Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Montážníci F-konektor

Chtěl bych se zeptat profíků(i neprofíků) na jejich názor a zkušenost zda F konektor ještě izolujou páskou nebo jen nechávají přikrytý krytkou od LNB či gumou co je u některých LNB.
ted jsem se setkal z názorem přesvědčivým! že stačí to jen přikrýt krytkou od LNB že to pěkně "větrá" ale to se mi nezdá..
Větrat si myslím že mají okna,trenky a jiné věci.
díky za názor

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

gaston

kde jsem psal něco o Fkách za 200? ;) řešíme snad vulkanizační pásky...

davidkriz
Registrace: 8/2009

@Eman

V tej krabici čo popisuješ by tie spoje fungovali aj bez vulk. pásky. Akurát by neboli lesklé ...Tolko z praxe...
Skús obaliť tou tvojou vulkanizačnou páskou napr.výstupy u LNB OCTO. Zrejme sa trochu zapotíš.Práve idem jeden meniť po zásahu bleskom. Našťastie tam nieje žiadna páska a ani nikdy nebude , pretože je to zbytočná strata času a platí čo som napísal vyššie.

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

davidkriz

Tak nějak tady z toho: "Prostě, nesrovnávejme F-ka za 3 Kč s profi konektorem Spinner apod., za minimálně stovky Kč, ale i přes tisíc za kus...", ale to je jedno, jen jsem si vzpomněl na Antonína a jeho ohodnocení pozlacenýho Scartu. Je jasné, že na profi úrovni v tom rozdíly budou. Pokud má člověk čas a dělá to max. pro pár sousedů, tak ty šroubovací F-ka naprosto dostačují.

gaston

gaston

pleteš víc věcí.
Za prvé, to jsem psal Saxonovi, on psal o profi konektoru na Kathrein vysílací anténě. A to je Spinner o kterém píšu, to není F mien gott!!! Spinner je výrobce, typ většinou u těchto rakví 7/16" nebo podobný. hoď do googlu...

Za druhé, nepíšu o šroubovacích Fkách, ale o zaizolovaných nebo nezaizolovaných. Předpokládám se bavíme o šroubovacích, kompresní jsou samy o sobě vodotěsné ať už ze strany kabelu nebo protikusu. Šroubovací má hromadu místa mezi pláštěm a tím závitem konektoru, jsou tam převlečené ty fousy které vytváří prázdný meziprostor, a tam ti vyšplhá vlhkost zvenku jenda radost!

davidkriz

P222

Octo samozřejmě neomotáš, tam jsou kompresní Fka jasná volba... ty jsou vodotěsné samy o sobě. Z obou stran.

davidkriz

Re: efka

A ked pouzijes koax so vzduchovym dielektrikom,tak tam je vzduch aj so vzdusnou vlhkostou,tam u srubovacich f sa vlhkost pri zaizolovanom f dostane z kabla.A to este nehovorim,ked casom sa poskodi izolacia-kamarat mal takto este v casoch analogu cez desat rokov zaizolovanu spojku.A prestal mu slapat sat.Po obhliadke som nasiel uvedeny spoj,horko tazko odizoloval(samovulkanizacna paska-spojku som nemal u seba) a bola tam obrovska vlhkost.A paska sa zdala OK.Trocha som skratil koaxy,spoj spravne umiestnil a na vhodne miesto a hned mu to zacalo nabehavat.Po par dnoch uplne OK.Doma mam lnb sharp viac ako 17 rokov bez akejkolvek krytky a izolacie a pôvodny kabel a vsetko slape ako ma.Akurat som premiestnoval parabolu,tak 2 metre som ho skratil(uz tiez je tomu par rokov).Český ma pravdu-najlepsia izolacia proti vlhkosti je diera.Nie,ako niektori este zakryvaju aj lnb.Fakt chore!

Kasr
Registrace: 8/2008

RE: Montážníci F-konektor

Nechtěl bych mít SAT komplet nainstalován od nicka "Dejf"! Pokud se tím živil na úrovni, prodejce a montáže bastlil á 500 Kč, no tak to potěš koště! Nechápu, kde se jako živnostník dostal na tuto cenu? Za ty peníze se to montovalo snad za "krále Klacka"! Počítám, že ostatní podnikající v oboru v jeho teritoriu ho za to musí asi "milovat"! Takhle "prznit" ceny! 500 Kč, to je stěží na benzín! Kde je materiál a práce?? Asi mu už to sluníčko "vysušilo" nejen všechny F konektory, ale i něco jiného! Jen je otázka, co??

cha-cha
Registrace: 5/2007

Pro ty co říkají že nejlepší těsnění je díra: To jste ještě neviděli "odumřelý" zoxidovaný střední vodič když se přímo voda dostane dovnitř F konektoru? No za deset let se dočkáte. Jedině gumová krytka na F konektor "zašroubovaná" nadoraz - až k "obalu-tělu" LNB.

A pro ty co nepoužívají monoblok - taky Diseqc slučovač necháte napospas děšti-vodě? :)))

Standa2
Registrace: 5/2005

RE: efko

Diseqc mam v krabicke a bez izolacie efiek.

Kasr

slučovač napospas

No viděl jsem to u dóóst parabol. Bez izolace F. Volně oběšeno na držáku.

skydedek
Registrace: 8/2010

No tak to je pak co dělat každé cca 2 roky - do něho to pěkně zateče - pak to blbě přepíná až nakonec třeba přestane jít jeden vstup.

Standa2
Registrace: 5/2005

Šroubovací F nejlépe nepoužívat vůbec.... jedině kompresní.A máte vyřešenou izolačku :) ,není zapotřebí něco omotávat.

Harnadek
Registrace: 6/2009

RE: efko

A preco mi to slape bez izolacie cez 17 rokov?!

Kasr

@pat

Tušil jsi, jakou debatu nevinnou otázkou rozjedeš? Tady se snad nikdo bez výhrad neshodne ani na počtu pavoučích noh.

knawi
Registrace: 3/2007

Dejf má pravdu. Dobře udělané šroubovací Fko /na konvertoru) naprosto není nutné ničím omotávat. Mám jich za sebou, za téměř 20 let praxe, tisíce a mohu všechny přítomné odborníky ujistit, že reklamace tohoto druhu řešit nemusím a konektor i kabel je i po mnoha letech naprosto v pohodě.
Co však udělat nelze, je spojit dva kabely F spojkou. V tomto případě můžete použít třeba pozlacenou vulkanizační pásku a spoj stejně vyhnije. Takovýto spoj, je-li nutný, je lepší ponechat bez izolace a nacpat ho třeba do dnem vzhůru otočené pet lahve.
Voda se dostane pod každou izolaci a je rozhodně lepší nebránit ji v odtoku, nebo odpaření.

petr71
Registrace: 6/2006

bila gumova krytka na smartu po trech letech na idealnim miste s minimem deste popraskana
Fko jen tak nasroubovany po zime patrna oxidace vnejsiho opleteni v konektoru v horsim pripade zjevna i na vodici ( i kdyz byla vysouvaci krytka LNB stazena dolu.
samovulkanizacni paska po 10 letech vypada Fko jako novy spoj taktez, ale videl jsem i pasky ktery po peti lech zpuchrely.
smrstovaci buzirka nafenovana na konektor vypada i po tech 10 letech pekne :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

spojeni dvou kabelu spojkou a smrstovaci buzirkou uplne nejlepe takovou i s lepidlem vytvori takovej spoj, ze ho muzete klidne namacet ve vode a nic anomalniho se dit nebude. jsem autorem takoveho spoje na H1000 s Nkama ktery uz cca 10 let funguje u kamose na wifine odkazan vsem vlivum a necasu :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Odvetranie

P 222:
Ja som nepísal, že treba použiť jedno i druhé, ja som písal, že odvetranie áno, ale v niektorých konkrétnych prípadoch.

Eman
Registrace: 4/2007

Tak jsem položil otázku... :)
Ted to tu vše pročítám a jak píše "knawi" jsem z toho ozaj zmatený.
Chtěl jsme jít před zimou(bude mrznout a padat sníh) na toroidní parabole zaizolovat všech 16 F konektorů přes léto jsem je nechal volně se opalovat na sluníčku jen skované pod krytkou lnb...
A ted tu čtu tohle...
A ted Babo rad....
Každopádně děkuju za názory hlavně že jsou jednotný :)))
ale i tak díky

pat
Galerie: pat

pate naper tam tu vulkanizacni pasku nebo tu buzirku (trubicku) s lepidlem nebo bez, nafenuj to tam a budes mit klid.

bublajs

Anebo se na to vyprdni a budes mit klid taky. :)))

petr71
Registrace: 6/2006

Já dávám kvalitní vulkanizační pásku, stojí něco přes 100 Kč. I na octo Inverto.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Zaizolovane efko

Presne,ako to tu bolo spominane-zalezi od prevedenia f-spoja.Na nekvalitnom mozno bude lepsia izolacia-na kvalitnom lepsie bez.A opravoval som kopec spojov.A som amater.Aj po firmach.

Kasr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra