Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

cena montáží sat.

Chtěl bych vědět kolik stojí montáž satelitu u Vás ve vašem městě,např.SKYLINK monoblok pro jednu tv,přidělání držáku na zed a natažení koax.kabelu řekněme 10m,já jsem z okresního města o 80tis. obyvatelích a práci dělám za 1500kč+mat.(držák,kabel,konektory,scart,doprava),takže celkem cca 2000kč,je to hodně nebo málo?A jak je to u Vás?pro upřesnění jsem firma která se tím zabývá.

pablo1129
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83
Odpověď v diskusním vlákně

RE: cena montáží sat.

ja berem 20 € komplet montáž ZH a okolie

jklajban
Registrace: 2/2006

jklajban

soc.+zdr.+daně+doprava+technické zázemí+nájem a energie servisního střediska+reklamace atd. atd.,tak děláš 15 hodin denně a nemáš ani min. mzdu,lituji,ale to je věc každého

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tak pridam aj ja 2 skusenosti

ad1) 30km od Nitry, nastavenie jednej paraboly 50EUR (cisto len instalacia)
ad2) 3LNB a ich doinstalovanie/vymena existujuceho monobloku cena 140EUR (v cene su zahrnute 3ks LNB, instalacia)

... samozrejme tieto dva priklady nemusia vobec odzrkadlovat podminky v danych regionoch...

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

1500Kc? Prace s cigarem na 1,5h.
Praci odbornika cena asi do 300kc/h
doprava, zazemi, priprava. rozvoj a pod.
Myslim max do 1000kc celkem.

Ale jiste pokud si cenis svoji praci, nech si za ni zaplatit.
Kolik tajtrdliku nekouka pri montazi v lete co muze provest snih ze strechy. Ci na podzim nemysli, co udela na jare blizky zeleny strom. Potom je i 100Kc moc.

Zabit potom takove co na vice tv nastrkaji, topfieldy a jine nesdilecky.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

sdílečky,to už jsi mimo téma

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Celkově je juzek nejenom mimo téma, ale i mimo mísu (tradičně), protože si chlapec neuvědomuje, že ta cena není čistým ziskem montéra, ale platí z ní (kromě DPH a daně z příjmu + sociálního a zdravotního pojištění) vybavení a další věci, takže za tisícovku by bylo adekvátní toho zákazníka tak akorát kopnout do zadnice, ale jinak nic ;P

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Nehájím ani levné ani drahé montáže..
Ted je otázka zda ten zákazník kde jsou všechny ty věci které se projímají do ceny montáže typu DPH,amortizace,drahé hmoždinky,drahé koaxiály,drahé gumy na autě,drahý žebřík,drahá vrtačka atd...bude jako celkovou cenu motnáže akceptovat a nekopne do zadnice toho montážníka.
Znám tu montážníky všetečky co radši udělají více montáží za méně peněz ti mají práce dost a dost.
A pak tu jsou takový fajnofky co se ohrazují že mají drahou vrtačku a vrtáky atd...a proto se to promítá do ceny a ti mají práce méně jeden snad bude končit že prý nejsou kšefty...ale ono to není o kšeftech.Ale o penězích.Jakou cestu kdo zvolí je už jeho věc.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Chlapy a počítáte do těch 1,5 hod. naučení 85 leté babičky na půl hluché, že jí bezproblémově naučíte ovládat její první stb? asi ne, při jedné montáži jsem strávil 2/3 času jenom tím, aby se dotyčná babička se stím naučila zacházet.
Jinak montáž jako taková, je vždy hotová na 1 stb a dvě družice cca do 40 minut.

netace
Registrace: 12/2008

včetně kávy a cigára ;)

netace
Registrace: 12/2008

Kdybych se tím živil, tak pod 1000 bych určitě nešel. Semtam nějakému známému pomůžu nastavit sat za litr slivovice nebo tak něco, ale s tím, že musí mít navrtané díry na koax a nachystanou konzoli na dostupném místě nebo s nachystaným žebříkem.
Samozřejmě mu předem řeknu, kde a jak to má nachystat.
Se základním zaškolením nemám za hodku co dělat, ale samozřejmě se mě stává, že potom mi určitou dobu telefonuje, že si někde něco rozladil nebo tak něco, takže vlastně dávám i záruční servis :)))

.................

kaspi
Registrace: 1/2006

Účtuji si 500,-(což je 20Euro na Slovensku) - komplet pro dvě družice a jednoho účastníka. Pro dva účastníky za 700,-. Jinak pokud už má zákazník parabolu připevněnou a kabely natáhnuté, tak za seštelování paraboly účtuji 300,- Znám z okolí dost montérů, kteří to dělají za dvojnásobek, ale lidé nejsou hloupí a už o tom ví a díky nižší ceně je (bylo před fin.krizí)sat.montáží dost a dost. Je to adekvátní ostatním cenám za služby u nás ve městě - litr za sat.instalaci by mi tedy zákazníci asi už zde nedali - ano každé město a kraj je trochu jiný. To samé je, pokud si v obchodě připravím receiver (naladím a programy už setřídím) - tak toto nemá vůbec význam - protože to zákazník nevidí a remcal by při placení, takže jsem na montáži raději o tu půlhodinku déle - programy naladím a setřídím a ovládání vysvětlím dopodrobna - zákazník si toho více váží a cítí, že jste udělal vše. R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

to netace

prosím jak dlouho sestavuješ parabolu?
jak dlouho připevňuješ držák?
jak dlouho protahuješ kabel ccá 15 m se dvěma průrazy?
mám pokračovat, ladění doma nebo u zákazníka zaškolení, papíry, doprava,z auta do patra asi lítáš.... ha ha ha...
napiš další vtip

tonek
Registrace: 1/2009

Dejf

Předpokládám, že další litr máš z ceny za sestavu. Jinak bys musel zákonitě přijít na buben.

Ještě otázka, co používáš za měřák, či ostatní nářadí?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

souhlasím s kimim - cena 1500,- a má v tom držák, kotevní prvky, 10m koaxu a cestu do 10ti km... polovina lidí si myslí, že je to zlodějina... protože soused si to nastavil sám, držák si svařil v JZD a chodí mu to jak krásně... než začne pršet nebo foukat vítr. už cenu nevysvětluji, buď ber, nebo nechej být..

Luckyolda
Registrace: 1/2007

saxone - dej tip na sestavu na kterej máš litr - viděl sem u vás na Lidický - česky ze satelitu za 1990,- blázni..

Luckyolda

Ten litr, to jsem jen tak plácnul.
Já prostě nechápu, jak někdo může existovat z výdělku 500kč za montáž.

Vždyt i holka na E55 má víc a to nepotřebuje až na jednu vyjímku žádné nářadí.

On Air!

Saxon

To Saxon: ano, máš pravdu, bez prodeje zboží, které je součástí instalace by mi 500,-tedy opravdu nestačilo, jsem plátce DPH atd. A mít profit na sat.kompletu litr je cca hodně trefné. Moji kamarádi, kteří jezdí jako melouch po práci instalovat si za komplet instalaci (což je cca 1-3 hodiny podle situace)berou 600,- Samozřejmě se ztotožňuji s tím, že by si měl technik vyúčtovat za montáž solidní peníze, ale v chudém kraji je to těžké, notabene když takový sat.komplet stojí 4500,-tak nemůžeme po zákazníkovi chtít ještě patnáct stovek za instalaci proboha - to je dosti nepoměr. Vím, že v Praze technici berou i tři litry - blázni, co jim to dají :8)

Dejf

Mě přijde uplně hloupé vůbec tyto tready zakládat.
Vždyt ta cena za montáž jednoho účastníka se může přece lišit i v rozmezí 300%.

Je přece něco jiného dát talíř na připravený držák na balkoně a na připravený a protažený koax natočit dvě Efka a zapojit předladěný STB.
A něco jiného je přidělávat v osmém patře konzolu do betonového panelu, nebo na chemickou kotvu, nebo fungl stožár na střeše a tam pak cpát talíř a protahovat složitě koax přes tři stropy, či slučovat do UHF rozvodu. Tady si klidně tu trojku vezmu.

On Air!

Saxon

@saxon

Svatá pravda....

bryketa
Registrace: 11/2009

Dejf - ve kterém kraji či přímo městě funguješ? u nás na jihu boháči taky moc nerostou, ale montáž nejde rozhodit na jednotlivé operace - ale brát jako celek.. když přijedeš na STK - jsou dány ceny, u zubaře - jsou dány ceny.. tak proč by sis neměl i ty držet určitou cenu, odpovídající tomu, že o tom něco víš, máš nějaké vybavení a si schopen držet nějakou záruku... to je jen můj osobní názor.. ;)

Luckyolda

Luckyolda

"... odpovídající tomu, že o tom něco víš, máš nějaké vybavení..."

v tomto bude ten problém :)
Navíc, ono je hezčí napsat na leták "montáž za 500" a oblbnout tím lůzu... o vývaru jinde se už nemluví.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Rozumím, ale zde zatím padla řeč jen na standardní cenu za montáž, kterou osobně chápu jako navrtání konzlole u okna nebo připevnění paraboly na střešní stožár, vyladění signáklu, natáhnutí koax.kabelu (do 30 metrů beru jako standard) a vyladění receiveru, setřídění programů a vysvětlení obsluhy zákazníkovi - toto je cena ketrou zakladatel tohoto vlákna zřejmě měl na mysli. To, co popisuje Saxon - výškové složité práce, tahání kabelů v šachtích atd. - toto je samozřejmě bráno jako příplatková vícepráce, kde si např.účtuji dalších 250,-na hodinu. Taková montáž trvá i několik hodin do noci - což mi potvrdí asi každý sat.mont.technik. Ale na druhou stranu - pak pozdě večer ve sprše nabo při večeři máte krásný pocit, že to sice byla dřina, ale stála za to, protože se zákazníkova rodinka už kouká na televizi a víte, že vás v hospodě nebo u známých doporučí. Toto je pocit k nezaplacení R^ :8)

Dejf

wow pocity ve sprše :D po montáži... hmm. Z toho, že se zákazník dívá na televizi :D No, pravda, každý má ve sprše krásné pocity z jiných věcí :-)

davidkriz

jde asi vidět, že vy opravdu Davide makáte jen kvůli penězům, což je smutný

Dejf

Dejf

Tak to se povedlo, to říká ten pravý :D Člověk, který si není schopen pořídit adekvátní vybavení, začne s tímto businessem/oborem a dělá ho aniž by měl nejzákladnější povědomí o této technice, a pak fňuká když to nenese jak si představoval, protože cena jeho služeb je tak nízká, jak odpovídá kvalitě práce, tak bude hodnotit lidi, kteří to mají na rozdíl od něho jako celoživotní odborný, napřed studijní a následně roky pracovní, obor :)

To je fakt nářez :D Neznám člověka, který je machr, profík v oboru, aby neměl kšefty a stěžoval si na "chudobu obyvatel. Tek který nažene kšefty jen podřadnou (ne-li i podvodnou) cenou za své služby, bude určitě kvalitní odborník. Ale jedno Vám musím uznat, znáte cenu své práce... i když, otázka je jestli ti lidé opravdu nejsou hloupí, když i za to co předvádíte, platí celých 500Kč!

davidkriz
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra