![]() |
|
Měření BERDnes jsem četl u jednoho příspěvku že u měření signálu je duležitá hodnota BER!Muj sat přijímač tuto hodnotu taky vykazuje tak mám dotaz pro znalé jak mě tato hodnota muže pomoct při nadstavování sat antény!!Za odpovědi předem Děkuji. |
jerabek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 134 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
pro davidato správné slovo pro člověka, který hovoří o věcech kterým nerozumí a evidentně jim porozumět ani nechce je např. zabedněnec,negramot....docela mne pobavil názor, že BER je nejlepší nulový, co tebe...HonzaDVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
@pigfuckerbyl tam b.l.bec ;) jako nevhodné slovo...Jo BER nulový, to je nový hit především v televizích, po procentech a teploměrech je tu poslední dobou "parametr" číselný, který si v těch přijímačích říká BER a vyjadřuje se v opět nějakých nedefinovatelých číslech směrem k nule :-) Najednou skočí nula a jsou všichni spokojeni :) Bych chtěl vidět tu kalibraci :D |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
davidkrizTak poslední příspěvek zcela nechápu ....PS: obdivuji tvou trpělivost. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Měření BER1/ co znamená BER je možné vygooglit za pár vteřin, bez zybtečných keců a bez čekání2/ nainstaloval jsem desítky parabol bez jakéhokoliv využití BER a žádné reklamace |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Měření BERKoukám, že odborníci na vše (hlavně co se SAT a TV antén týče a jejich nastavování se vyskytují na netu snad všude! Česká specialita! Nic o tom nevím, ale poučuju druhé! A hlavně si neumím přiznat, že chyba je u mně! Nejraději mám "odborníky", kteří radí, jak instalovat anténu pro DVB-T po netu, tomu kdo je od nich přes půl republiky a vůbec neznají místní poměry, natož nějaké hodnoty změřené měřícím přístrojem v místě umístění přijímací antény!! |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
Zkouška z logiky1. Kdo si nekoupí nebo nepůjčí měřák, nenastaví parabolu. (logická 0)2. Kdo si nekoupí nebo nepůjčí měřák měřák, nastaví sice parabolu, ale neví, zda zcela otimálně. Může se mučit pocitem, že by to mohlo být ještě lepší.(Logická 1) 3. Kdo si koupí nebo půjčí měřák, může nastavit parabolu zcela otimálně. (Logická 1) 4. Kdo ví, že má parabolu nastavenou optimálně, je spokojený a šťastný. (Logická 1) 5. Kdo si nastaví parabolu bez přístrojů, nemůže být spokojený a šťastný. (Logická 0) Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Měření BERNa serioznych merakoch ani hodnota BER sa nemera. Mera sa len hodnota MER. To som len tak tu uviedol, aby odbornici mali o com mudrovat co je to za udaj. A poviem, ze nastavuje sa s tym velmi dobre. |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
ty Johnyradsi nepis,radeji jen cti. |
maly mike
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 309 |
![]() |
|
kacenkinpresne toto som tu napisal a cely cas tvrdil...BER som si hned vygooglil co znamena, dal sem link a vzapati dodal, ze napriek tomu, ze som o tuto hodnotu nikdy nenastavoval, tak vsetky tie komplety funguju bez problemov...lenze niekto musi furt mudrovat...howgh |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
To AllPro ty, kteří se chtějí opravdu dozvědět, co ty tajemné zkratky BER, MER, SNR a podobně vlastně znamenají, a třeba pak nebudou vypouštět neskutečné "myšlenky" doporučuji např. tento odkaz:http://www.broadcom.com/docs/general/Broadcom-Cisco_CNR-SNR-MER.pdf Většina lidí ovšem při čtení dokumentu rychle zjistí, že je pro ně opravdu jednodušší natočit parabolu na nějaký ukazatel na jejich přijímači, a pokud to hraje hurá :-) A pokud to nehraje, pak to nechte lidem, kteří vědí jak na to. A Vám může být jedno, jestli při tom měří MER, nebo BER :-) |
popopepe
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 155 |
![]() |
|
re popopepeSvata pravda a tolko mudrovania a hlavne aj nadavania. Trocha kultury by nezaskodilo. |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |