![]() |
|
Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-8 do LANDobrý den,můžete mi prosím někdo pomoci? Rád bych připojil TechniSat do LAN, nemám s tím ale žádne zkušenosti. Pomůže někdo? Diky moc. Roman |
Roman1707
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
a co tam chces co nakonfigurovat?v standardnej konfiguracii tam je DHCP klient,co znamena ze ziska IP adresu automaticky pokial Tvoj DSL (/cable) router ktorym najpravdepodobnejsie pripojenie na internet robi DHCP server (na 90%). Takze ak mas IP adresu, od tej chvile je tvoj Sat dostupny cez tu IP adresu s webovskym servrom pod standardnym alebo zmenenym HTTP portom. T.j. napr. ak tvoj Sat ziskal adresu 192.168.0.3 a nezmenis port z tcp/80, tak ked zo susedneho PC (192.168.0.2) zadas vo webovskom prehliadaci (Internet Explorer / Firefox...) URL: http://192.168.0.3:80 otvori sa ti primitivny maly webovsky server s jedinou moznou funkcionalitou a t.j. nastavovat/menit/odstranovat casove udaje o nahrania programu - este primitivnejsie nez mozes zadat v pristroji (tam podla EPG ti po vybere stanice a relacie aspon ponukne ze program na stanici XY zacina 14:35 a konci 15:55 a mozes to upravit. Oproti tomu tu len mozes zadat ze prosim nahrat stanicu 12 od 14:35 do 15:55 pricom co ta stanica 12 je a kedy v nej zacina ta ktora relacia musis uz vediet). Ak toto je to co Ti chyba a chces od toho, tak nech sa paci! Pre mna to bolo sklamanie januara! Este dodam ze sa da ten cielovy port upravit z tcp/80 na co ja viem 8880 atp. a jedina sietova sluzba ktora je tam navyse je este DynDNS. Ak chces vediet co to je to ti napisem najblizsie... V pripade hociakych (inych) otazok sa kludne spytaj... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...to krikri:cez LAN sa da dostat cez Mediaport/program od Technisatu/ ku nahravkam v HDD,/ak ho maš/mozes ich nasledne upravovat,konvertovať,napalovať....a tak isto mozes cez PC do HDD posielat napr.MP3,fotky,obrazky,videa a nasledne pouzit HD-8 ako multimedialny prehravač... a tak isto maš cez LAN pristup k domacej sieti a možeš nasledne prehravat zdielane subory s PC na TV cez HD-8.... |
patrik999
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...tak ako pise patrick999....Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...ozaj, s poslednym softom pribudlo WLAN?Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
![]() |
|
aha tak Mediaport v PC je o nastaveni Satsorry v zivote som Mediaport nepouzil... |
krikri
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...Ja mam nastavene ako napisal kikri, len s malymi zmenami, mam pevnu IP, ale to su hovadiny.Ja pouzivam mediaport a som celkom spokojny, na to, co potrebujem, je to uplne fajn. Ale su asi odbornici, ktori cakaju viac, myslim, ze dostat za par minut film v MPG alebo rovno vo formate pre napalenie dvd nie je na zahodenie, len pozor, pri pouzivani mediaportu, uz to bolo pisane vyssie, pred samotnym prenosom mediaportu treba zmenit nazov tak, aby neobsahoval dioakritiku, inak ti len prenesie film do pocitaca ale neskonvertuje do zelaneho formatu. |
Walter
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...Díky Krikri. Ano, SAT mám zapojený přes router+DSN a přímý kabel. V SAT však v módu klienta DHCP "nevidím" přidělenou IP adresu. Že by tam měl být křízený kabel? Pokud jsem to správně pochopil, tak pokud je vše OK, tak by měl SAT od DSN routeru obdržet vešekeré potřebné údaje, což se z nějakého důvodu neděje. |
Roman1707
![]() |
|
cross uz netreba ale zalezi od routrapodla metodologie platilo ze rovnake zariadenia ako Router-Router, PC-PC a v tomto zmysle aj Router-PC by mali byt prepojene crossom. Ale dnes DSL router kde je integrovany co ja viem 4 portovy switch to mozes dat priamy kabel - ja mam priamy i ide - mam D-Link ale ide to aj so Zyxelom atp.Ak ti svieti kontrolka na routri pre port pripojenia, kablom to nebude. este sa pripoj na router a pozri ci mas dobre DHCP server nakonfigurovany... K |
krikri
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...Díky krikri. Mám Router Zyxel, kontrolka na Routru pro připojení portu svítí. Když od SAT odpojím UTP a připojím ho na notebook, tak se připojíma a na notebooku jde internet. Tak už nevím. Můžeš mě nějak navést? Díky. |
Roman1707
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...Mám přijímač připojený k routeru TP-LINK kde mám pro něj přednastavenu (dle MAC) pevnou IP adresu a v nastavení přijímače je DHCP klient. To funguje bez problémů. Až na jednu maličkost. V síti mám NAS server Synology a na něm soubory. Pokud mi na lokální síti neběží alespoň jeden PC, tak Technisat NAS server nevidí. Stačí do sítě připojit PC a Technisat vidí jak toto PC, tak najednou i NAS server. Zvláštní ... |
mvavrusa
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Jak konkrétně nakonfigurovat TechniSat HD-...ahoj krikri,chtěl bych poprosit o pomoc. Můžeš se mi prosím ozvat na rh.js@seznam.cz Díky. R. |
Roman1707
![]() |
|
![]() |