Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

jakou antenu na DVB-T

Zdravím,
mam druhou tv v podkroví a jen tak tam leží chtěl bych pro návštěvy nebo pro nějakou příležitost ji zprovoznit na DVB-T signal.
existuje něco maleho jako přenosná anténa, že bych to dal k oknu nebo tak?
nechci na střechu,ale neco jednoduchého,levného,funkčního.
Jde u nas ted už i 2a3mux tak doufám že to půjde na jednu anténu je to vše z černé hory akorat jiny kanál.

dík chlapáci

tompr
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jakou antenu na DVB-T

a kdepak bydlis? panacku :-) treba v hk tojde na naslinenej prst

*beda*

tak to u mně asi na pořádnej hromosvod....

ne vážně je to malá vesnice v údolí kousek od Trutnova východně :)
spíš nechci něco koupit a pak to nepujde a běžte to vracet...

tompr

tak to budes asi do smrti po tme :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

nechapu

tompr

tak to pripoj tam kde mas pripojenou tu prvni a nemusis kupovat nic :) leda kabel.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

mam satelit do budoucna to připojim ale zatim zbytečny tv tam jen leží tak pro občasne použiti to chci napojit na DVB-T
spíš bych uvital od zdejších montážníku co mají zkušenost co koupit.
jestli třeba u nich bych uspěl s vrácenim kdyby to nešlo...

tompr

No asi budeš muset koupit tu zázračnou skříňku zvanou set top box pokud již nemá tv zabubované dvb-t

Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink

toto
Registrace: 10/2006

no řekl bych, že máš buď na výběr si na to někoho pozvat, nebo experimentovat. Nikdo ti předem nezaručí co ti tam bude fungovat a co ne. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

ak si v mieste s dobrým sig.aj na to http://www.zive.sk/prijimame-dvb-t-vyrobte-si-antenu/sc-3-a-286064/default.aspx ,

krega
Registrace: 2/2009

polske sito

ja pouzivam stare dobre polske sito a je nasmerovana na Horizontal,aj ked dvbt ide vo V,od vysielaca som cca 30km,ide super sito nikdy nesklame

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

"sito nikdy nesklame"...

kecy, kecy, kecy... za "nikdy" si dosaď "v mojem jediném konkrétním případě"

davidkriz
Registrace: 8/2009

Já už v ÚL také na přání dával pokojovou anténu, ale nejdříve jsem si dohodl v electroworldu, že v případě nefunkčnosti ji můžu vrátit a vyzkoušet jinou. Naštěstí to fungovalo hned na tu první od hamy za 499Kč

Jackass
Registrace: 9/2008

499 Kč za kus drátu, plast, pár odporů a tranzistor? joo to jsou kšefty... :) však vždycky se nejlíp vydělává na neznalosti kupujícího ;)

davidkriz

Také jsem nechápal proč chce pokojovou anténu, ale náš zákazník - náš pán :) a když mu nevadí, že se mu obraz rozpadne s každým zazvoněním telefonu či projedí autobusu okolo baráku, tak nechť má co chce.

Jackass
Registrace: 9/2008

Docela mě překvapily reakce niku bublajs a spol. Takhle "tlouct hubou" umí kde kdo, ale poradit a kvalitně na tomto fóru už je druhá věc! Coooo? Co se týče antény mám starou anténu z roku 123 se kterou jsem nikdy nic nedělal, kvalitní set top box a síla signálu 78%, kvalita 95%. Ano malá přenosná anténa jako třeba zmíněná od HAMY existuje a funguje. Je ale vše lepší odskoušet, popř. s prodejcem dohodnout výměnu nebo vrácení peněz při nefunkčnosti antény. Dále u staré TV budeš potřebovat nejspíš i set-top box. Ten stojí řádově okolo 800-1000 Kč kvalitní.

Dave
Registrace: 3/2005

akorát že ty procenta co tu vypisuješ jsou uplně kničemu, asi jako bys měřil signál a kvalitu v hruškách a jabkách :D

A jestli pokojová anténa funguje nebo nefunguje není zásluha tá "antény", pokud "funguje" pokojová "anténa" tak tam bude fungovat i kus drátu... fungovat může cokoli a nemusí se to nazývat "DVB-T anténa 40dB Hama, Philips, Sencor....." nebo já nevim co.... :D takových nesmyslů jsou plné regály.

davidkriz

Staré ,,dobré´´ polské síto, co je to za nesmysl? :laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra