Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problém s LNB nebo s přístrojem?

Zdravím Vás, Mám takový dotaz. Včera jsem byl u kamaráda, který má LNB GUAD pro 4 účastníky a zatím dva přístroje. Jeden Ferguson ARIVA TT HD PVR dvoutunerový a druhý Ferguson FX6600. Problém je ten, že pokud nezapne Ferguson Arivu, nejde žádný signál do Fergusonu FX6600. Každý přístroj má svůj koaxiál z LNB, přesto to nejde. Když odpojím od LNB Ferguson Arivu, druhý přístroj jede bez problému. Je mi to záhadou, nevím kde by mohl být problém. Má na to vliv, že Ferguson Ariva je dvoutunerový a měl by být nějak propojený? Vím, že se tady psalo v článcích viz. přijímač a LNB spolu v podstatě „komunikují“ obousměrně - přijímač posílá konvertoru podle napětí a signálu 22kHz požadavek na pásmo a polarizaci a konvertor podle toho „posílá“ po koax. kabelu signál patřičného pásma. Můžete mi prosím poradit, kde může být chyba? Děkuji

waterford
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém s LNB nebo s přístrojem?

Jsou napájeny ze stejné zásuvky či okruhu...?Zkoušel jsi popřehazovat výstupy z toho GUADU..?Zkusit jiný konvertor či jiný další přijímač.....Na dálku těžká "věštírna"...

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

mal som tento istý problém,tiež s quad konvertorom, problém je v jednom z koaxiálov. Stačí keď ich(radšej obidva) vymeníš, a pôjde to na 100%...

xxxjozko
Registrace: 1/2010

Samozřejmostí je proměření všech kabelů,ale to snad uživatel udělá jako první.....snad to není školák 5.třídy zvláštní školy internátní.....Nebo bude reklamovat u toho kdo mu to tam "tahal".....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Zkoušel jsem vše, koax je ok, proházel jsem i výstupy na LNB, žádná změna. Jiný konvertor pro 4 nemám, takže jestli je chyba v LNB, tak to jediné nejsem schopný nyní zkusit. Singl LNB jsem zkoušel a oba přístroje šly bez problému, samozřejmě každý zvlášť.

waterford

a ako si si otestoval koaxiály? to by ma fakt zaujímalo. pochybujem, že diponuješ takou technikou. Vymeň tie koaxiály, aspoň hoď cez okno nové, dočasne a uvidíš že to pojde...

JozoM
Registrace: 9/2010

Otestoval jsem je ne měřící technikou, ale udělal jsem si 2 nové krátké kabely cca 2m, vzal jsem přístroje i TV ven, připojil a zapnul. Bez změny. Kolega má koax. kabel Nordix CM-402/Cu a rozváděl jsem je já sám, ne firma. Sám mám dva satelity, používám stejný koaxiál, používám i LNB Quad a nikdy jsem se s tímto nesetkal. Je pravdou, že nevlastním dvoutunerový přijímač jako má on, ale to by snad mělo být úplně jedno.

waterford

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra