Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Topfield SBI 2050 - dekódování nahraného programu

Zdravím všechny.V recenzi SBI 2050 na parabola.cz jsem se dočetl následující:"Přijímač nahraje sledovaný program v dekódovaném tvaru a druhý program je nahrán v zakódovaném režimu. Ten můžeme posléze dekódovat a poté již přenášet a zpracovávat na PC." Bohužel netuším jak takový nahraný program dekódovat. Objevuje se nabídka dekódování:"automatické
nahrávání, nebo "normální", ale účinnost nikde nevidím. Přehrávána je pořád tma. Také mne trápí, že nikdy nevím, který program je nahrán kódovaně a který nekódovaně. U programů se zobrazujé symboly amerického dolaru modře zbarvené - ty jsou nekódovaně nahrány (nemají ani nabídku dekódování: hláška "neumožněno"), pak jsou modro žluté (tomu nerozumím - někdy jdou přehrát jindy jsou tmavé a režim dekódování se objevuje - že by kodována pouze část programu? Nevím.) a posléze jen žlutě zbarvené - ty mají nabídku dekódování viz. výše, ale jejich přehrávání je zcela tmavé. Poradíte někdo? Předem díky

Bohumilll
Registrace: 8/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Topfield SBI 2050 - dekódování nahraného p...

mrkni na stránky Topfieldu, je tam pro tvůj přístroj nové firmware.

Tondach
Registrace: 3/2004

Díky, ale ten firmware ze 17.8. už tam mám. Vylepšil pouze češtinu v nahraných souborech. Což je ok, ale to o čem píši nijak neřeší, alespoń z mého pohledu.

Bohumilll

Ak mas pri nahravke ,,modre,, logo je to odkodovana nahravka. Ak je zlto-modre - ciastocne kodovana - napr. ak pri nahravani prepnes na iny program. Ak je zlte logo nahravka je kodovana ale pri prehravani sa automaticky uklada ako odkodovana. A veta z recenzie na Parabole, ze nahravka sa da neskor editovat v PC ,,dostala,, aj mna , kupil som si ten prijimac - hlavne kvoli toumu - no ale nahravku z tohto prijimaca nedokaze ,,rozlusknut,, ziadny softw. To mas tak ked niekto pise recenziu na nieco co si nevyskusal - tymto ,,pozdravujem,, Ing. Martina Švehlika....

bobanski
Registrace: 11/2007

To bobanski: Díky za cenné info. Já akorát nechápu, že některé nahávky při přehrávání přehrávají jenom tmu (žlutomodré a modré) a jiné žlutomodré jsou ok. Myslel jsem, že ta nahraná tma je důsledek kódování a pokud při přehrávání zmáčku červené tlačítko nahrávání a soubor tak zkopíruji (na displeji se objeví "COPY" a zároveň se vytvoří soubor se stejným názvem s doplňkem COPY (už bez možnosti dekódovat tj. rozkódované), pak bude odkódováno a budu se moci normálně na program podívat. Ale zkopírování mi tmu neodstranilo. V signálu chyba není, nastavení sat je ok. Normálně lze sledovat vše v prvotřídní kvalitě, ale když je něco naprogramováno k záznamu, tak to je jako sázka do loterie, zda to bude černé nebo se na to budu moci podívat. :lookaround:

Bohumilll

No mne funguje nahravanie OK. Ci uz cez EPG alebo manualne - teda okrem LEO TV - to sa neda nahrat vobec - neviem preco.Pouzivem ext. HDD v ramceku - format NTFS. Je jedno ci je nahravka kodovana alebo nie pri prehravani nie je ziadny rozdiel.

bobanski

Díky za info.HDD mám nastaveno jako Ty - NTFS. Uvažoval jsem, že když dám v EPG nahrát třeba tři programy za sebou a mají nastaveny přesahy - 3, + 5 a pokud jsou tři za sebou, tak i když je to souvislý celek, tak se vlastně nahrávají 3 programy v jednu chvíli v okamžiku kdy se potkávají ty přesahy a přístroj může zareagovat tak, že nahrávka u všech je "tma". Neumím si to jinak vysvětlit.Zkoušel jsi to také? Jinak zkus vyzkoušet na přehrávání ".rec" v PC program VLC media player. Já to ještě nezkoušel, ale snad by to mělo fungovat.

Bohumilll

No ja vacsinou nahravam len jeden program :-))
Sice akurat vcera som mal nastavene naraz 2 programy a nahrali sa - ten druhy ako kodovany. Inac, neviem ci si si to vsimol ale ak mas nastavene nahr. tak prijimac moze byt aj vypnuty - zapne sa a po nahrani vypne - ale ci sa da takto nastavit aj HDD to neviem - ale asi nie. VLC media player - nahrany program si pozriem na TV - zbytocne by som to sledoval na malom PC monitore. Ale ten soft je len na prehravanie nie na upravu .rec suboru.

bobanski

OK.Nahrávám tak, že mám přijímač vypnutý a sám se zapíná i vypíná a HDD mám napájený z USB, tak se zapíná současně.
Já VLC media player mám v PC od včerejška , soubory .rec mají označení takového "silničního kuželu". Rád bych je viděl občas i v PC, když někam jedu, ale bohužel ani tento program mi nic nepřehraje. Tak už jsem vyzkoušel Videoredo,VLC media player, i DVR Studio HD, DVR Studio HD 2. Tak nejenže není program ke střihu, ale bohužel neumím ani nahrané soubory přehrát v PC. :(

Bohumilll

No tak sme asi obidvaja s tymto prijimacom ,,slapli,, vedla :-))) / stary dobry Showbox 700 a Sky star/

bobanski

Jsem optimista doufám, že jsou to jen počáteční mouchy a pak to bude šlapat.Třeba i firmware bude nakonec takový, že se v něm bude dát i stříhat jako na DVD rekordérech.Věřím. Nemyslím, že přijímač je špatný, ale ještě nemá ten servis, který od něj potřebujeme, ale dělá se na tom.

Bohumilll

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra