Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

HDD bez doplňkového napájení pro STB

Mám dotaz - např. u Showboxu se nedoporučuje krmit externí HDD jen z USB, což chápu. Chtěl bych si koupit nějaký disk, který bych používal např i k notebooku a tam je zase externí krmení na obtíž. Máte někdo zkušenost s doplňkovým napájením v podobě např. tohoto: http://interlink.tsbohemia.cz/kabel-usb-2-0-napajeci-y-a-m-a-m-a-f-0-5m-0-4m_d95943.html přikrmovaného z 230/5V USB adaptéru? Nebo se to bude bít? Díky za odpovědi.

gaston
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDD bez doplňkového napájení pro STB

Podle Show-šrotu to nesmíš posuzovat, NB si s externím HDD, který je napájen jenom z USB, poradí úplně bezproblémů.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

K Showboxovi nyní dávám tento disk Samsung a uplně v pohodě.

http://www.levne-pc.cz/samsung-externi-160gb-hxmu016da-g22-cerny-2-5-5400-usb2-0/

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Skus pouzit na pripojenie co najkratsi USB kablik, tak cca 10 cm a malo by to ist bez ext. napajania.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

technikTKR: to byla odpoved na urovni :)))

To napajeni jak pises by melo fungovat, da se pouzit i napr. usb rozbocovac s vlastnim napajenim pokud ho treba pouzivas a mas ho.

tento disk taky facha s showboxem:
http://www.alza.cz/samsung-2-5-s2-d102503.htm

milanm
Registrace: 3/2006

A co se ti na té odpovědi nezdá? S HDD problém není, protože napájecí káblík k němu dodává výrobce a pokud to v nějakém shitoidním rádobySAT přijímači nechodí, tak je snad jasné, kde je chyba...

technikTKR

nezda se mi cela Tva odpoved, nemyslim si, ze tohle by ho zajimalo

milanm

Tazatel měl zjevně obavu z toho, aby mu externí HDD šlapal s NB a posuzoval to dle toho, že mu ten HDD s nějakým Show-krámem nefungoval. Takže ho jistě bude zajímat, že v případě NB nemusí mít z ničeho obavu - co ho ale nemusí zajímat je to, že mu tady radší nějaké rozbočovače s napájením, protože k HDD je ten napájecí káblík součástí, tj. netřeba dávat něco dalšího...

technikTKR

Technik TKR

Pardon, možná jsem se nevyjádřil přesně. Primárně to chci ke Showboxu (tak nezáviď ;) ) a ten by se měl dokrmovat. Samozřejmě, že noťas zvládne bez a mě šlo právě o to, jestli můžu externě (přes USB) na Showboxu dokrmit ten co je normálně bez externího napájení.

Saxon - 160GB hezké, ale já bych chtěl něco k 1TB (i kvůli občasné záloze z PC). Co takhle WD My book? :lookaround:

gaston
Registrace: 1/2006

technikTKR

ty jsi vazne technik na entou. ne u kazdeho disku je napajeci kablik, pokud tedy nemyslis ten propojovaci/napajeci v jednom, no neprekvapovalo by mne to. nektere kabliky jsou rozdvojene a ty nejsou u kazdeho disku, jeden vrznes do napajeni, jeden do sat. o usb rozbocovaci jsem psal, protoze kdyby ho gaston mel, tak nemusi shanet ten napajeci adapter usb.

milanm

Vzpamatuj se! Pokud si koupíš externí HDD s napájením přes USB, tak je káblík automaticky součástí a jediné vysvětlení v tvém případě je to, žes ten HDD nikdy nekupoval (nebo tě prodejce odrbal a káblík sebral). A pokud výrobce naznal, že je potřeba pro napájení 2x USB, tak taky příslušný káblík k HDD přiloží. Čili jediný problém může být s nějakým Show-šrotem, což jsem psal hned na začátku a v takovém případě bych spíš použil flashku než HDD.

technikTKR

technik TKR

Nevím,proč by měl používat flashku,když jak píšou kluci výše,existují disky,které se showBoxem jedou.
Pokud máš k showboxu nějakou averzi(což evidentně máš)tak se zdrž komentářů.V první tvé odpovědi jsi vůbec neodpověděl na to co potřeboval tazatel vědět....toť vše.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra