Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Montážníci F-konektor

Chtěl bych se zeptat profíků(i neprofíků) na jejich názor a zkušenost zda F konektor ještě izolujou páskou nebo jen nechávají přikrytý krytkou od LNB či gumou co je u některých LNB.
ted jsem se setkal z názorem přesvědčivým! že stačí to jen přikrýt krytkou od LNB že to pěkně "větrá" ale to se mi nezdá..
Větrat si myslím že mají okna,trenky a jiné věci.
díky za názor

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Montážníci F-konektor

osobně používám černou pružnou elektro-izolaci....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Doporučuji izolační pásku zn. Fučiminakule R^

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

vzpomínám si, snad Milan Český sr. někde v návodu napsal, že nejlepší izolace je díra. mě to ale nedá a izoluju páskou, přepychově a snad profesionálně smršťovací bužírkou ne. krytky LNB mi připadají účinný tak maximálně proti ptačímu trusu nebo že stíní sluníčko, bez dalšího utěsnění kolem kabelu to jinak ničemu nebrání. ale jsem amatér!

knawi
Registrace: 3/2007

ok dík za názory taky se mi to nezdálo.to "větrání"

pat

@knawi

Ona je otázka co člověk izoluje, ta poučka s dírou je na různé elektroinstalační krabice, ale kabel jednoznačně za sucha samovulkanizační páskou. Jak bys chtěl dělat díru v koaxu? ;)

davidkriz
Registrace: 8/2009

to je rec o sroubovacim nebo o nejakejch tech lisovacich vodeodolnejch ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Normálně. Vrtákem.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

šroubovací

pat

Tomík načo vrtať do káblu, veď tam už jedna diera je, len treba vyhodiť ten drát čo je v nej. Ajtak je tam k ničomu. :8)

PEPE8989
Registrace: 12/2007

@davidkriz: máš pravdu, šlo o krabičku antenního předzesilovače, ovšem jistě jsi mě rozuměl, jak jsem to myslel

knawi
Registrace: 3/2007

No, já osobně běžně používám jen tu krytku na LNB (vysunovací, té gumové nevěřím ), ale když to chci mít natuti, tak požiju f-konektor s o-kroužkem, na plášť vulkanizační pásku no a přez to ten již vzpomínaný vysouvací kryt LNB.Jinak ale, když jsem si ještě hrával s dálkovým příjmem pozemní TV tak jsem v hojné míře používal rezistin na všechny možné spoje a pod.

Hlavně klídek...

broncek
Registrace: 8/2006

Životnosť nekrytého a neizolovaného eFka na LNB typicky prevyšuje životnosť celej sat zostavy , tak sa tým netreba nijako extra zaoberať.

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

P222

neřešil bych ani tak životnost toho Fka, jako spíš kvalitu a životnost spoje mezi opletením a konektorem... a ten, když bude vlhnout, se časem zlepšovat určitě nebude.

davidkriz

Samozrejme som mal na mysli životnosť celého spoja nie samotného konektora.
Česť výnimkám.

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

Taky žádnou izolační pásku nedávám, jsem také toho názoru, že když Fko zmokne, vítr a slunce ho brzo zase usuší. Podle mě je to nejlepší izolace - žádná. Jen zacvaknu krytku LNBéčka - pokud to není monoblok - tam nic takového není.

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

Dejf

co na to říct?! :D radši nic...
"podle mne" a "jsem toho názoru" je skvělá argumentace ;) I když za 500Kč instalaci se ani nedivím, to by se ta izolační páska už do nákladů nevešla :8)

davidkriz

Bez izolácie - najlepšia cesta ako prísť znovu k zákazníkovi,kvôli nevysvetliteľnému správaniu celej zostavy (voda v koaxe je svina).
Ja izolujem vulkanizačnou páskou,pri viacnásobných LNB zafukovacou bužírkou,pre istotu. Ale satelity beriem ako hobby,nie profesionálne.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Davide, páska by se do nákladů určitě vešla :8) , ale za 4 roky, co sat.instaluji jsem neměl žádnou reklamaci, kde by absence této páska hrála nějakou roli. Je zbytečná, protože právě pod pásku se dostane voda, která těžko vysychá a udělá neplechu. Vítr a slunce vše vyřeší a líp než-li páska.

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

Nejsem montážník,

ale to F-ko páskou ojedu. Jo, mimochodem mi nedávno "umřel" první konvertor. Tak nějak mu zpuchřela krytka a přívalovým deštěm se do něj dostala voda, takže ámen. Byl to 0,6db MTI universal a sloužil cca 12 let. Zajímavé je, že mám hned vedle na šilhání ještě jeden a ten má krytku zatím v pohodě. Já myslím, že těch 12 let celkem ujde, no ne? :)

gaston

najlepšia je surová guma.Ostatné napodobeniny a sprostosti nepoužívať.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Izolácia F-konektora

Pripájam sa k Davidovi, vie čo píše a má to z praxe! Uznávam aj dierku na najnižšom mieste, ale iba ako odvetranie, pri inak vodotesne zatvorenej krabici, z dôvodu odstránenia prípadne skondenzovanej vody. Inak samovulkanizačná páska - keď takto ošetrený spoj rozoberiem aj po 10. rokoch, tak je pod tou páskou všetko ako nové!

Eman
Registrace: 4/2007

Dnes jsem videl cestou na Dachstein, z blizka konektor na UHF rakvicce Kathrein a tam to meli pretahle teflonovou buzirkou a nic vic. Konektor i kontakty se leskly jak psi kulky. Zdar z vyletu!

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Sax

jo ale to je trošku jinačí technologie ;) tam se to nebastlí kuchyňským nožem a kombinačkama, jak to tady někteří provozují :D
Jináč profi instalace se omotévají paskama vždy, dokonce dvouma typama, tady co popisuješ se na to možná někdo vytento... ;)
Ale ty konektory jsou samo o sobě vevnitř mezi kabelem a tělem konektoru naplněné speciální pastou a to samotné spojení 2 konektorů-protikusů je vodotěsné, jsou tam těsnící kroužky.
Prostě, nesrovnávejme F-ka za 3 Kč s profi konektorem Spinner apod., za minimálně stovky Kč, ale i přes tisíc :) za kus...

davidkriz

Dejf

Davide, já být Vámi, tak se dál neztrapňuji ;)

"Je zbytečná, protože právě pod pásku se dostane voda, která těžko vysychá a udělá neplechu. Vítr a slunce vše vyřeší a líp než-li páska."

Nebavíme se o eletrikářské pásce nebo kancelářské izolepě, ale o kvalitní samovulkanizační pásce! A pod tu, pokud jste ji někdy vůbec viděl, nebo použil (což pochybuji), když se udělá jak má, se nemůže nic dostat!

Napsat, že je lepší nechat spoj zatéct a pak ho vysuší slunce a vítr, to snad by nevypustil rozumný člověk ani z pusy! Ostrašující případ... ale o Vás je známo, že si "obhájíte" i RG6 použitou a pověšenou kdekoli, všude, venku, vevnitř, na hřebíkách, omotanou, atd. Viz "reference" co máte na webu... opravdu odstrašující.

Ale na druhou stranu Vás chápu, asi nepředpokládáte se tímto oborem živit dlouhodobě, takže Vaše práce nemusí vydržet léta a vypadat reprezentativně... ostatně, věci jako boom DigiTV, EMU, kterými jste se zabýval, jsou dávno za námi. Fast money a zas hop na něco jiného.

davidkriz

davidkriz

Přesně tak - nesrovnávat. Rozdíl asi jako mezi obyč. scartem a tím s pozlacenýma kontaktama ;), tzn. když tím nehýbeš tak žádnej :laughing: . To byla nadsázka, ale já opravdu velkej politickej význam v F-kách za 200Kč nevidím. Jak jsem psal - konvertor chcípl za 12 let, koak při ohybu začíná "šustit", takže nač řešit F-ka. Ten koax se rozpadne na slunci dřív.

gaston
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra