Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

problémy s přijímačem

Zdravím Vás a měl bych dotaz. Rodiče mají v bytovce roztažený satelit v STA,doma nějaký přijímač Mascom,nevím sice typ,ale je to nějaké obyčejné SD za pár korun, celé to fungovalo asi dva roky a nyní se každý týden stává,že to zapnou a přijímač jen píše, že vyhledává signál. Stačí uplně jednoduše odšroubovat F konektor a zase ho zpět našroubovat do přijímače a zase to týden jede. Už jsem ho i kontroloval a dokonce o kousek zkrátil koax a znovu našrouboval F konektor, situace se stále opakuje. Proto jsem se chtěl zeptat jestli je možné, že je kontak v přijímači nějak zaoxidovaný a mám ho zkusit něčím prostříknout nebo co byste mi poradili? Děkuji za radu M.P.

milda1967
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: problémy s přijímačem

Vyhodit, to do STA vůbec nepatří a nebo tomu kdo to tam dal nakopat kulky.

miks
Registrace: 7/2008

asi jsem se blbě vyjádřil..rozvod je pomocí STA a doma mají ten Mascom

milda1967
Registrace: 12/2009

ahoj myslím že bude problém v nastavení DiSEC, zeptej se správce domu nebo lépe dodavatele STA kolik družic je v rozvodu a jak jsou seřazené. Další možnost je chyba v Mascomu vyzkoušej jiný jakýkoliv přijímač který ti někdo pujčí. taky napiš co chytají za DRUŽICI ?

tonek
Registrace: 1/2009

to miks: to je rada, že by někdo měl nakopat kulky tobě ! Proč by to tam nemělo patřit ? Víš vůbec, jak ta STA je udělaná, tak co tady hned blábolíš za hovadiny !
to milda1967: když už jsi zkoušel ten konektor a ono to týden jde a potom zase ne, tak přece jenom bych se na to podíval ještě jednou, pak bych se zeptal u sousedů, co u nich. Pokud to u sousedů jde, tak bych začal hledat příčinu doma u rodičů, kabel, nebo přijímač !
to tonek: to samé, jako miks ! Ani slovo nenapsal o tom, že by měli dva satelity, tak proč hned radíš DiseqC ? A i kdyby, tak by to týden šlo a potom ne ? To jsou fakt rady na kopnutí do (nevhodné slovo)e ! Že radši nejste zticha, chytráci !

Tondach
Registrace: 3/2004

zkusit jiný přijímač a po týdnu bude jasno

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tondach: vy neumíte poradit bez urážek a napadání ani na jednom fóru. To, že o tom (možná) něco víte vám nedává právo napadat ostatní.

skydedek
Registrace: 8/2010

RE: problemy s príjmačom

skydedek:Tondach sa aspon snažil na rozdiel od miks poradit.V tom je rozdiel.

Trnava
Registrace: 5/2009

Mascom dělá občas bordel.Někdy pomůže "tovární nastavení" a znovu naladit.

jm57
Registrace: 1/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra