovnání s výkonovými šumy jiných zdrojů zanedbatelná..

kolop

to enik

samozřejmě tady máme sluneční vitr, viz (delingerův efek)ten může mít vliv..Ale co ta pravidelnost????Pokud vím tak intenzita slunečního větru se zvyšuje po velkých slunečních erupcích???

kolop

kolop

Sluneční vítr vane neustále. Někdy víc a někdy míň, ale pořád.Sluneční záření tak interaguje s jinými zářeními. Já v tom nevidím problém. Pokud Ty ano, tak je mi Tě líto.

Enik

co si o osobě myslíš???

Tvoje arogantní jednání..zatím jsi nic nedokázal, jenom tady tlachat o ničem..Myslíš si že máš měřák za pár desítek tisíc, tak to jsi frajer???je spousta lidí,kterým nesaháš ani po kontníky...někdy tě navštívím a povykládáme si osobně frajírku...

kolop

Chtěl jsem diskutovat,

chtěl jsem argumenty, proč se tak neděje během dne??Jenom zapadající a vycházející slunce má vliv?Napsal jsi že fouká pořád a s výkyvy. Problém může být i v stáčení polarizační roviny elektromagnetické vlny vlivem zemského magnetického pole při průchodu ionosférou-tzn. Faradayovým jevem.Problémů může být i více..

kolop

Objema..tedy pokud si neměl na mysli objem.. ;)

Tomik535

Stale to nejde

Aj napriek vymene LNB za inverto black ultra 0.2dB intenzita signalu sa zvysila z 56% na 65% ale kvalita klesla u STV1, STV2, Markiza. V com je problem alebo co robim zle?

wixman

Že koukáš na teploměry.

Tomik535

Ještě se tu nikdo nezmínil o inklinaci družic. Inklinuje každá i nové družice. Jen u těch nových je kratší časový interval na vyrovnání polohy, protože mají dostatek paliva. Proto v okrajových místech pokrytí družice to bude taky jeden z mnoha jiných důvodů... však se to projevuje i u Nilesatu nebo Astry 2D... A nejvíce je to určitě znát v okrajových částech u družic, které mají poměrně velký pokles intenzity signálu na krátkou vzdálenost což Astra 3A a 2D mají.

pecou
Registrace: 7/2009

re:Enik

nazdar,,tak k minulemu tematu problemu,proc mi blbnula prima?dneska jsem sel doladit parabolu a zjistil jsem ze mi prasklo vicko na lnb a pri desti do nej tekla voda,tod vse. vysusil zasilikonoval a asi za mesic az pojedu dom si privezu jine. jinak az se tu objevi podobne vlakno,uz to neres,jedno je jiste,cim vetsi talir tim lepe,ze? problem je ale v tom ,ze tady je opravdu malo lidi kteri se ti stim budou srat aby to bylo na urovni. jinak by me tedy zajimalo vcem jsi takovy expert,co delas,cim se zivis,ze mas tak nevybirave odpovedi.trosku zacni spolupracovat,bude to lepsi pro vsechny. cus ps: to ze ma prima jinou polarizaci nez markiza ,to vim,neboj.

john1
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra