![]() |
|
Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeV současné době přijímám SAT televizi z monobloku TWIN na dva SD přijímače. Uvažuji o koupi třetího SAT přijímače(HD). Existuje nějaký přepínač, aby mohly být zpojené všechny 3 SAT přístroje k mému LNB? V provozu budou současně vždy maximálně 2 z těch 3 přijímačů. Jedná se mi o řešení, které by bylo levnější než koupě monobloku QUAD (cca 1300,- Kč). Hledal jsem nějaký přepínač, ale nenašel. Možná ani neexistuje nebo jsem hledal špatně.Za každou odpověď předem děkuji. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačenepotřebuješ nic ! každý(pro rejpaly SKORO každý) přijímač má výstup označený LOOP což je průchozí smyčka pro tvůj účel, pokud přijímač vypneš je signál průchozí do dalšího přijímače.Pokud trváš na rozbočení u antény lze! ale musíš mít zapnutý v el. síti vždy jen jeden přijímač |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeTonek: správně ses opravil na "skoro každý" (a proč pro rejpaly?), protože třeba zrovna Technisat Digit MF4-S CC výstup LOOP nemá (netřeba mi vysvětlovat, co to je) a ani by to neřešilo můj případ, protože se jedná o anténní rozvod v novostavbě, kdy z půdy je do každého pokoje veden koax do účastnické zásuvky. A na půdu je přiveden 2x koax z monobloku TWIN.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačetak nevím co vlastně chceš?hybridní rozbočovač bez vysvětlování |
tonek
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeNevíš co chci? A já jsem byl přesdvědčený, že jsem to dost přesně popsal, že lépe už to popsat nejde.Prostě mám monoblok TWIN, tedy výstup pro 2 SAT přijímače (obývák a ložnice)), které mám teď připojené. A chci přidat třetí (pokoj matky) s tím, že současně poběží maximálně dva z těch tří. Tedy buď obývák a ložnice nebo obývák a pokoj matky nebo ložnice a pokoj matky. Co je na tom nepochopitelného? Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeneříkám že nevím co chceš udělat ale nevím jestli chceš radu. takže naposledy HYBRIDNÍ ROZBOČOVAČať se daří |
tonek
![]() |
|
tonekto mi připadá jako nedávno diskuse o monobloku, kde se dotazující nakonec ve finále stejně neozval a tvrdil netvrditelné. R^O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
petr33, tonekpetr33: Já tvrdím něco netvrditelného?tonek: hybridní rozbočovač tohle neřeší, marně mi přeješ "ať se daří". Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeNormální řešení: dva samostatné quady a tři DiseqC 2/1 přepínače........Jiné "profesionální" řešení: multipřepínač 9/4 s dvěma quattry (ale pro tebe asi finančně nezajímavé....) Pěkný digitální den všem. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeAno rozbočovač. Ale s jedním by ses musel rozhodnout pouze pro jednu větev z těch tří.Když koupíš tři, budeš neomezen. Ale bude více kabelů. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeAle ideální by byly aspoň dva přijímače s loopy a jeden rozbočovač(ve vunkci sloučení obou loopů) pro ten třetí ať se nehádá napájení.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeS těmi třemi slučovači s průchozím napájením obou výstupů se ti to napájení lnb hádat budet.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Dík všem.Asi pořidím monoblok Quad a bude. Dva samostatné Quady a tři DiseqC 2/1 se mi nechce "šněrovat". Holt mi zbyde současný monoblok Twin jako náhradní.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Řešení je jednoduché a levné1.Hlavní přijímač bude napojen na jednu větev Twinu.2.Vedlejší přijímače budou napojeny na satelitní rozbočovač, který působí v rozmezí 5-2500 MHz. Tento satelitní rozbočovač má zapojeny ve větvích diody, takže při zapnutí přijímače 2 nepustí ss napětí do přijímače 3 a naopak.Z obou přijímačů se ale napětí dostane na LNB -tedy druhou větev Twinu. 3. Tento rozbočovač mám malý útlum, cca 2,5 dB. 4. Jeden mohu zaslat, pokud máš zájem. Přijímače 2 a 3 mohou být bez tzv. LOOPu, jako například Technisaty. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímače@samorost, ano, ale o žádném hlavním přijímači tu nebyla řeč. Prostě chce využívat všechny tři možné kombinace dvou zapnutých stb. Kapišto?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeTedy i ty dva, které by měl podle tebe přes ten rozbočovač na té druhé větvi. A to by "jaksi" nešlo.Tvou možnost jsem mu popsal hned v mé první odpovědi. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Joscersi vybere nejvhodnější řešení. Ze způsobu zadání (pouze 2 ze tří přijímačů budou současně zapnuty) nepřímo vyplývá, že existuje hlavní a 2 vedlejší přijímače. Toto zadání nebylo podáno pro dodržení odběrového diagramu elektrické energie...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Už je rozhodnuto.Bude to monoblok QUAD. Možná byste mohli poradit který. Nějaký z těchto (současný mám INVERTO Monoblock Twin 0,2dB a jsem s ním spokojen spokojen):http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/monoblock-quad-4-3/ Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
samorostZadání viz můj příspěvek v 17.09.2010, 08:14.12.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeZase vlákno o ničem, místo aby si tazatel koupil co je potřeba, tak škudlí pár stovek a vymýšlí hovadiny :zombie:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
TechnikuSlabé, velmi slabé.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeKdybys místo toho psaní na webu šel házet na nádraží brambory do vagónů, tak si za pár dní na ten QUAD monoblok vyděláš a je po problému. Ovšem ty radši budeš třepat kraviny na netu, že? :zombie:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
TechnikuJá jsem si na ten qaud vydělal za dvě hodinky během diskutování tady.A sdělím ti ještě jednu věc. Zkrátka nejsem takový chytrolín jako někdo, tak jsem se prostě zeptal, jestli je nějaká jiná možnost. A od toho asi diskuze jsou ne? Snad to jednou pochopíš. U mě máš citron na 14 dní. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeTo je vidět, jak si vydělal :bigeyes:"Jedná se mi o řešení, které by bylo levnější než koupě monobloku QUAD (cca 1300,- Kč)." Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
Dobrá tedy,nelze ale vyloučit potíže popsané již zde mnohokrát:1. Na přijímači 1 mám stanici, když zapnu přijímač 2, stanice na prvním vypadne... 2. Vstup do říše zemních smyček každého výzkumníka pěkně nase.e. Doporučují přečíst příspěvky na to téma, pokud taková situace nastane. Jinak řešení Tomíka535 je za 400 Kč včetně konektorů. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Monoblok TWIN a 3 SAT přijímačeJJ,aj mňa vedia rozladíť takýto šetrní ľudia,poznám to z okolia,ale im to na začiatku nevadí,alebo si to proste neuvedomia,že je to iba o peniazoch,ale,keď im to niekto pripomenie,tak potom sú hrdinovia,že na to majú,alebo sa urazia.Poznám takýchto,ktorým nevadí celý život zo seba robiť šetrného.A to som použil iba jemné pomenovanie,aby sa niekto neurazil.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |