Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Poznatky sat. příjmu z Irska

Mé poznatky ze zahraničí-Irsko
Vlastním 2 paraboly, jednu pro Skylink, druhou pro UPC
První parabola je Emme Esse 83x90, kterou používám pro Skylink, vše je ok, dokonce i transpondér 12565/H/27500 se slovenskými programy na tuto parabolu jde chytnout, i když se slabším signálem. Problémy nastanou, když začne prudký déšť, větší vítr zase až tolik nevadí, nesmí být ovšem doprovázen deštěm. Programy na Astře 3B jdou bez větších problémů, občas zakostičkují, ale to už musí být průtrž.
Druhá parabola je Emme Esse 95x100, kterou používám pro UPC na Thoru, vše je ok za každého počasí, pokud je ovšem prudký déšť doprovázen větrem, programy občas zakostičkují.
UPC na Thoru lze chytat i na 80 parabolu, nesmí ovšem pršet. (slabý déšť nevadí)
Montoval jsem pár parabol různých konstrukcí a značek pro Čechy a Slováky co tu žijí a zde jsou poznatky:
Parabola FTE Maximal OS 105 Dural-tahle parabola mě vcelku překvapila, řekl bych, že je lepší než Emme Esse 95x100
Parabola FTE Maximal OS 105 FE-kovová-tahle parabola má stejnou konstrukci, jako ta předchozí, její výhodu vidím v tom, že je železná a tím pádem i těžší a příjem ve špatném počasí jak pro Skylink tak pro UPC je bezproblémový (občas kostičkování, ale signál nevypadává, jen transpondér 12565/H/27500 na Astře 3A vypadává na jakékoli 100-vé parabole při špatném počasí)
Parabola Gibertini 100 AL-kvalitní parabola, pro kvalitní příjem UPC ve zdejších podmínkách dostačující, jen mi vadí jejich konstrukce a váha pro zdejší podmínky, ale to je jen můj osobní názor, hodně se podobá Emme Esse, ale pro zdejší počasí, které mimochodem bylo letos více slunečné, se hodí paraboly železné a těžší než jsou AL paraboly.
Parabola Triax 950x850, také kvalitní parabola, pro zdejší podmínky dostačující, výhodou této paraboly je, že má široké a pevné rameno pro uchycení konvertoru a při větrném počasí nedochází k vibracím.
To jsou jen mé poznatky, samozřejmě jsou lidé, kteří mají jiné zkušenosti a nebudou se mnou se vším souhlasit, ale občas se tu objevují dotazy z Irska nebo z Anglie, takže to možná těmto lidem malinko pomůže.

waterford
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Poznatky sat. příjmu z Irska

mam triax na zapade, signal kvalita UPC 80-85% prave divoko fuka a prsi signal drzi ide bez problemov spokojnost!

video
Registrace: 8/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra