![]() |
|
změny v příjmu Astry 2D v poslední doběza poslední dobu pozoruju zlepšení (tady na kladensku už i tak solidního) příjmu vertikálních TP a naopak zhoršení horizontálních. na Astře 2D 28E. je to pro mě celkem překvapení, protože jsem si nikdy předtím (asi tak za poslední dva roky) výraznějších změn nikdy nevšimnul. příjem BBC 1 je i teď pozdě v noci perfektní a s velkou rezervou. pozorujete taky něco podobnýho?Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběasi změna klimatu,je to lepší,co se týká příjmu,jinak počasí stojí za h.o.v.n.o. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběvšechno je možný, proto se ptám. taky je možný, že LNB jak bylo v druhý polovině léta to extrémní vedro doznalo přímo fyzických změn, což se projevilo na jedný polarizaci pozitivně a na druhý negativně. ale jinak fungovalo v létě normálně (bez výpadků). to samý by se mohlo stát i s parabolou, těžko říct. vliv přijímače bych vyloučil (protože mám na testy dva různý - vantage 7100 a nepatrně citlivější homecast 5101).Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Změna signáluSignál ze satelitní družice prochází troposférou, inosférou,volným prostorem.Vlivy těchto jednotlivých prostředí jsou a souvisejí jak s časem tak roční dobou.Navíc dráha družice opisuje osmičku nebo i jiné dráhy.( vzhledem ke staří družice se dá předpokládat že její dráha se bude neustále více vychylovat).Ze samotné družice se však vysílá tzn. Beacon signál (jedná se o vysokofrekvenční nemodulovaný signál. Tento signál příjíma beacon přijímač, který neustále vyhodnocuje jeho úroveň a dodává informace řídící jednotce, která pak pomocí servo systému udržuje parabolickou anténu co v nejlepší pozici vůči družici.Toto se samozřejmě využívá u profi sytému. Vyzařovací diagram pro Vertikál i Horizontál není a nemůže být stejný. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběto všechno více méně víme. ale jak je možný, že se zhorší horizontál a zlepší vertikál. kdyby to souviselo s deklinací (která je mimochodem nepatrná 0.09 stupně max. a A2D bude ještě minimálně dva až tři roky v plném provozu), tak by se to projevilo zároveň. stejně tak počasíVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběCož by pro tebe znamenalo řídící jednotku,pro obsluhu 2 actuátorů a jednoho polarizátoru.Jinak je to pořád jen ve formě"hraní si".Jsem také tomuto fanda,ale jelikož je to více náročnější na jnvestice,prostor a čas,tak bohužel.Jinak ti přeji hodně úspěchů v experimentování.Rád tu čtu o tvých úspěších. R^ |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední dobějá jsem chtěl povzbudit majitele parabol 120-tek v regionu kolem Prahy k experimentování, protože jestli se to opravdu mírně zlepšilo (což nevím jistě), tak by ten nejsilnější transpondér (což by měl být tady u nás 10847/V) stál za pokus. na tu 150-tku je příjem famózníVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběTed nedávno psal někdo, /myslím že Knawi/ že chytá 2D na 120 v okolí Prahy, myslel jsem, že se spletl, vidím, že asi ne. Že bych začal shánět Gib.125?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední dobězáleží na frekvenci. tady ve středních čechách chodí dobře vertikály (a vůbec nejlepší příjem je večer v hlavním čase, což je výhodný). takže zkoušejte:www.youtube.com/watch?v=wGTk5sFO-4w Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
to vortimond-upřesněníPokud družice začne kmitat podél poledníku změní se inklinace, pokud se změní úhlová rychlost začne družice zdánlivě klouzat po nebeském rovníku a pak pokud bude větší nebo menší jejích rychlost vůči kruhové rychlosti bude družice kmitat podel rovníku.Maš nějaké náměry z této družice v obou polarizaci??? |
kolop
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběpochopitelně že nemám žádný náměry. my si tady jenom tak hrajeme. a všechny data jsou opsaný ze serverů jako kingofsat, kde se deklinace uvádí.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
v pohodě.jenom jsem se ptal??? |
kolop
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběTaké jsem si trochu hrál.53E----------30W,28 pozic,celkem ucházející kompromis.(příprava na zimu,snad mě to vítr zase nerozhodí)USALS,100cm parabola.Více by ještě šlo,ale tak nějak nemám důvod.Jaký máš rozsah na velké parabole? |
zzaner
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední dobějá mám rozsah momentálně 28E - 13E (multifeed) :)) mě zajímá hlavně ta angličtina. a můžu ti říct, že za ty poslední dva roky jsem se výrazně zlepšil a dělám podstatně míň chyb i při psaní (nejenom že slušně rozumím hovorový angličtině)Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběJá to tam mám pro vnuky.Za mých mladých let bylo i na pováženou se učit Německy.Proto mám jiné priority. :) Ják se říká,mládí v před,my staří,na svá místa. R^ |
zzaner
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběastra 2D bylo vždycky moje přání. protože při sledování zábavy se dá nejvíc naučit. já to potřebuju kvůli knížkám, protože v češtině toho vychází jenom zlomek a ještě kolikrát ani ne to nejzajímavější a podstatný. prostě i skladník ve šroubárně si může přečíst vergilia v originále (smích). a o takový věci ani nejde. mě zajímá starověká mytologie, pohanství, egypt, pravěk evropy a tak podobně. to mě fascinuje. a potřebuju k tomu tu angličtinu, protože když chceš vědět víc, tak všude jsou odkazy jenom na anglický knížkyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: změny v příjmu Astry 2D v poslední doběJá jsem si za (nevhodné slovo)ů objednával knihy dost ze Slovenska,tam byli v té době nějak tolerantnější.Něco z tvé záliby také mám. :) |
zzaner
![]() |
|
![]() |