Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Existuje to ?

Zdravym vas vsetkych som tu novacik a moje skusenosti su voci vam niektorym asi v plienkach ale aj tak chcem sa vas opytat o radu, azda dokazem tuto vecicku zohnat. Cize. Mam Hd primac ktory ma prepojenie cez hdmi a ma este dva scart vystupy. Chcel som s neho cez klasicky modulator rozviest signal na viacere miesta coz sa mi aj podarilo ale pokial chcem pozerat v hlavnej miestnosti teda tam kde je primac povedzme program v HD rozliseni tak sa jednoducho moj primac rozhodne ze cez klasiku vystup scart ci video alebo tv alebo cinch audio video jednoducho mi ten signal neposle pokial mu rucne neprepnem s 1080 na nejakych 576 alebo pod. cos znamena ze to proste nejde . preto sa pytam vas odbornikov ci existuje nejaky modulator ktory ako dokaze zobrat vystup y P BR a ten poslat namiesto klasickeho audi video vystupu do rozvodu aby som nemusel stale prepinat pokial chcem pozerat inde aby som nemusel prepinat to rozlisenie. Na nete som pozeral nejake modulatory ale nic take som nenasiel a ze nieco take existuje mi povedal moj sef majitel jednoho staelitneho kramu na slovensku ale zaroven mi aj povedal ze nevie ci to funguje takze vas pekne prosim o radu zozenem takuto vec ? Diky migrena183@azet.sk

migrena
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Existuje to ?

taku vecicku som nevidel,ale videl som HD stroje které umi HD i SD zároven, je to okrem inného záležitost sw.

tonek
Registrace: 1/2009

A teď používáš modulátor externí? (nejspíš jo, protože na tom v stb by se signál nejspíš nevypínal).
Po přepnutí na hdmi se ti na scartu vypne RGB i Cvbs?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Aha teď čtu, že i z cinchů, no tak smůla.

Tomik535

Mě se na obou HD přijímačích doma vypíná pouze RGB na scartu.

Tomik535

Co ten signál vzít z výstupu scartu té hlavní tv?(pro video)
Ale pochybuji, že ho ta tv bude do analogu konvertovat, takhle nahrávat je už dnes trestné..
Navíc by tam byl, jen pokud by byla zapnutá, tzn, pak kabel zase přehazovat.

Tomik535

Většina přijímačů dělá downscaling tzn. že umí 1080i po HDMI a současně má 576i na scartu a cinchi. Pokud to tvuj neumí, tak asi smůla. Neznám žádné zařízení které by to umělo převádět a dalo se běžně koupit.

visper
Registrace: 5/2008

Ještě doplním: I kdyby se ti podařilo těch 1080i nějak namodulovat, tak by to žádná analogová TV nepochopila, taková norma neexistuje, kmitočet řádků je mnohem vyšší, to by nezasynchronizovalo. Bez downscalingu to prostě nejde.

visper

visper a tonek - jaké přijímače umí HDMI i SCART

které umí oboje najednou, z parametrů se to vyčíst nedá..?

Dík.

lkfreak
Registrace: 9/2009

ARGUS MINI

tonek
Registrace: 1/2009

lkfreak

Třeba AzboxHD, ale taky Ferguson HF8900 a další. Nemám odhad jestli je víc těch co to umí nebo neumí. Je pravda, že v parametrech se to člověk nedoví.

visper

Umí to i TF 7710 HDPVR.
U Arivy je s tím nějaký problém (hláška Natiskni OPT), ale u nového firmware se prý hláška již nevyskytuje.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

Doplním tonek:

Umí to všechny Argusy: VIP, VIP2, Mini i Piccollo.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra